Η εφημερίδα «Συνείδηση» για τη παραίτηση Λιβάνη.


Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα: Μετά τους Σπ. Καϋμενάκη, Τ. Κατσιπάνο και Σπ. Λύτρα, παραιτήθηκε και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Φ. Λιβάνης. Τι ΔΕΝ λέει στην επιστολή παραίτησής του.
Η παραίτηση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Φώτη Λιβάνη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος άλλωστε είχε και στο παρελθόν εκφράσει την ανάλογη πρόθεσή του, έστω και αν μετά ανακάλεσε.
Αυτή τη φορά όμως, ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Συνείδηση», ο κ. Λιβάνης προχώρησε στην επίδοση επιστολής παραίτησης, με αποδέκτη τον Δήμαρχο Πυθ. Σαμαρά και κοινοποίηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Μουρκούση.
Οι ακριβείς λόγοι της παραίτησης του κ. Λιβάνη δεν έγιναν γνωστοί και, αν σωστά καταλάβαμε, ο ίδιος δεν επιθυμεί να δώσει διευκρινίσεις. 
Στην επιστολή παραίτησης δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, στις δε επίμονες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε μαζί του «σκοντάψαμε» στην ψυχρή προώθηση των κλήσεών μας. 
Μη έχοντας άλλη επιλογή, συνεπώς, δημόσια θέτουμε το ερώτημα, καλώντας τον κ. Λιβάνη να εξηγήσει, ως έχει ηθική υποχρέωση, το γιατί παραιτήθηκε.
Η επιστολή, πάντως, έχει ως εξής: 
«Κύριε Δήμαρχε,

 σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με ορίσετε με Απόφαση σας Αναπληρωτή Δήμαρχο – Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου.

 
Θα ήθελα μέσα και από αυτή την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την συνεργασία την βοήθεια που μου προσέφεραν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες μου, ως Αντιδήμαρχος.

 
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου που παρά τα προβλήματα, τις διαφωνίες, τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν και ίσως να υπάρχουν μας διέκρινε μια καλή και φιλική συνεργασία καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου. 


Από καρδιάς ευχαριστώ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ της Οικονομικής Επιτροπής για την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που μου επέδειξαν.


Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία, ανθρώπινη προσέγγιση και φιλία που δημιουργήθηκε τον πρώην Αντιδήμαρχο κο Σπύρο Λύτρα, τους νυν Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Γαζέτα και Ηλία Ταμπάκη καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Βασίλειο Μουρκούση. 
Από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου πλέον θα παλέψω και θα στηρίξω ότι θετικό και καλό για τον τόπο μας και τους Δημότες.

 
Με εκτίμηση

 
Λιβάνης Φώτιος

 
Δημοτικός Σύμβουλος

 Δήμου Ξηρομέρου

*Δεσμεύομαι στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου ότι ο Δήμος θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες, τις αρχές και την λογική του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα την παραίτησή του απ’ τη θέση του Αντιδημάρχου υπέβαλε ο κ. Σπύρος Λύτρας, ενώ απ’ την παράταξη Σαμαρά έχουν παραιτηθεί και οι Σπ. Καϋμενάκης και Τ. Κατσιπάνος. 
Ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής έχει κατ’ επανάληψιν απασχολήσει την επικαιρότητα, καθώς το φως της δημοσιότητας έχουν δει καταγγελίες για ουκ ολίγες απίθανες καταστάσεις. 
Δεν ξέρουμε αν σ’ αυτές αναφέρεται ο κ. Λιβάνης όταν δεσμεύεται ότι ο Δήμος θα λειτουργεί με κανόνες και αρχές, γνωρίζουμε όμως ότι στο Δήμο Ξηρομέρο έχει προ πολλού χαθεί το μέτρο. 
Ο Φ. Λιβάνης παραιτήθηκε, δεν γνωστοποίησε όμως το γιατί.

Πρώτη πηγή: Εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ», http://www.sinidisi.gr/
Δεύτερη πηγή: http://xiromeronews.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.