Το κυκλοφοριακό του Μύτικα.


Γράφει ο Νίκος Θ. Νταής.

Σε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η απρογραμμάτιστη, ανεξέλεγκτη και η άτακτη στάθμευση των αυτοκινήτων, που παρατηρείται σχεδόν καθημερινά στους δρόμους του Μύτικα και στον Λιμενικό χώρο.
Τραγελαφικό φαινόμενο να έχουμε σε δρόμους πλάτους 7 μέτρων άνοδο και κάθοδο και συγχρόνως και στάθμευση οχημάτων στις δύο πλευρές του δρόμου, με το θλιβερό αποτέλεσμα να μην επικοινωνούν ακόμη και με τα σπίτια τους οι κάτοικοι και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μην μπορούν να μπουν μέσα στην πόλη του Μύτικα, στη στάση των λεωφορείων και οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων γέροντες και άτομα με ειδικές ανάγκες, να διανύουν αποστάσεις, φορτωμένοι με τις αποσκευές τους, για να φτάσουν στα σπίτια τους ή στα Ξενοδοχεία οι παραθεριστές. Μόνο στο Μύτικα συμβαίνουν αυτά και το λέμε με βαθιά λύπη, πόνο και ντροπή για τον τόπο μας και το φωνάζουμε σε "ώτα μη ακουόντων" κάθε καλοκαίρι και μάλιστα πέρυσι και εγγράφως προς τον τ. Δήμο Αλυζίας. «Φωνή βοώντως εν τη ερήμω»…….«Αιδώς Αργείοι» ……Δεν ομιλούμε για τον, κατ’ όνομα μόνον, πεζόδρομο, όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Πραγματικό «αλλαλούμ». «Ό,τι βούλεται ο καθείς ποιεί»! Ούτε για τον λιμενικό χώρο και το Λιμάνι. Εδώ διαφεντεύουν και κουμαντάρουν οι νέοι Κανάριδες και οι νέοι Μιαούληδες, οι εφοπλιστάδες και φουσκωτάδες…….. ΠΛΗΝ του Δήμου, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου. Αυτοί Λιμενάρχες, αυτοί Πλοίαρχοι, αυτοί Πλοηγοί, αυτοί Νηογνώμονες, αυτοί Νηολόγοι, αυτοί Ταξιθέτες σκαφών, δικών τους και «ημετέρων»…….."MARE NOSTRUM" (η θάλασσά μας)……..«Μπάτε σκυλιά και αλέστε», όπως λέει ο λαός. 
Διανύουμε θερινή περίοδο και η περιοχή και τα επαγγέλματα στον τουρισμό εναποθέτουν τις ελπίδες και δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από τις Δημοτικές Αρχές, εν αντιθέσει με άλλες, άλλων περιοχών, όπως βλέπουμε και στην τηλεόραση, που υποδέχονται τους τουρίστες «μετά κλάδων και βαΐων». 

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ; ΓΙΑΤΙ;……. 
Άλλες περιοχές αυτά τα προβλήματα τα προγραμματίζουν και τα επιλύουν από τους μήνες Απρίλιο- Μάιο ακόμη. Την ικανότητα να διοικείς την αποδεικνύει η πρόληψη των γεγονότων. Κρίμα! Η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνη της…….. 
Πηγαίνοντας προ ολίγων ετών με τον φίλο μου Γάλλο επιχειρηματία PHILIPPE SALA, ο οποίος είχε αγοράσει παραλιακή έκταση στο Μύτικα, για τουριστική επένδυση, κατά μήνα Απρίλιο, προς την Πάργα, Πέρδικα και Σύβοτα, στην Ήπειρο, έκλαιγε και διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, βλέποντας να μαζεύουν τα φύκια μέσα από τη θάλασσα και να καθαρίζουν τις παραλίες και τους δρόμους και να τους ασβεστώνουν, απευθυνόμενος μου έλεγε με παράπονο "κοίταξε εδώ τι γίνεται, γιατί στο Μύτικα δεν τα κάνουν αυτά; γιατί;" Τι να του απαντήσω!. Αποτέλεσμα: Πούλησε το ακίνητο στο Μύτικα και αγόρασε άλλο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όπου και έκανε τουριστική εγκατάσταση. Τα συμπεράσματα δικά σας!.......... Ποιός φταίει; Πάντως Ούτε το Άγιο Πνεύμα…….., Ούτε η Μαρία η Πενταγιώτισσα….. 
Η Δημοτική Αρχή και η Αστυνομική Αρχή έχουν χρέος και στον Μύτικα και στους κατοίκους του και προς όλη την περιοχή, που ζει από τον τουρισμό του Μύτικα, να προστατέψουν και να επιβάλλουν την τάξη, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Δυστυχώς! 
Μήπως εσείς προσωπικά κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, Δήμαρχε Ξηρομέρου, μπορείτε να συνδέσετε το όνομά σας, με την ευταξία, την ομαλότητα και την λύση των προβλημάτων αυτών, που συν τοις άλλοις, δυσφημούν τον τόπο μας και διώχνουν τον τουρισμό; 
Μήπως εσείς κα. Λιμενάρχη Λευκάδας μπορείτε σε συνεργασία με το Δήμο να νοικοκυρέψετε το «άφραγο αμπέλι» που λέγεται Λιμάνι του Μύτικα; 
Μήπως εσείς κ. Δ/ντά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, Ταξίαρχε κ. Κολονέλλο, μπορείτε να επιληφθείτε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ του κυκλοφοριακού προβλήματος; 
Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε, γιατί έχετε την ισχύ και την δύναμη εκ του ΝΟΜΟΥ, είστε οι μόνοι αρμόδιοι από αυτές τούτες τις διατάξεις των ΝΟΜΩΝ, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. 
Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές όλων σας και ευελπιστούμε. 
Μη μας απαγοητεύτε "Οι καιροί ου μενετοί"……….. 

