Απάντηση του ΟΤΕ για την πρόσβαση στο Internet στο Δήμο Ξηρομέρου.


Απάντηση δέχτηκε ο βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Ο.Τ.Ε. Α.Ε., σε ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την πρόσβαση στο διαδίκτυο απομακρυσμένων περιοχών Νομού Αιτ/νίας.
Με την ερώτησή του ο βουλευτής τόνιζε ότι στα πολλά προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται να προστεθεί η έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο (Internet), και ιδιαίτερα στο Κεντρικό Ξηρόμερο (Μαχαιρά, Σκουρτού, Πρόδρομος, Μπαμπίνη, Αγράμπελο κ.α.).
Ο βουλευτής επισήμαινε ότι η έλλειψη πρόσβασης στο διαδίκτυο, στερεί τους κατοίκους και ιδιαίτερα τη νεολαία από ένα πολύτιμο εργαλείο για την ισότιμη συμμετοχή στον σύγχρονο τρόπο ζωής, και συμβάλλει στην περαιτέρω ερήμωση των περιοχών. Τέλος, ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζητούσε ενεργοποίηση των κονδυλίων και επιτάχυνση της υλοποίησης των αναγκαίων έργων, με συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα, ώστε κάθε περιοχή του Νομού να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Η απάντηση που προήλθε από τον Ο.Τ.Ε. Α.Ε., αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες της περιοχής του Κεντρικού Ξηρομέρου, και ενημερώνει για τα εξής: «Για τον οικισμό Μαχαιρά (όπου λειτουργούν 212 τηλεφωνικές συνδέσεις), έχει ήδη προγραμματιστεί εγκατάσταση εξοπλισμού DSL για πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2011. Με την εγκατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και στους κατοίκους των οικισμών Μπαμπίνη (137 λειτουργούντες συνδρομητές) και Σκουρτού (80 λειτουργούντες συνδρομητές). Ο οικισμός Πρόδρομος (όπου λειτουργούν 96 τηλεφωνικές συνδέσεις) τηλεφωνοδοτείται από τη Μαχαιρά μέσω συγκέντρωσης γραμμών, ενώ το Αγράμπελο (58 λειτουργούντες συνδρομητές) τηλεφωνοδοτείται από τον Πρόδρομο μέσω εναέριου καλωδίου χαλκού. Η φύση της τηλεφωνοδότησης στην εν λόγω περιοχή δεν επιτρέπει την άμεση διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους κατοίκους της. Ωστόσο, η Εταιρεία μας διερευνά τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών, προκειμένου να εντάξει την περιοχή αυτή σε μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα.»
Στην απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρου Βούγια, αναφέρεται ότι εξετάζεται η εγκατάσταση οπτικών ινών στην ελληνική επικράτεια. Επίσης σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχεδιάζεται η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές.

Πηγή: www.29dytika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.