΄΄Ουαί υμιν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.....΄΄. Τα κακά στέιτζ της Ν.Δ. και οι καλές κοινωφελείς εργασίες του ΠΑΣΟΚ.Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Πρόσφατα ο Υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτσούκος, με τη παρουσία και του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, στη Πάτρα, εξήγγειλε περίπου 55.000 θέσεις εργασίας κοινωφελούς χρησιμότητας, στα πλαίσια προγράμματος το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στη καταπολέμηση της ανεργίας. Η υποδοχή ήταν θερμή, το ενδιαφέρον μεγάλο. Προσφέρονται δύο πεντάμηνα εργασίας, ένα για το 2012 κι ένα για το 2013, με αποδοχές 625 ευρώ το μήνα και ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι του προγράμματος μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και συμπράττοντες φορείς οι ΟΤΑ. Ωφελούμενοι μακροχρόνια άνεργοι, νέοι άνεργοι, γυναίκες άνεργοι, αγρότες με χαμηλό εισόδημα.
Από τη θέση μου, του ειδικού συμβούλου στο Δήμο Ξηρομέρου, κλήθηκα να προετοιμάσω το φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου και στη προσπάθεια αυτή ήλθα σε επαφή με φορείς, οργανώσεις αλλά και πολλούς ανέργους. Βλέποντας αλλά και κατανοώντας την αγωνία αυτών των ανθρώπων δεν μπορώ παρά να συνηγορήσω στην άποψη ότι τα προγράμματα αυτά, δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά βοηθάνε τους ανέργους στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης, προσφέρουν τη παράταση στο ήδη χαμένο ματς του δικαιώματος στην εργασία, μπορεί να ελπίζουν και στα πέναλτυ κατ΄αυτόν το τρόπο, δίνουν κάποιες πιθανότητες στην ελπίδα που πεθαίνει τελευταία. Αποτελούν ξυπνήματα στην εργασία που δυστυχώς διατελεί σε κωματώδη κατάσταση.
Σαφώς και υπάρχουν θέματα τα οποία η εν πολλοίς ανίκανη πολιτεία πρέπει να επιλύσει για να μην αποτελέσει η δυνατότητα αυτή, τη παραλλαγή των συμβασιούχων, το μηχανισμό αιχμαλωσίας συνειδήσεων και το κλειδί λαθροθηρίας των ψήφων στις επικείμενες εκλογές.
Η υποκρισία των σύγχρονων γραμματέων και φαρισαίων του ΠΑΣΟΚ έγκειται στο ότι όταν τα αντίστοιχα στέιτζ βοηθούσαν νέους στην αντιμετώπιση των ίδιων, όπως και σήμερα, προβλημάτων ήταν επονείδιστα, αισχρά, ψηφοθηρικά επειδή τα διαχειριζόταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία για να είμαι και δίκαιος δεν τα είχε διαχειριστεί κατά το καλύτερο τρόπο (και το χρησιμοποίησε για να κατευνάσει τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους της, οι οποίοι βέβαια βλέπανε τις πελατειακές σχέσεις στο ΠΑΣΟΚ –μαζί τα φάγαμε- και θέλανε και εκείνοι).
Το θέμα είναι η συμπεριφορά τους! Η υποκρισία, τα ψεύδη των σημερινών κυβερνώντων. Το ίδιο θέμα, το ίδιο πρόβλημα, τη μια το βαφτίζουν αισχρό, την άλλη ανάσα για τους άνεργους, ανάλογα με το αν αυτοί είναι στη εξουσία ή στην αντιπολίτευση.
Το ίδιο δεν έκαναν με τη πώληση της ΔΕΗ; Στην αντιπολίτευση μπουκάρανε στο γραφείο του προέδρου για να μην πουληθεί, στη κυβέρνηση χαρακτηρίζουν τη πώληση αναγκαία και εθνικώς συμφέρουσα.
Διαδηλώνανε και κλείνανε την εθνική οι αγρότες, το σύστημα του ΠΑΣΟΚ, όντας στην αντιπολίτευση ήταν εκεί μαζί τους και συμπαραστέκονταν. Ήταν στη κυβέρνηση; Τους ξεφούσκωναν τα λάστιχα κι ούτε ήθελαν να τους συναντήσουν.
Και πολλά άλλα τέτοια θεάρεστα Πασοκικά.
Ψεύτες, Υποκριτές, η εξουσία ήταν αυτοσκοπός. ΄΄Τσοβόλα δώστα όλα΄΄ να θυμηθούν οι παλιότεροι και ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ για τους νεώτερους.
Κατέστρεψαν τη χώρα και κατάφεραν να πείσουν το λαό ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής, ο οποίος σαφώς και έχει ευθύνες, στο ότι δεν αποτύπωσε τη κατάσταση όπως τη παρέλαβε από το σύστημα του ΠΑΣΟΚ, να μάθει ο ελληνικός λαός και με ένα σοκ να πάρει σκληρά μέτρα και ας πέσει. Προσπάθησε με ήπια προσαρμογή να σώσει το πεθαμένο. Ε δε μπορούσε να σωθεί με αυτό το τρόπο!
Αλλά πάει πολύ οι κύριοι, υπεύθυνοι της σημερινής καταστροφής, οι σοσιαλιστές της φακής, οι κύριοι που ξεκινήσανε με τα τρίκυκλα και απένταροι και φτάσανε να κάνουν γάμους στο Παρίσι με εκατομμύρια ευρώ και μήνα του μέλιτος στα νησιά του Αγίου Μαυρικίου, οι κύριοι που παίζανε με τα εκατομμύρια της Ζήμενς, πάει πάρα πολύ, αυτοί να ζητάν και τα ρέστα!
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές...


Πηγή: http://arvanitisdimi.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.