Μύτικας Αιτ/νίας 
Ιούνιος 2011 
Νίκος. Θ. Νταής 
Συμβολαιογράφος

Η Λιμενάρχης Λευκάδας απέστειλε απαντητικό έγγραφο στο συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο και σας το παρουσιάζουμε.

6 σχόλια:

  1. Καλα τα λεει ο Νικος ο Νταης αλλα ποιος ακουει?
    Τυπηκοτατη και ανευ περιεχομενου η απαντηση του Λιμεναρχειου.Τυπικη δημοσιουπαλληλικη.
    Οντως το κυκλοφοριακο ειναι χαλια μερα και νυχτα.
    Προ ημερων την νυχτα ο κενρτικος δρομος ειχε μεταβληθη σε μικορογραφια Λαγανα Ζακυνθου απο θαμωνες που μετακοινουνταν αναμεσα στα δυο καφε που την νυχτα λειτουργουν σαν μπαρ, οταν αυτοκινητο το τσουλαγαν στα χερια χωρις μηχανη ως κατω στου γαλατη και παλι πισω.
    Στο κατω μερος κοντα στο νοσοκομειο ξυπνησαν οι κατοικοι και βγηκαν στις πορτες απο τις φωνες.
    Επισης ενα μεγαλο θεμα ειναι με αυτους που εκλεισαν τη παραλια π.χ. περιοχη εκλησιας, κενρο μυτικα στη σκαλωσια και ποιο πανω, περιοχη πριν το φαρο οι αυλες πανω στο κυμα ποιο κατω περιοχη νεου λιμανιου.
    Ατομα με ειδικες αναγκες, σε καροτσια ανπηριας κλπ δεν μπορουν να περασουν.
    Τι λεει επ αυτου ο αγαπητος Λιμεναρχης και αντιδημαρχος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως που ειμαστε εντελως φλατ χωριο και μπορουν και κινουνται ανετα στο μεγαλυτερο μερος τα ατομα με ειδικες αναγκες. Ως προς τις λοιπες προσβασεις ειμαστε για κλαμματα (επαγγελματιες και δημος). Και καλα ο δημος, ας πουμε οτι δεν ενδιαφερεται (που δεν το πιστευω, αλλα λεμε), οι επαγγελματιες δεν θα επρεπε να φροντισουν αυτο το θεμα για τα μαγαζια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 1:40 δε ζητάμε από το λιμενάρχη και αντιδήμαρχο όπως τον αποκαλείς να μας δείξει και τις μαγικές του ικανότητες; Εγώ νομίζω ότι μπορεί με μια κίνηση να σβήσει τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι και πρόεδροι. Με μιά επόμενη να φτάξει ότι αυτοί δεν έκαναν εδώ και τριάντα με σαράντα χρόνια! Αν δεν τα καταφέρει να φέρουμε εσένα ως λιμενάρχη, αντιδήμαρχο και αστυνομικό να τα κάνεις όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε 529 οπως διχνετε ευαισθισια για τη καθαριοτητα ακτων (πολυ σωστα) ετσι θα επρεπε να δειξετε και για τα Ατομα Με Ειδεικες Αναγκες (ΑΜΕΑ για συντομια)και οχι να ειρωνευεστε.
    Ασφαλως και δεν περιμενουμε να λυσει ολα τα προβληματα η παρουσα Δημοτικη αρχη δια των τοπικων αντιπροσωπων της.
    Ομως αυτους εχουμε τωρα και αυτους κρινουμε και σε αυτους απευθυνουμε τα αιτηματα μας.
    Οχι τοσο ο αντδημαρχος για το συγκεκριμενο θεμα οσο το Λιμεναρχειο.
