Με τον τρόμο στα μάτια!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας δεν μπορούν να περιγραφούν. Αλλά και δυσκολεύομαι αφάνταστα να τα κατατάξω, είναι τραγωδία ή κωμωδία; Η μήπως είναι κάτι ανάμικτο; Μάλλον το τρίτο καθόσον υπάρχουν στοιχεία και των δύο θεαμάτων, κόσμος που κλαίει, που βρίσκεται σε ένα συνεχές δράμα αλλά και κόσμος που πεθαίνει στα γέλια με αυτά που βλέπει να γίνεται, έχοντας υπερβεί μεταφυσικά το τραγικό στοιχείο της κατάστασης.
Γράφει ο φίλος Στάθης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις:
΄΄Ξημέρωσε χθες με Πασόκους βουλευτές να βροντάνε και να αστράφτουν -βαρύς αχός! Δέος και ζόφος πλάκωσε την επικράτεια, τέτοιος που πολλά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια άρχισαν να αλλάζουν χρώμα -πάνω στη φάση, ο Γιωργάκης που είχε προλάβει την προτεραία να παραιτηθεί, να ξεπαραιτηθεί, να εξαγγείλει ανασχηματισμό, να τον αναβάλει, να φύγει για τις Βρυξέλλες, να μη φύγει, να γίνει ρεζίλι και να ξαναγίνει -κλατς, συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Και ω του θαύματος, τα μάγια λύθηκαν! Κι άρχισαν οι πασοκιές! Εβγαλαν οι «γνωρίζοντες» στη σέντρα τον (συνήθη ύποπτο) κ. Βενιζέλο, άρχισαν την πασαρέλα όρκων πίστης στους Παπανδρέου οι λοιποί δελφίνοι -δεν ήρθε ακόμα η ώρα (έρχεται)- και έτσι πάλι ενδεδυμένος ο γυμνός βασιλιάς κύρος όχι στην κοινωνία (ποιος τη γαμεί την κοινωνία) αλλά παράκλητος κατά τα ΠΑΣΟΚια ήθη και ειωθότα, εμφανίσθηκε εκ νέου κι ομίλησε στο ποίμνιό του (ξανά μαντρωμένο, για λίγες μέρες και βλέπουμε).
Ομίλησε ο Παπανδρέου τριάντα λεπτά χωρίς να πει τίποτα. Σαν να ομιλούσε ένας μαθητής της Δευτέρας Δημοτικού. Ενας τιμωρημένος μαθητής της Δευτέρας Δημοτικού. Με τον τρόμο στα μάτια. Αν όμως τέτοια καραγκιοζιλίκια είναι αρκετά για να αναστηλώνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ το καταρρακωμένο κύρος του αρχηγού του, εξηγείται γιατί η κοινωνία τού στρέφει όλο και πιο πολύ την πλάτη.
Αλλά αρκετά (και) με αυτό το φιάσκο. Το ουσιώδες είναι άλλο: όλοι αυτοί οι ερασιτεχνισμοί και οι προχειρότητες του Παπανδρέου, οφθαλμοφανείς πλέον και τοις πάσι γνωστοί, αποδεικνύουν και παραπέμπουν στο μέγεθος των ερασιτεχνισμών και των προχειροτήτων που ο μοιραίος αυτός άνθρωπος μετήλθε στις (όποιες) διαπραγματεύσεις του με τους ξένους...
