Μία πολύ ζεστή γιορτή για τα παιδάκια της Αλυζίας.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Κανδήλας, η γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ξηρομέρου για τα παιδάκια της Δ.Ε. Αλυζίας. Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου και της Αντιδημάρχου κας Κωνσταντίνας Σαμαρά και η αίθουσα στο Δημαρχείο γέμισε ασφυκτικά με παιδικές χαρούμενες φατσούλες. Παιδάκια από όλα τα χωριά της Δ.Ε. Αλυζίας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με τη συνοδεία των γονιών τους.
Στον πολύ σύντομο χαιρετισμό της η κα Αντιδήμαρχος είπε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και δικαιούνται να ζουν τέτοιες μικρές όμορφες στιγμές. Τόνισε επίσης ότι για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για την ίδια, όλα τα παιδάκια, όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, είναι του ίδιου θεού και όχι ενός κατώτερου.


Σε κατ' ιδίαν συζήτηση στο τέλος της γιορτής μας ανέφερε σχετικά με την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε (δείτε εδώ), ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση και σκέψη να μη γίνει γιορτή για τα παιδιά της Αλυζίας και μάλιστα ιδίου επιπέδου με τις άλλες δημοτικές ενότητες. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν τεχνικό και συγκεκριμένα η ομάδα καλλιτεχνών που υλοποιούσε τη γιορτή για λογαριασμό του Ν.Π. του Δήμου, δεν είχε κενές τρεις συνεχόμενες ημερομηνίες έτσι ώστε και οι γιορτές στις τρεις Δ.Ε του Δήμου να γίνουν συνεχόμενες. Έτσι λοιπόν η γιορτή στη Δ.Ε. Αλυζίας πήγε λίγες ημέρες πίσω. Αν είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να εξηγήσει που ήταν το πρόβλημα, η παρανόηση θα λύνονταν στο λεπτό. Οι τρεις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ήταν για την ίδια μία υπόθεση προσωπική, για την οποία έβαλε όλες τις δυνάμεις, όλη τη χαρά και το κέφι της για να γίνουν με επιτυχία και την στενοχώρησε πάρα πολύ η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε ενώ ουσιαστικά δεν υπήρχε κανείς λόγος.


Στα της γιορτής τώρα, η Αγιοβασιλίτσα έπαιξε με τα παιδάκια και ζωγράφισε τα πρόσωπα τους, οι κλόουν με τα μαγικά τους και τα παιχνίδια τους, με βοηθούς τα μικρά παιδιά, τα μετέφεραν σε ένα κόσμο μαγικών και απροσδόκητων. Μαντήλια εξαφανίζονταν, άλλα άλλαζαν χρώμα, με κάποιο μαγικό τρόπο δένονταν κόμπο και λυνόταν, μπαλόνια τα τρυπούσες και δεν έσκαγαν, κρίκοι με τη βοήθεια μαγικής σκόνης ελευθερώνονταν από το σκοινί. Αυτά και πολλά άλλα μαγικά παρακολούθησαν και συμμετείχαν τα μικρά παιδιά και η χαρά και ο ενθουσιασμός τους ήταν απερίγραπτος σε όλο το δίωρο της γιορτής.


Στο τέλος ο Άη Βασίλης μοίρασε σε όλα τα παιδάκια Χριστουγεννιάτικα δώρα και ευχές και τα παιδάκια με την ευχαρίστηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους τον αποχαιρέτισαν με ένα φιλί.


2 σχόλια:

  1. ποσο ομορφα!<3 συγχαρητηρια στην κυρια σαμαρα και σε ολους οσους βοηθησαν στην υλοποιηση αυτης της πρωτοβουλιας.μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.