Αντιπολίτευση Δήμου Ξηρομέρου: Το θέμα της αίτησης για επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χτες στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στο Αστακό και η αντιπολίτευση ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα της αίτησης επιχειρηματία για επέκταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Όπως ενημερώνει η παράταξη της αντιπολίτευσης το θέμα δεν συζητήθηκε τελικά μιας και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν έκτακτη, αλλά δεν υπήρξε και δέσμευση από τη πλειοψηφία ότι αυτό θα έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση επισήμανε ότι υπάρχει προθεσμία ενός μήνα από τη στιγμή που κατατέθηκε η αίτηση για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση ειδάλλως θεωρείτε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει θετικά (δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λιβάνης επισήμανε αλλαγή του Νόμου σε αυτό το σημείο και η προθεσμία είναι 2 μήνες πλέον). Η αντιπολίτευση επιφυλάχτηκε να αναμείνει την σημερινή απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα (θα γίνει στις 09:00 μ.μ.) και δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του Νόμου που της επιτρέπει με βάση απόφαση Τοπικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ίδια αν αυτή είναι αρνητική.

12 σχόλια:

  1. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη στάση θα κρατήσουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Αλυζίας ,και της συμπολίτευσης ,και της Αντιπολίτευσης ,ειδικά της συμπολίτευσης..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bεβαίως και να δοθεί άδεια επέκτασης ! Πως αλλοιώς θα αυξηθούν τα ήδη εκτεταμένα σε αριθμούς φαινόμενα αλλεργιών (σοβαρότατης μορφής) που εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι σε ντόπιους και παραθεριστές στο Μύτικα;
    Ας χαμπαριάσετε επί τέλους πως πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην τουριστική ανάπτυξη (μοναδική πόρτα για το μέλλον του τόπου) και τις μικρο φαύλες εξυπηρετήσεις και μικροσυμφέροντα...
    Είναι πολλοί που "τσιμπάνε" για μελλοντική δημιουργία μεγάλης ξενοδ. μονάδας (το τυράκι στη φάκα) και δε βλέπουν την καταστροφή της θάλασσας που είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ της περιοχής από αυτούς που υπόσχονται ανάπτυξη στο μέλλον!
    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , με όσα παραμύθια κι αν ακούγονται για ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπά κουραφέξαλα ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους να ανοίξει αυτό το θέμα γιατί πραγματικά αποτελεί πρόβλημα το οποίο κανείς δεν ακουμπά. Σίγουρα το θέμα είναι λεπτό μιας και πολλοί ντόπιοι δουλεύουν στα ψάρια, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να εξεταστεί η λύση της μετεγκατάστασης προς το Κάλαμο και μάλιστα προς τα δυτικά στη μύτη του Καλάμου, στους κολπίσκους, που βλέπουν προς Ιθάκη, όπου τα νερά είναι ανοικτά με ισχυρά ρεύματα και δεν υπάρχουν ούτε παραλίες, ούτε λουόμενοι. Γνωρίζω ότι και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι κακά τα ψέματα δίνουν δουλειά και ψωμί σε πολλούς συμπατριώτες μας και συμβάλουν ώστε πολλοί νέοι μας να μένουν στη περιοχή και να μην την εγκαταλείπουν δεν είναι αρνητικοί και το συζητούν το ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης. Ας ανοίξει λοιπόν μία συζήτηση με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί νέοι άνθρωποι με οικογένειες δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν λύσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και να δώσουν βιώσιμη ανάπτυξη στη περιοχή και στο τουριστικό τομέα αλλά και στο τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών χωρίς ο ένας να επιβαρύνει το άλλο. Καθίστε κάτω να τις βρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.epidavros.gr/el/nea-anakoinoseis/ds-decisions/1630-apofasiixthiokalliergies.html

    Διαβάστε εδώ ΤΙ ΛΕΝΕ οι άνθρωποι της Επιδαύρου όταν τους προέκυψε μια επένδυση ιχθυοκαλλειεργειών
    με πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που υπόσχονται στο Μύτικα. Φυσικά οι άνθρωποι ως πιο "ψαγμένοι" δεν στέκονται στα ψίχουλα που θα τους αποφέρει η καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος δια της οδού των ιχθειοκαλλιεργειών αλλά ψάχνουν τη βεβαιότητα της ανάπτυξης μέσα σε ένα υγειές και φιλικό στον άνθρωπο περιβάλλον !ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ, ΒΗΞ ;...
    ΠΟΥ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;ΘΥΣΙΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΙΖΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;
    ΜΗΠΩΣ Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ; ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ;

    ΕΑΛΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ... ΛΟΙΠΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασφαλώς και μια τέτοια εξέλιξη με το διπλασιασμό του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου θα είναι η οριστική καταστροφή για το Μυτικα και κατά επέκταση για όλη την περιοχή .Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι ο Μυτικας και τα παράλια της Αλυζιας είναι η ατμομηχανή για την ανάπτυξη της περιοχής. Αν αυτά τα υποβαθμίσουμε και τα καταστρέψουμε ανάπτυξη τέλος. Ασφαλώς και το εν λογω ιχθυοτροφείο δίνει ορισμένες θέσεις εργασίας στην περιοχή και αυτό δεν το παραγνωρίσουμε αλλά είναι πολύ λίγες σαν κοινωνικό αντιστάθμισμα για την ρύπανση που προκαλεί περιβαλλοντολογική και αισθητική. Ασφαλώς δεν είναι ο μόνος παράγοντας των θαλασσών της περιοχής .Είναι τα αστικά λύματα και οι χημικές τουαλέτες των χιλιάδων σκαφών που περνούν σε καθημερινή βάση των δίαυλο γι’αυτο και η θάλασσα δεν μπορεί να τα αφομοιώσει. Εάν λοιπόν πραγματοποιηθεί και το νέο τμήμα της επένδυσης αυτού του μεγέθους που ζητά ο επιχειρηματίας καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να μπαρκάρουμε από την περιοχή. Μήπως είναι η ώρα σε συνεργασία με τον επιχειρηματία την πολιτεία την δημοτική αρχή να κοιτάξουμε από κοινού για την μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου σε πιο δόκιμο χώρο ,χωρίς να καταστραφεί ο επιχειρηματίας και να χαθούν και οι θέσεις εργασίας?. Σ’αυτό ασφαλώς καταλυτικό ρόλο θα πρέπει να παίξει και η κοινωνία του Μυτικα και της περιοχής η οποία βρίσκετε σε κατάσταση νιρβάνα. Η δε αντιπολίτευση αν θέλει να προσφέρει στον τόπο και να εκθέσει την δημοτική αρχή αν κωλυσιεργεί το θέμα υπηρετώντας κάποιες δουλίες , θα έπρεπε να έχει κάνει ήδη χρήση του άρθρου 95 παράγραφος 2 περί σύγκλησης δημοτικού συμβούλιου που απαιτεί 9 υπογραφές δημοτικών συμβούλων και να φέρει το θέμα αυτή στο δημοτικό συμβούλιο όπως ευαγγελίζεται γιατί οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και εκεί ο καθένας θα αποκαλυφθεί ποιον υπηρετεί και τι. Κύριε Μουρκούση πρόεδρε του δημοτικού συμβούλιου τόσα χρόνια στην Αλυζια αλλιώς μας τα έγραφες τώρα που είσαι???? Μήπως κοιμάσαι και εσύ όπως όλοι οι ευαίσθητοι επαναστάτες του blog που εξαντλούν την επαναστατικότητα τους όταν γράφουν για τις πικροδάφνες και τον Αδαμαντίδη?? , ο στρατηγός Αντιδήμαρχος τώρα που γύρισε από τις διακοπές του Αύγουστου και ενημερώθηκε για το θέμα δεν θα πάρει τα όπλα του??? Σσσσουτ η κοινωνία του Μυτικα κοιμάται μην την ξυπνάτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9:24 σωστος. ουδεν περαιτερω σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ 10.31 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ 29-8-2011 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΛΙΒΑΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛ. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝ. ΛΥΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ (ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ).ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3-8-2011 ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΟ ΕΚΡΙΒΑΝ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΛΙΒΑΝΗ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ κι' εγώ 10:31. Σωστός ο 9:24 π.μ. Τη κακιούλα του όμως για τον αντιδήμαρχο την είπε! Ζηλεψε για τις διακοπές άραγε ή μήπως ο ίδιος, όπως και κάποιοι άλλοι, βρίσκονται μονίμως σε διακοπές και δεν χρειάζεται τις καλοκαιρινές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί η αντιπολίτευση δεν καταθέτει άμεσα πρόταση για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, αντί να περιορίζεται σε καταγγελίες σε βάρος της συμπολίτευσης. Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε ποιοί από τη συμπολίτευση ήξεραν το θέμα και το κρατούσαν μυστικό για τον εαυτό τους; Είναι πολύ σημαντικό αυτό νομίζω και πρέπει οπωσδήποτε να το μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 11:13 " τα εκτεταμένα σε αριθμούς φαινόμενα αλλεργιών (σοβαρότατης μορφής) που εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι σε ντόπιους και παραθεριστές στο Μύτικα" όπως έγραψες δεν ειναι απο τα ιχθυοτροφεία αλλα από τους βόθρους των Μυτικιωτών και τα απόβλητα των σκαφών κτλ που περνανε απο την περιοχή.Όσο για την τουριστικη ανάπτυξη που έγραψες δεν φταίει κανεις αλλος παρα μόνο οι ντόπιοι που οταν ανοιγει κάτι καινουριο στον τοπο τους δεν λένε "α!ωραια που ανοιξε αυτο το μαγαζι στον Μυτικα,ανεβαινει η ποιοτητα και οι επιλογες του τουριστα αλλά κοιτανε πως θα θάψουνε αυτον που το ανοιξε και τον κατηγορουν.Οποτε δεν φταινε τα ιχθυοτροφεια αλλα ο κοσμος που δεν θελει να πάει μπροστα το χωριο τους,γιατι πολύ απλά δεν εχουν πάει παραπερα απο το χωριο τους να δουνε τι θα πει τουρισμός.Οσο για το ιχθυοτροφειο του Μυτικα πιο πολύ αισθητικα χαλάει τον Μυτικα καθώς ερχεσαι απο Παλαιρο.Μην ξεχνατε καποιοι οτι σε αυτην την μονάδα δουλευουν πολλές οικογενειες εδω και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.