Πώς το έλεγε το τραγουδάκι: «φέρτε μου ένα μαντολίνοοοο» -φέρτε του ένα ελικόπτερο αν και, ο ανεκδιήγητος αυτός αδελφός του Νικολάκη, είναι ικανός να πέσει και απ' το ελικόπτερο που θα τον φυγαδεύει... ΄΄
Θα προσπαθήσω επιγραμματικά να σχολιάσω τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις
· Ένας πρωθυπουργός παραιτείται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερικές ώρες μετά υπό την πίεση της οικογένειάς του και συνεργατών του, οι οποίοι δεν ξέραν τίποτα ανακαλεί, ρίχνει κι ένα διάγγελμα και προχωράει σε ανασχηματισμό! Τρικυμία εν κρανίω; Τρόμος; Άκρατος ανοησία;
· Σχηματίζεται μια κυβέρνηση, η οποία κάνει κύρια ανακύκλωση προσώπων με είσοδο τεσσάρων μόλις νέων υφυπουργών αλλά προπαντός χωρίς αναγγελία αλλαγών στην ακολουθητέα πολιτική. Απορία: Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει;
· Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο και αναλαμβάνει την ευθύνη της τραγικής ελληνικής οικονομίας. Τώρα είναι σίγουρο ότι σωθήκαμε! Πρώην υπουργός, από τους λίγους σοβαρούς και αποδεκτούς στο πολιτικό κόσμο, σχολίασε τη τοποθέτηση του Βενιζέλου λέγοντας ΄΄μα καλά πέστε μου, από ποιο υπουργείο πέρασε ο Βαγγέλης και άφησε έργο;΄΄ Το θέμα αγαπητέ μου δεν είναι το έργο, δεν ενδιαφέρονται γι αυτό, να τον βάλουν στο λούκι θέλουν για να μη μιλάει για 180 ψήφους στο μεσοπρόθεσμο και για άλλα τέτοια που αμφισβητούν τον μέγιστο πρωθυπουργό.
· Άλλη απορία: Ο πολύς Παντελής Οικονόμου το Μάρτιο ξιφουλκούσε κατά του μνημονίου, στην ιστοσελίδα του. Τώρα που έγινε υπουργός εκτός από το να κατεβάσει την ανάρτηση του για το μνημόνιο, που ήδη έκανε, θα βγει να υπηρετήσει την ιδέα του μνημονίου; Τέτοια ξεφτίλα δηλαδή;
· Να συνεχίσω κι άλλο; Ο Αθανασιάδης τι θα κάνει τώρα; Είπε κανένας ότι άλλαξε η πολιτική της κυβέρνηση για τη πώληση της ΔΕΗ; Η συντρόφισσα Αντωνίου; Οι συμπατριώτες επαναστάτες του γλυκού νερού Κουρουμπλής και Γιαννακά;
· Τι είναι λοιπόν, αυτό που ενώνει τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ; Εκβιασμοί, ίντριγκες, λατρεία για τη καρέκλα, ή όπως λέει ο λαός η κουτάλα! Κι όπως έλεγε ένας φίλος μου, πρόεδρος : ΄΄μέχρι τώρα λήστευαν μητροπόλεις, αλλά έχουν μείνει και μερικά ξωκλήσια, αυτά θέλουν να ξαφρίσουν τώρα, γιατί να τ αφήκουν;΄΄
Αδέλφια θα μπορούσα να γράψω πολλά, βιβλίο ολόκληρο, όμως σταματάω εδώ. Θλίβομαι, λυπάμαι αφάνταστα. Τον τρόμο στα μάτια του πρωθυπουργού σίγουρα τον αντικρίσατε... Τι μπορεί, λοιπόν, να περιμένουμε από αυτό το φοβισμένο ανθρωπάκι; Διακυβέρνηση; Ηγεσία, έμπνευση; Επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου; Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι πότε θα φύγει.... Κι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα!

11 σχόλια:

  1. φΙΛΕ Δ.Αρβανιτη και συ δεν καταλαβες ακομα οτι η ελλαδα χροκοπησε? Οτι αναπνεουμε ακομα απο δυο πνευμονες τεχνικους το ΔΝΤ και ΕΕ.?
    Δεν εχεις ακουσει οτι της οικονομικης καταρευσης ακολουθει Πολιτικη?
    Μου κανει εντυπωση που κανεται τους εκπληκτους και αερολογητε.
    Και περνετε στα σοβαρα τις ...ρολογιες του καθε ποτιτικαντη. Μικρου η μεγαλου. Ως και η περιοχη μας γεματη ειναι απο δαυτους.
    Ενα χρονο δεν κανουν αυτα που εχουν υπογραψει και μας βαζουν το μαχαιρι στο κοκαλο για να σωουν το κομα και τον ευατουλη τους.
    Οι ιδιοι και οι ιδιοι που μας εφεραν ως εδω, οι κοματικες συντεχνιες-30 εκατ δωσανε στη γενοπ-δεη-,οι στυντεχνιες του ιδ. τομεα τυπου γιατροι δικηγοροι συμβολαιογραφοι,εμπορικοι συλογοι καθε κατηγοριας κλπ κλπ.
