Καλούν την Διεύθυνση Υγείας για το νερό.


Συνεδρίασε τελικά χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, σχετικά με το σοβαρό θέμα που ανέκυψε, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, με το ακατάλληλο νερό. Τι αποφασίστηκε, αναλαμβάνει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή.
Μετά από μια άρνηση και μια αναβολή εξαιτίας μη απαρτίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, συνεδρίασε τελικά χθες βράδυ στον Αστακό, για να συζητήσει σχετικά με το πρόβλημα του πόσιμου νερού στον δήμο, έπειτα από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης.
Να θυμίσουμε πως η Δημοτική Αρχή στο Ξηρόμερο έγινε αποδέκτης σφοδρής κριτικής για το πρόβλημα που ανέκυψε αιφνιδιαστικά και που όπως προκύπτει, οφείλεται στον πλημμελή τρόπο με τον οποίο γίνονταν, αν γίνονταν, η χλωρίωση του πόσιμου νερού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα περισσότερα χωριά του Ξηρομέρου να εμφανίζουν, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ακατάλληλο νερό, γεγονός που αναστάτωσε κατοίκους και επισκέπτες.
Η Δημοτική Αρχή, αρχικά επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός αλλά μπροστά στην γενική κατακραυγή αναδιπλώθηκε, έγιναν δηλώσεις περί ανάληψης ευθύνης, αλλά και ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.
Πριν λίγες μέρες, δημοσιοποιήθηκαν και αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν από ιδιωτική εταιρία, αλλά ζητήθηκε χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, έλεγχοι να γίνουν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, την Διεύθυνση Υγείας, ώστε να έχουν επίσημο χαρακτήρα. Άλλωστε η ίδια Διεύθυνση ήταν αυτή που είχε βρει το ακατάλληλο νερό, στις μετρήσεις που έκανε τον Απρίλιο.
Η πλειοψηφία συμφώνησε να ζητηθεί η συνδρομή της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας και να γίνουν μετρήσεις, τόσο στις πηγές, όσο και στην βρύση. Συμφωνήθηκε ακόμη να γίνουν ρυθμίσεις από ειδικό στους χλωριωτές του νερού, ενώ υπήρξε κριτική από την αντιπολίτευση, αφού αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν πληρωμένα εντάλματα για χλωρίωση που δεν έγινε ποτέ!
«Η δήλωση για ανάληψη ευθυνών θα έπρεπε σαν ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας να συνοδευτεί και από την παραίτηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου» δηλώνει στο agriniopress, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξηρομέρου Γιάννης Λύτρας, που συμπλήρωσε πως η παράταξη του αναμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας.
Να θυμίσουμε πως τόσο ο κ. Λύτρας, όσο και πολίτες στο Ξηρόμερο έχουν κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας και στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή και απομένει να δούμε εάν θα γίνει και δικαστική διερεύνηση για το θέμα, που αναστάτωσε χιλιάδες πολίτες, μέσα στην εορταστική περίοδο του Πάσχα.

1 σχόλιο:

  1. Τοπικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ενημέρωση δεν υπάρχει; Σε ένα σχόλιο προηγούμενης ανάρτησης διάβασα ότι κάποιοι πήγαν για μαλί και βγήκαν κουρεμένοι. Περιμένουμε σχετική ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.