    Στο κριπιδωμα της εκλησιας η ταβερνα Γλαρος το εχει αποκοψει στα δυο με τραπεζια ακρη ακρη και ναυλον κουρτινες.
    Στο κεντρο τα καφε που ειναι στη σειρα, αυτο με τη κρεολη, Ο Μυτικας, τ ακρογιαλι, τα Κυματα βγαζουν τραπεζια εξω απο τα σκεπαστα και δεν περναει κανεις.
    Παρακατω η ταβερνα "στου θωμα" με εξωστη ως το κυμα.
    Στο ημιτελες λιμανι, "το Κοχυλι" με πληρη περιφραξι και ξυλινη εξεδρα ως τους ογκολιθους διπλα στο νερο.
    Οχι ΑΜΕΑ δεν περνουν απο αυτα τα σημεια αλλα ουτε υγειεις.
    Λυπαμαι που ενα ευαισθητο θεμα οπως η προσβαση ΑΜΕΑ που ανεφερα σου εδωσε την ευκαιρια να βγαλης χολη και ειρωνεια.
    Σεβασμος στα ΑΜΕΑ δειχνει πολιτισμο.
    Απο πολτικαντιδες χωρτασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχωριανε 529 εκτος απο ειρωνια ανευ λογου οπως λεγει και ο 753, διχνεις και απολογητης του αντδημαρχου. Προς τι ο φανατισμος οταν στο παρελθον εκανε γκαφες ολκης ? π.χ.
    Ομως ξερεις πολυ καλα οτι αυτος προτεινε στο Δημοτικο Συμβουλιο να δωθει μια πλωτη προβλητα στπ Ναυτ. Ομιλο Μυτικα στο λιμανι και που χαρις στο διαλογο που εγινε μεσω του μπλογκ, απεδειχθε οτι ειχε αδικο και το πηρε πισω.Λιγο να το εψαχνε το θεμα θα γλιτωνε και τα σχολια.
    Αυτο διχνει οτι καλοπιστος διαλογος ειναι προς οφελος ολων.
    Αλαζονεια, νεποτισμος,κα κουφιος εγωισμος δεν ωφελουν κανενα.Μην κανεις το παπορακι κανενος.
    Τι μια φορα τα βαζει με τα κοριτσια του συλλογου γυναικων , την αλλη με τα ΑΜΕΑ.
    ....Για τον 753 λεγω οτι ξεχασε να αναφερει τις δυο ταβερνες στο κεντρο, εκατερωθεν της πλωτης σκαλωσιας, stathoulas κα γαρμπης που φραζουν παντελως την διελευση, σε συνδιασμο με το υπερυψωμενο τσιμεντο υποστηρηξης της σκαλωσιας.
    Επισης -να γελασωμε λιγο- το καφε με τη κρεολη λεγεται Ομεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται η τροχαια Αγρινίου,να κάθεται ο αστυνομικος μέσα στο περιπολικό και να γράφει τα αυτοκινητα των κατοικων του Μύτικα που είναι παρκαρισμένα μπροστα στα σπίτια τους.Δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να σηκωθούν από το κάθισμα τους και να βγούνε να σφυρίξουν για να πάρουνε τα αυτοκινητα τους ο κόσμος.Δεν ξέρω ποιος τους ειδοποιεί και γιατί αλλά δεν μας περισσευουνε 80 ευρώ για την κληση.Σε όποια πόλη και νησί αν πάς ακούς την σφυρίχτρα του αστυνομικού και μετακινείς το αυτοκίνητο σου.Ντροπή λοιπόν!!!Ερχεται ο κοσμος για να κάνει μπάνιο και φεύγει με την κλήση στο χέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.