    Κανονικα οι αγανακτησμενοι πρεπει να πανε να διαμαρτυρωνται εξω απο τα γραφεια τη ΓΕΝΟΠΔΕΗ και οχι να ειναι στρογυλοκαθησμενοι στο Συνταγμα.
    Απο τους βουλευτες μην περιμενουμε τιποτα.
    Αφιστε τις βαθυστοχαστες αναλυσεις εδω που φτασαμε. τα πραγματα σε αυτο το σημειο εινα απλα. το εξης ενα. ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
    Εκφρασεις τυπου η κρισι εινα αρχη για καΤι καλυτερο που ταχα μου δειχνει αισιοδοξια κατ εμε
    δειχνει αγνοια, ασχετοσυνη,,χαβαλε.
    Ακομα δεν φτασαμε στο πατο του βαρεΛιου.οι ντροπες και οι λυπες ειναι μπροστα μας.
    Ας μη παρουμε τη δοση και θα δης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα ποια είναι η έκπληξη και οι αερολογίες αγαπητέ μου? Την αλήθεια επισημαίνω!Δεν αναλύω τις αιτίες, κρίνω πρόσωπα και γεγονότα. Εκφράζω τη κρίση μου, τη κατ΄ εμένα αλήθεια! Δεν σημαίνει ότι πρέπει κατ ανάγκη να συμφωνούμε. Σε ότι αφορά τις δόσεις, προσωπικά προτιμώ να πεινάσω παρά να εξαρτώμαι από τους τοκογλύφους δανειστές και να υποθηκεύω το μέλλον των παιδιών μου. Προτιμώ να γυρίσω σε αρνητικά πρόσημα για να έχω την ελπίδα του μηδενός και του θετικού, παρά γενιές ολόκληρες να βολοδέρνουν κοντά στο μηδέν. Προτιμώ τον έντιμο θάνατο παρά το πολυετές κώμα με νοσοκόμους τους δανειστές... Γνώμη μου! Από την άλλη πλευρά δεν καταλαβαίνω, γιατί σας ενοχλεί η αλήθεια; Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις του Στάθη, σαν να ακούω τις ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελία, ανάθεμα, εμπάθεια, αντι ΠΑΣΟΚΙΚΑ και αντι Παπανδρεϊκά σύνδρομα και φυσικά από προτάσεις στο μηδέν. Αυτό το είδος του ξύλινου λόγου είναι πλέον ξεπερασμένο και το έχουμε χορτάσει. Σήμερα το ποιό εύκολο και της μόδας είναι να βγαίνεις και να καταγγέλεις, να αγανακτείς, να βρίζεις, να παραπληροφορείς για μαγικές λύσεις, για δάνεια κινέζικα και ρωσικά με 0% επιτόκιο και ότι άλλη σαχλαμάρα κυκλοφορεί στο αχανές της ηλεκτρονικής παραπληροφόρησης. Ο κόσμος θέλει να ακούσει επιτέλους την αλήθεια για το πως θα βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση και όχι γλωσσοπλαστικές αριστερίζουσες θεωρίες με ολίγο από οικολογία και εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε δημ. Αρβανιτη παρακολουθω τις υπευθυνες τοποθετησεις σου και σε πολλα συμφωνω μαζι σου.
    Ομως πες μου οι τοκογλυφοι δανειστες μας, μας ειπαν να...
    Διορισουμε τους κοματικους στρατους-μηδενος κοματος εξαιρουμενου- στο δημοσιο και να φθασει ο ευρυτερος δημ τομεας σχεδον 900000?
    Αυτοι μας ειπαν να βγαινουν στη συνταξι στον οτε δεη ολυμπιακη κλπ στα 30, 25 ακομα και 20 χρονια
    με συνατξεις 2500-3000 ευρο χωρις να εχουν πληρωσει τις αναλογες εισφορες?
    Αυτοι μας ειπαν να δουλευουν οι εκπαιδευτικοι 14 ωρες την εβδομαδα, χωρις να εφαρμοζουν το απο νομο ωραριο παρουσιας στο σχολειο 8-14?
    Αυτοι ψηφησαν τους νομους που δυελησαν τα πανεπιστημια,συνδηκαλισμο.οτα κλπ?
    Αυτοι μας ειπαν να χτισουμε 1000000 αυθερετα στην ελλαδα?
    Παμπολα πραγματα θα μπορουσα να αναφερω.
