Με κατάσχεση απειλείται το γήπεδο της Κανδήλας!


Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στους Καλλικρατικούς Δήμους όλης της χώρας, λόγω των κατασχέσεων των χρηματικών αποθεμάτων των τραπεζικών τους λογαριασμών, που κινδυνεύουν να «τινάξουν στον αέρα» τους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους. Απίστευτα χρηματικά ποσά δεσμεύονται από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν γίνει «ο εφιάλτης» των Δημάρχων, οι οποίοι απορούν για το πώς θα μπορέσουν να χαράξουν την τοπική ανάπτυξη των περιοχών τους, όταν βουλιάζουν στα χρέη του παρελθόντος.
Ο Δήμος μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σε αυτό εξαίρεση, τουναντίον γνωρίζοντας τα υπέρογκα χρέη του πρώην Δήμου Αλυζίας δεν είναι καθόλου παράξενο θα λέγαμε.
Συγκεκριμένα σήμερα θα αναφερθούμε στο κίνδυνο κατάσχεσης του γηπέδου της Κανδήλας. Η αιτία; Ο εργολάβος που εκτέλεσε το 2005 δύο έργα στη Κανδήλα, στα οποία έγινε οριστική παραλαβή και δεν έχει πληρωθεί!!! Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει όλες τις ενέργειες, έχει δικαιωθεί από το Ειρηνοδικείο Σολλίου και για να εξασφαλίσει τα χρήματα του έχει βάλει υποθήκη το γήπεδο στη Κανδήλα.
Η Περιφέρεια στέλνει επίσημο έγγραφο που καλεί το Δήμο να λάβει υπ' όψη του στη κατάρτιση του προϋπολογισμού του τη συγκεκριμένη απαίτηση. Επίσης σας παρουσιάζουμε και την αίτηση του ενδιαφερόμενου στο Δήμο όπου αναφέρεται στην οφειλή του πρώην Δήμου Αλυζίας προς αυτόν, καλώντας τον να τον εξοφλήσει άμεσα. Επίσης καλεί τη Περιφέρεια να ελέγξει ως προς τη νομιμότητα τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου ο οποίος δεν λαμβάνει υπ' όψη του την οφειλή προς το πρόσωπο του. Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο:

20 σχόλια:

  1. κύριε διαχειριστά για το μπικικίνι δεν μας ειπατε ποσο, το μαρουλι, το ρευστο ντε. Πόσο ειναι?
    τωρα να σοβαρευτουμε λιγο βλεπουμε τι κατασταση εχουν να αντιμετωπισουν αυτοι που εχουν την ευθυνη του Δημου. Σκανε απο παντου οφειλες. να ευχηθουμε κουραγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στο έγγραφο αναφέρονται τα ποσά. κοντά στα 20000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραπάνω είναι το ποσό +τόκοι+δικαστικα εξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μολόγατα, μολόγατα
    τα φράγκα μοιρολόγατα
    τι γίνανε, μολόγατα
    χορτάρι για τ' αλόγατα

    Άκης Πάνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΗΝ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨΤΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα ευχηθώ να τα καταφέρουν οι τωρινοί. Για το παρελθόν ότι και να πούμε δεν αλλάζει. Όλοι έχουμε πλέον άποψη για το τι συνέβαινε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον και πρέπει αυτή η δημοτική αρχή να τα καταφέρει, να σοβαρευτεί, να δουλέψει και να τα καταφέρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας της δώσουμε λοιπόν φίλε 11:56 τουλάχιστον το χρόνο που δώσαμε στους προηγούμενους και να τους κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Γιατί κάποιοι βιάζονται πάρα πολύ. Και το χειρότερο είναι ότι η αρνητική κριτική προέρχεται από τους προηγούμενους που άφησαν τόσα πολλά χρέη και προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EΔΩ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ. ΚΥΡΙΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ??? ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΥΤΑ ΕΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ??? ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ?? ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ??? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ??? ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΞΡΕΤΗΤΕ

    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ΘΕΜΑ που αναρτούμε επίσημα δημόσια έγγραφα του Δήμου που περιγράφουν μία κατάσταση;;;!!! Δηλαδή αυτά πρέπει να μην τα γνωρίζουν οι δημότες;;; θέμα υπάρχει που χρωστά ο Δήμος, θέμα υπάρχει που ένα ακίνητο του Δήμου έχει βγει στο σφυρί και όχι που εμείς απλά τα παρουσιάζουμε. Επίσης να σας ενημερώσω ότι με Νόμο όλη η δημόσια διοίκηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να αναρτά στο διαδίκτυο όλα τα έγγραφα, το γνωστό ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τα έγγραφα αυτά δεν είναι για ατομική χρήση των παρεικούντων την Ιερουσαλήμ αλλά πρέπει να έχουν γνώση οι δημότες σε ποια κατάσταση είναι ο Δήμος τους. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το ερώτημα σου.

