Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αιτωλοακαρνανίας.


ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!!
· Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα 
· Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή 
· Ν. Χουντής: Το κράτος που παρανομεί και δεν σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ηλεκτρική ενέργεια, δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες που υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!! 
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3)». Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.» και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές». 
Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: «Η ανάλγητη κυβέρνηση, που αποδεικνύεται ότι δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή» 

Το γραφείο τύπου.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι και μπράβο στο Ν. Χουντή για την ανάδειξη του θέματος. Κάποιες ερωτήσεις θα ήθελα να θέσω: Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και ο «μεγάλος αγωνιστής Φωτόπουλος», έχουν το δικαίωμα να κόβουν το ρεύμα όταν απεργούν; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει ψελλίσει έστω και μία λέξη γι αυτό; Κάθε ομάδα που έχει κάποιο αίτημα έχει δικαίωμα να κλείνει τους δρόμους; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει ψελλίσει έστω και μία λέξη γι αυτό; Κάθε φοιτητική μειοψηφία έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη στο χώρο των Πανεπιστημίων, για οποιονδήποτε λόγο, να οδηγεί μετανάστες στο χώρο αυτό και να εμποδίζει το χώρο αυτό να λειτουργήσει για το λόγο για τον οποίο υπάρχει, δηλαδή την εκπαίδευση των φοιτητών; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.έχει ψελλίσει έστω και μία λέξη γι αυτό; Όταν ομάδες μπαχαλάκηδων με πρόφαση το τραγικό θάνατο του Αλέξη, έκαιγαν την Αθήνα είχαν δικαίωμα ένεκα της αγανάκτησης και εκεί δεν παραβιαζόταν η νομιμότητα; Κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζείτε στο κόσμο σας, επικαλείστε την νομιμότητα επιλεκτικά εσείς που το οξυγόνο σας είναι ο ανέξοδος λαϊκισμός, τα κούφια λόγια. Εσείς δεν είστε αριστερά, ούτε ξέρετε καν τι είστε. Θα μπορούσα να σας γράψω και άλλα για την ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση με την οποία πορεύεστε. Και μην θεωρήτε επειδή δεν έχετε κυβερνήσει δεν έχετε ευθύνες γι αυτό που ζούμε. Έχετε και μάλιστα μεγάλες, ξέρω ότι δεν το δέχεστε αλλά έτσι είναι. Είστε και εσείς μέρος του προβλήματος γι αυτό που ζούμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.