Απάντηση στο Παναγιώτη Χολή για την αγορά jeep από το Δήμο Ξηρομέρου.


Γράφει ο Νικόλαος Ζώγας.
Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομάνινας.

Κύριε Χολή, αφού δεν υπήρξε κανένας να σας απαντήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, σας απαντάω εγώ ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιομάνινας. Όσον αφορά το τζίπ να σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα. Το τζίπ όταν αγοραστεί δεν θα γραφτεί στο όνομα του Πυθαγόρα Σαμαρά, θα ανήκει στον Δήμο Ξηρομέρου για να μην σου κάνω ανάλυση και παρακάτω. Μέχρι τώρα υπήρξαν νόμιμες διαδικασίες, δεν έγινε ούτε κάτω από το παράθυρο ούτε κάτω από το τραπέζι.
Επί 2 τετραετίες ο Δήμαρχος χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο με ιδιωτικό του οδηγό για τις μετακινήσεις του Δήμου. Τότε μέχρι και σήμερα δεν είδα έναν καλοθελητή να πει ένα μπράβο που δεν χρέωνε το Δήμο για τις μετακινήσεις του. Αυτό όμως αναγνωρίζεται στην κάλπη.
Όσο για το Ανώνυμοι κολαούζοι της εκάστοτε Δημαρχίας βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο βασιλικότεροι του βασιλέως είναι ή εξαργυρώνουν προκαταβολικά μελλοντική τους ανέλιξη, να ονοματίζεις σε ποιους απευθύνεσαι γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και να ξέρεις ότι όταν παρουσιάζεις έργο (γιατί αναφέρθηκες για τα τοπικά διαμερίσματα και σε αγροτικούς δρόμους) δεν χρειάζεται να βγάζουμε στα μπλόγκς τα έργα που κάνουμε, αυτά θα φανούν στο τέλος της θητείας. Στα υπόλοιπα δεν σου απαντώ γιατί δεν με αφορούν άμεσα.
Αναφέρθηκες ότι ορισμένοι δεν μπορούν να σηκώσουν ανάστημα και να πάνε κόντρα στον Δήμαρχο, επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια έχω να πω ότι δεν είναι «Μπαμπούλας», εξοργίζεται και βγαίνει εκτός εαυτού με τους απατεώνες και τα λαμόγια που αποσκοπούν να κερδίζουν χρήματα από τον Δήμο.
Και όσο με αφορά Κύριε Χολή δεν υπήρξα ποτέ ούτε πιόνι ούτε γαϊτανάκι, είμαι στην παράταξη του Πυθαγόρα Σαμαρά και δίπλα του για να αλλάξουμε τον τόπο μας προς το καλύτερο και αυτό θα γίνεται μέρα με τη μέρα με έργα και όχι με λόγια παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Υ.Γ.: Κύριε Χολή αναρωτιέμαι πως βγάλατε το συμπέρασμα ότι το Τζίπ του Δημάρχου θα κοστίσει 50.000 €; Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού το ποσό που προτείνεται είναι ΜΕΧΡΙ της τάξης των 50.000 €, δηλαδή μπορεί να κοστίσει και 10000€ και 15000€ και 20000€ και 25000€. Συμβουλή – μην προτρέχετε.

16 σχόλια:

  1. Η αποφαση η δικη σας οπως βγηκε στο διαυγεια γραφει 50000 ευρω. το μεχρι εμφανιστηκε τωρα. να τα λεμε οπως ειναι και οχι εκ των υστερων αλλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ 50000 ΕΥΡΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΜΕΧΡΙ 50000 ΕΥΡΩ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ 50000 ΚΑΙ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «μπορεί να κοστίσει και 10000€ και 15000€ και 20000€ και 25000€. Συμβουλή – μην προτρέχετε».

    ωραια απαντηση. τα ευρω τρεχουν απο τα πατζακια μας! μηπως ρε παιδια και την ολυμπιαδα του 2004 την διοργανωσε καποιος απο εσας γιατι ψαχνουμε να βρουμε ποσο μας κοστισε.
    δεν παμε καθολου καλα, εχετε χασει τελειως το μετρο μου φαινεται.
    Δημοτικοι συμβουλοι ολων των παραταξεων σας παρακολουθουμε και σας κρινουμε.προσεξτε τι ξεστομιζετε ειδικα αυτες τις ημερες που ερχονται νεα επωδυνα οικονομικα μετρα. προσεξτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑ ΩΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΑΠΟ 5-50.000 ΧΑΧΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ 10.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KOUTSPOFLA TA EXOUN KANI TA EURO EKI STON DIMO, APO 50 POU LEGANE, TORA IDANE POS O KOSMOS TOUS BLASTIMAH KAI TO GYRISANE APO 5 MEXRI 50, TOUS EUATOUS TOUS KOROIDEUOUN TA KOROIDA.

