Επιστολή του Βασίλη Μουρκούση για την επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Αστακός, 14.12.2012
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 18269
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


Γραφείο Προέδρου Δημ. Συμβουλίου
κ. Μουρκούση Βασίλη
Πληρ. τηλ.: 26460360533, κιν. 6942056808
Αστακός-Τ.Κ. 30006

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος 
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
κ. Καλαφάτη Σταύρο 
Κοιν.:  - Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας 
κ. Σαλμά Μάριο
- Υφυπουργό Δικαιοσύνης
κ. Καραγκούνη Κώστα
- Γενική Γραμματεία Περιφέρειας
Δυτικής Ελλάδας
κ. Κατσιφάρα Απόστολο
- Βουλευτές Αιτωλ/νίας:
κα. Τριανταφύλλου Μαρία
κ. Μωραίτη Θάνο
κ. Μπαρμπαρούση Κώστα
κα. Φούντα Νίκη
κ. Μωραίτη Νίκο
- Δήμαρχο Ξηρομέρου
κ. Πυθαγόρα Σαμαρά

ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΚΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ»; 

Κύριε Υπουργέ.
Ζητάμε την συμπαράστασή σας για την επίλυση αυτού του ζωτικού προβλήματος του Μύτικα. Το έτος 1992 η τότε Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας ανέθεσε σε μια ομάδα μελετητών τη σύνταξή της μελέτης « ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΥΤΙΚΑ». Το κόστος της μελέτης ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Νομαρχία.
Αφού πραγματοποιήθηκε η κτηματογράφηση της υπό ένταξη περιοχής, στη συνέχεια εκποιήθηκε η πολεοδομική μελέτη. Αφού υπήρξε η αναγκαία διαβούλευση με την τότε Κοινότητα ΜΥΤΙΚΑ και αφού εξετάσθηκαν οι υποβληθείσες συστάσεις, η τελική πρόταση υπεβλήθη στην Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για τελική έγκριση το έτος 1994.
Στη συνέχεια, αφού μεσολάβησαν διάφορες καθυστερήσεις των υπηρεσιών (οριοθέτηση ρεμμάτων κ.λ.π) και αφού εν τω μεταξύ η υπάρχουσα νομοθεσία για έγκριση από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της Πολεοδομικής μελέτης άλλαξε και απαιτείται πλέον έγκρισή της από το ΥΠΕΚΑ με έκδοση ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ, η εγκριθείσα από την Νομαρχία μελέτη υπεβλήθη στο ΥΠΕΚΑ για τελική έγκριση και έκδοση Π.Δ. Το έτος 2005 το ΥΠΕΚΑ με έγγραφό του ζήτησε διάφορα συμπληρωματικά στοιχεία για την έγκρισή του φακέλου.
Τα στοιχεία υπεβλήθησαν άμεσα και από τότε, δηλαδή από το έτος 2005 μέχρι και σήμερα αναμένεται απάντηση. Το ΥΠΕΚΑ δεν απάντησε εγγράφως ότι κάτι λείπει ή κάτι άλλο. Από το 2005 μέχρι σήμερα, ανάλογα με τον Διευθυντή (που αλλάζει συχνά, όποτε αλλάζει η κυβέρνηση)μας απαντάει προφορικά και επικαλείται διάφορες προφάσεις, χωρίς όμως να απαντά υπεύθυνα και εγγράφως.
Ο φάκελος είναι χρεωμένος σε μία συγκεκριμένη υπάλληλο (κα ΠΑΤΕΛΗ), στη Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ από το 2006 περίπου και δεν έγινε μέχρι σήμερα η εισήγησή της στο αρμόδιο Συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ για έγκριση της μελέτης. Επικαλείται διάφορα (φόρτο εργασίας κ.λ.π), αλλά μέχρι σήμερα ελάχιστη πίεση ασκήθηκε από τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ για την έγκριση της μελέτης.
Κύριε Υπουργέ, πρέπει να ασκήσετε διαρκή πίεση στο ΥΠΕΚΑ μέχρι να εγκριθεί η μελέτη. Χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να γίνει παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό. Μέχρι σήμερα παρατηρούμε μόνον αδιαφορία για την τύχη της μελέτης από όλες τις Αρχές, παρότι απ’ ότι πληροφορούμαι χρόνια τώρα απαντούν στους ερωτώντες συμπολίτες μας και τάζουν ότι «η μελέτη είναι έτοιμη για ΦΕΚ» ενώ ούτε η Εισήγηση στο αρμόδιο Συμβούλιο δεν έχει γίνει. Αν γίνει και αν εγκριθεί από το Συμβούλιο, τότε πρέπει να γίνει επεξεργασία Π.Δ. από το ΥΠΕΚΑ, να υποβληθεί για έλεγχο στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Σ.τ.Ε) και αν εγκριθεί, να εκδοθεί το Π.Δ. και να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Κύριε Υπουργέ,
ας επιδείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον και ας φροντίσετε να εγκριθεί η μελέτη, ώστε να ανοίξει μια νέα εποχή για τον ΜΥΤΙΚΑ, που ασφυκτιά και δεν αναπτύσσεται όπως του αξίζει, αφού ο οικισμός περιορίζεται από το 1936 στα στενά πλαίσια του Παλαιού Σχεδίου, χωρίς δυνατότητα επέκτασής του.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ Χ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

7 σχόλια:

  1. Πεστε μου ένα λογο για να μην είναι καποιος υπερ των απολυσεων στο δημοσιο.
    Γιατι να λυπηθω καποια σαν την εν λογω υπαλληλο αν απολυθει ? Αυτή λυπαται που κραταει ομηρο ένα ολοκληρο χωριο κα την γυρω περιοχη? Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασιλι δε εχουμε δικαιωμα να ζηταμε απο τον καντηλιωτη κ. Μουρκουση σχεδιο πολεως για το πατρογονικο χωριο μας?
    γιατι μας εκοψες? που ειδες υβριστικα η συκοφαντια?
    Καλος ο μυτκας αλα εχει και χωριο ο αντιδημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου διέφυγε και δεν το έβαλα, συγνώμη. Το βάζω τώρα.


      Κυρ Μουρκουση σχεδιο στο χωριο σου τη Κανδηλα θα φτιαξεις?

      Διαγραφή
  3. Βασιλι ευχαριστουμε για τη διωρθωση και το ανεβασμα.
    Μπραβο σου στην αντιδραση σου στο παραπονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω οτι είναι κακό κάποιος που κατέχει μια σημαντική θέση στο Δήμο και που δεν είναι Μυτικιώτης να υποστηρίζει το σωστό.
    Ισως αν δεν κοιτάζαμε μόνο το βιλαέτι μας-και σήμερα και στο παρελθόν-να ήταν σε καλύτερη μοίρα η περιοχή μας. Αλλά αυτό αξίζουμε και γι'αυτό δεν "κλαίω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΩΧΡΟΝΙΑ
    ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ Κ.ΒΑΡΝΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ
    " ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΜΑ"


    ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.