      Φιλικά

      Διαγραφή
    2. τα δημοσια εγγραφα το λεει η λεξη τι ειναι, ΔΗΜΟΣΙΑ.
      εκτος αν ειναι διαβαθισμενα πραγμα το οποιο δεν συμβαινει στα εγγραφα που βλεπω στο blog. ενα ειναι το ΘΕΜΑ. Η τραγικη οικονομικη κατασταση του Δημου και ο Σαμαρας να βγει και να τα πει οπως ειναι. Μην κανει δημοσιες σχεσεις. σταρατα και τσουβαλατα.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.... ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ BLOGER, ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΟΤΑΝ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΘΟΥΡΙΟ...

      Διαγραφή
    4. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ 5:09?

      Διαγραφή
  9. μα πως; εκαναν εργα χωρις εγκεκριμενα λεφτα; ή υπηρχαν λεφτα και δεν εφτασαν; αλλα, αν δεν εφταναν γιατι συνεχισε ο εργολαβος και το παρεδωσε και με οριστικη παραλαβη; αν εφταναν τα εγκριθεντα χρηματα οπως ελεγε η μελετη τοτε γιατι χρωσταμε; ηταν πιστωσεις απο πορους του δημου της νομαρχιας ή καποιου υπουργειου;δηλαδη με τι πιστωσεις και εγκρίσεις εγιναν οπως εγιναν; ηταν υπολοιπα λογαριασμων και δεν συνεχισθηκε η χρηματοδοτηση και γιατι; ή δεν εγκριθηκαν απο τη νομαρχια τυχον νεεες εργασιες ή παραπανω ποσότητες από την μελέτη; τελος παντων καποιος πρεπει να ενημερωνει το λαο για καθε παλαιοτερη οφειλη με ποιανου ευθυνη εγινε, ποιοι οι λογοι που δεν πληρωθηκε τοτε και γιατι να πληρωνει ο σημερινος δημος δηλαδη εμεις οι φορολογουμενοι τυχον λανθασμενες η αλλου ειδους τυχον σοβαρες αμελειες ή μη συννομες ενεργειες υπευθυνων ειτε των δημων ειτε της νομαρχιας ειτε δεν ξερω γω ποιανου;; αφου ο εργολαβος δικαιωθηκε, σημαινει εχει δικιο και καποιος φταιει που δεν πληρωθηκε. μπορει να πει καποιος οτι κακως δικαιωθηκε; και αν ναι γιατι; ποιος ευθυνεται επομενα κ δημαρχε;εγω που πληρωνω φορους; αν δεν ευθυνεται κανεις αλλα το ...κακουργο αναχρονιστικο διοικητικο συστημα...τοτε παω πασο κ δημαρχε αλλα δεν πρεπει να μαθουμε; αλλα δημαρχε δεν ακους καθολου. πασχετε απο επικοινωνιακη πολιτικη. γραψτε ανακοινωσεις και ενημερωστε.
    αλλοι στη θεση σας θα ειχαν εμφανισει δεκα αναρτησεις και ραδιοφωνικες -τηλεοπτικες συνεντευξεις . αιντε ξυπνατεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα θα κανει ο εργολαβος να το κατασχει. Και μετα να κατσχουν και το δημαρχειο. Και μετα τη σκαλοσια-νεκροφορα.
    Και μετα τα σπιτια αυτων που εφτιαξαν τα εργα και δεν τα πληρωσαν.
    Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Ακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ.ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑς ΤΟ ΕΔΩΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκλεγμένος που είναι καθήκον του να παρακολουθεί τα θέματα του Δήμου και να ενημερώνει του δημότες για τα θέματα είτε έχουν θετική είτε αρνητική εξέλιξη. Σε αυτά τα έγγραφα πρέπει να λαμβάνουν έγκαιρα γνώση οι δημότες. Ο Δήμος πρέπει αυτά τα έγγραφα να τα αναρτά στην ιστοσελίδα του ή στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ρωτάτε ΠΟΙΟΣ τα έδωσε, εγώ θα σας ρωτήσω ποιος δημοτικός σύμβουλος θα έχει αυτό το έγγραφο και ΔΕΝ θα το κοινωνίσει στο κόσμο και ειδικά της Κανδήλας και στη νεολαία της που χρησιμοποιεί το Γήπεδο. Αυτός ο σύμβουλος θα είναι σωστός;;;;;

      Διαγραφή
  12. OK. KATAΛΑΒΑΜΕΝ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΗΞΕ.The issue is closed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ. ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 3.47 και 9.19 οπότε αντιλαμβάνομαι είστε το ίδιο πρόσωπο. Από τον τρόπο που αντιδράτε φαίνετε ότι δεν έχετε αντιλήφθη ότι ζούμε στην εποχή που με τα Wiki leaks δεν μένει τίποτα κρυφό ακόμα και από τις καλά φυλασσόμενες μυστικές υπηρεσίες παγκοσμίως. Όπως έλεγε και ο μακαρίτης Χαρίλαος Φλωράκης "και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείτε εμείς θα σας βρούμε" Eτσι βρίσκονται και τα δημόσια έγγραφα. Αλλά μιας και έχεις τον καημό να μάθεις ποιος τα έδωσε στον bloger με τρόπο χαφιεδιστικο δεσμεύομαι να σου αποκαλυφθώ μόλις τοποθετηθείς επωνύμως ρε πρακτοράκο. Άντε γεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.