    Ηαληθεια που κανεις πολιτικος δεν τολμα να τη πει ειναι οτι θα πρεπει να απολυσουν τουλαχιστο 200000 απο το δημοσιο-οπως ανεφερε ο Αλ. παπαδοπουλος- και τοτε μονο θα σαξει το πραγμα αλλιως ουτε με το θαυμα του μωυση δεν σωζωμαστε.
    καλο καλοκαιρι.
    Και θα μπορουσα να αναφερω και αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε 9:28 το δικαίωμα στη διαφωνία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Εχω πολλές φορές αναφέρει οτι κινουμαι στο χώρο της λαικής δεξιάς. Αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να εκτιμώ τον απαράμιλλο τρόπο γραφής του Στάθη αλλά και να διαφωνώ απόλυτα με τις αριστερίστικες θεωρίες του.Σε ότι με αφορά ο λόγος μου δεν είναι μόνο καταγγελτικός και μάλιστα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά πιστεύω και ουσίας και στο μέτρο των γνώσεων και δυνατοτήτων μου -έχουμε γεμίσει άλλωστε από παντογνώστες- εμπεριέχει προτάσεις.
    Φίλε 9:40 συμφωνώ σε όλα όσα επισημαίνεις. Τα έχω σε πολλά κείμενα μου τονίσει. Οίος ο λαός και οι ηγέτες του. Η πιο λαϊκά ότι είναι ο λαός είναι και αυτοί που τον κυβερνούν. Άλλωστε εκλέγονται με τους ψήφους των Ελλήνων πολιτών όχι των Ζουαζιλανδινών! Ευχαριστώ για τα σχόλια. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαική δεξιά και οι διάφοροι Στάθηδες δυστυχώς συμπορέυτηκαν τα τελευταία 30 χρονια (κυρίως λόγω της ιδεολογικής ανυπαρξίας της λαικής δεξιάς) εκεί ίσως να κρύβονται και τα αίτια της σημερινής τραγωδίας που ζούμε.

    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει δίκιο ο κ. Τα 30 χρονια που το αμερικανικο πασοκ κυβερνωντας διελυσε τη χωρα φταιει η ΝΔ. Τη ΝΔ δεν αφησαν να κυβερνησει αι δημοκρατικαι δυναμεις των ΜΜΕ του βαθεως πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν φταιει το Πασοκ αν η ΝΔ εγινε το πιο γελοιο δεξιο κομμα της Ευρωπης....καλο η κακο, το Πασοκ ειχε ενα ιδεολογικο στιγμα, η ΝΔ τι ειχε? ως επι τον πλειστον μονο καρτσιαπλιαδες...ενα κακεκτυπο Πασοκ ηταν, αν εξαιρεσεις την περιοδο Μητσοτακη ο ο οποιος τελικα ηταν ο μονος που ελεγε και συνεχιζει να λεει αληθειες.

    πρωην ΝΔκρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πιο γελοίο κόμμα είναι του πασοκ.
    Ξεκίνησε με τραγιάσκα, πράσινο μπερέ, μουστάκι άπλυτο, πρασικη κλαδικη και καφενειο από το Αιγάλεω. Βρεθηκε δια μέσω γσεε αδεδυ δεκο και ψηφοφορων κοροιδων δηθεν σοσιαληστων οπαδων, με βιλες στην εκάλη, κολωνακι και πανοραμα θεσ/νικης. Ξεκινησε το γελοίο δηθεν σοσιαληστικο καθεστως με εοκ κι νατο εξω οι βασεις του θανατου και εγινε το πιο καπιταλιστικο αμερικανικου ρυθμου αποκομμα των τρελαμενων ψηφοφορων του. Τους την εφερε για τα καλα στους πασοκους, το οργανο των αμερικων, οι παπανδρεου. ουτε χαμελαιων να ήτανε. οι καυμενοι σημερα οπαδοι δεν ξερουν ποιον να βρισουν. σοσιαλιστες δεν ειναι, αριστεροι δεν ειναι,φιλελευθεροι δεν ειναι. Κριση προσωπικοτητας λοιπον. Χρειαζονται στοργη και ηρεμια μεσα στη συγχυση που βρισονται. πρωην πασοκος με τραγιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιγα...θα σκισεις κανα καλτσον 12 35....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ. Θα σου το προσέξω ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.