      Διαγραφή
  5. Αυτά είναι τα κακά τις τοπικής αυτοδιοίκησης απο 5 - 50 μπράβο σας Για ποιο έργο μιλάτε ;;;δρόμους αποχέτευση αστυνόμευση υποδομές ζώα στους δρόμους ύδρευση και τόσα αλλα γιατί πρέπει να σας πουν ευχάριστο για τα αυτονόητα ;;,γιατι να μην χρησιμοποιεί το δικό του όχημα ο δήμαρχος ;;,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΑΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΜΟΡΦΩΝΕΣΤΑΙ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΑΙ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΥ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα!!
    Απλά μην προχωρήσετε σε μεγάλες αλλαγές και μπερδευτώ όταν θα θελήσω να πάω στο χωριό μου και νομίσω πως βρίσκομαι πουθενά αλλού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ζώγα, το ζητούμενο είναι ότι σε μια εποχή που οι δήμοι όλης της χώρας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας και στάσης πληρωμών λόγω της περαιτέρω περικοπής κατά 30% των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ο δήμος Ξηρομέρου αποφασίζει να προβεί στην αγορά μεταφορικού μέσου για τις μετακινήσεις του δημάρχου αξίας έως 50000 ευρώ, όπως εσείς λέτε.
    Ποιος μπορεί να βγει να υποστήριξη μια τέτοια κίνηση τη στιγμή που οι ίδιοι οι δήμοι έχουν αρχίσει κινητοποιήσεις λόγο της τραγικής κατάστασης των οικονομικών τους. Ποιος θα τους πάρει στα σοβαρά.
    Να πω μπράβο στο δήμαρχο αν χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του δήμου, αλλά νομίζετε ότι η καταλληλότερη στιγμή να προμηθευτή ο δήμος αυτοκίνητο για της μετακινήσεις του δημάρχου είναι αυτή;
    Αν θέλουμε αυτή η χώρα να δει προκοπή, θα πρέπει οι εκάστοτε αιρετοί να δώσουν το παράδειγμα και τότε ίσως ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι.
    Μέσα σε αυτό το πνεύμα προτείνω να ανασταλεί η απόφαση για την αγορά του τζιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δύσκολα τα πράγματα..
    Αλλάζει η κοινωνία όπως βλέπετε..
    Κανείς δεν μπορεί να πειστεί για τις αγνές σας προθέσεις..
    Οχτώ αρνητικά σχόλια στην απάντηση σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aς μην κομπάζει τόσο ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Παλιομάνινας για τα εργα της Δημοτικής αρχής...Ούτε μια ταμπέλα ενδεικτική των χωριών που απαρτίζουν το Δήμο Ξηρομέρου δεν έχουν τοποθετήσει οι πολιτικοί του προϊστάμενοι...Αψευδής μάρτυρας και συνάμα πρόκληση είναι να ταξιδέψει ο κ.Ζώγας -αντι του δημάρχου - στα ορεινά χωριά του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, μετα το Βασιλόπουλο, ήτοι : στα ΒΛΥΖΙΑΝΑ και στο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ και θα δειτε αν υπάρχουν ή όχι ταμπέλες ...Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε..Στην "Ιερουσαλήμ " κατοικούμε και ΟΛΟΙ μας γνωριζόμαστε πολύ καλά .
    Ν.Λ
    Υ.Γ: Μόνο που απαντάτε εσείς αντί του ορθώς π.χ : του Γραφείου Τύπου που έπρεπε να υπήρχε και δεν έχετε ,αυτό λέει πολλά.Αφιππεύσατε λοιπόν τον κάλαμον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο στον κ.Γ.Βασιλάκη (δεν τον γνωρίζω,αλλά δεν έχει σημασία),ωραία τοποθέτηση.
    κ.Ζώγα, μην προσπαθείτε να κουκουλώσετε καταστάσεις και μην παίζετε με τις λέξεις .....(μέχρι 50.000 €), υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
    Ο κόσμος και βλέπει ... και θυμάται .... και ξέρει να κρίνει,γι'αυτό μην κουράζεστε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.Όλοι γνωρίζουμε τον κ.Σαμαρά και όλους τους αιρετούς, και κάτι σημαντικό, έχουμε τη νοημοσύνη να μπορούμε να κρίνουμε την αδράνειά τους στους 18 μήνες της θητείας τους. Θα τα λέμε και ας γινόμαστε ¨κακοί¨ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΕΧΕΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ;ΜΕΤΑ ΤΙΣ 28 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΠΑΡΤΕ ΤΖΙΠ ΟΧΙ ΜΕ 50000€ ΑΛΛΑ HAMMER ΜΕ 500000€....ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΖΙΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΝΕΡΟ. ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχωριανέ κ.5.21μ.μ δεν είστε ειλικρινής . ΟΛΟ το καλοκαίρι το νερο στο χωριό μας είχε διακοπές. Και φυσικά ΠΑΝΤΑ είχε πρόβλημα και μάλιστα οξύ, σε βαθμό που φοβάμαι οτι δεν θα λυθεί ΠΟΤΕ , καθότι η πορεία του νερού είναι παρά φύση... δηλ. απ΄τον κάμπο προς στο χωριό με υψόμετρο 480μ από τη θάλασσα. Αλήθεια εσείς τι νερο πίνετε ; απ΄την Παλαμονίδα που είναι γιομάτο άλατα και ακατάλληλο προς πόσιν ή απ΄την ΚΟΡΠΗ που πίνει εδω και πάρα πολλά χρόνια ΟΛΟ το χωριό μας ; Να είστε ειλικρινής και ΟΧΙ βασιλικώτερος του Βασιλέως....Στο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ δεν εχει νερό προς πόσιν ( λόγω ακαταλληλότητας απ΄ την Δ/νση υγιεινής Αιτωλ/νίας ) και όποιος λέει το αντίθετο δεν είναι ειλικρινής.Η μόνη λύση για το Αρχοντοχώρι είναι να πάρει το νερό απ΄την Ανω Καντήλα . Και εδω υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης γιατί η δημοτική αρχή - στο θέμα του νερού στο Αρχοντοχώρι - απεδείχθει ανεπαρκής και είναι έρμεη 10-15 ατόμων απ΄την Ανω Καντήλα που έχουν μπλοκάρει τα πάντα.Τα άλλα είναι απλές περικοκλάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μας τα πρηξατε με ενα τζιπ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.