Το IPv4 είναι παρελθόν! Υποδεχτείτε το IPv6. IPv4 public διευθύνσεις σημειώσατε τέλος!


Μπορεί να έμοιαζε μακρινή η τωρινή στιγμή, αλλά, τελικά, οι IPv4 διευθύνσεις τελείωσαν. Τώρα, αρχίζει για όλο το Internet - και αναγκαστικά πια - η μετάβαση στο IPv6. Το μέχρι σήμερα κυρίαρχο πρωτόκολλο διευθυνσιοδότησης IPv4 έφτασε πια, στα όρια του. Οι τελευταίες διευθύνσεις IPv4 δόθηκαν στους τελευταίους αποδέκτες, σηματοδοτώντας την έναρξη της ολοκληρωτικής μετάβασης στο πρωτόκολλο IPv6.
Το πρωτόκολλο IPv4 ήταν 32bit, επιτρέποντας τον ορισμό μέχρι και 4,3 (2^32) δισεκατομμυρίων τέτοιων αριθμητικών ταυτοτήτων. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει πια ανάγκη για περισσότερες διευθύνσεις IP στο Internet! Αντίθετα με το IPv4, το IPv6 είναι ένα 128bit σύστημα, και έτσι επιτρέπει 2^128 διευθύνσεις, που μάλλον θα αργήσουν πολύ να “μας τελειώσουν”!

2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.