Τέλη νεκροταφείου Δήμου Ξηρομέρου. Black χιούμορ ή άλλο ένα χαράτσι;


Μ' ένα θέμα, για το οποίο δεχτήκαμε φριχτά παράπονα από πολλούς δημότες, θα ασχοληθούμε σήμερα. Πρόκειται για τα τέλη νεκροταφείου που ήρθαν σε πολλούς δημότες να πληρώσουν. Ασχοληθήκαμε λοιπόν με το θέμα κάνοντας τις εξής απλές ενέργειες:
1) Ψάχνοντας καταρχήν την σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την οποία βρήκαμε,
2) Βρίσκοντας αποκόμματα ειδοποιητηρίων που ήρθαν σε δημότες για να δούμε τι ακριβώς αναφέρουν και
3) Ρωτώντας δειγματοληπτικά δημότες να δούμε σε πόσους και ποιους ήρθαν.
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι η παρακάτω:


Διαβάζοντας την βλέπουμε ότι αναφέρεται σε τέλη νεκροταφείου ύψους 6€ ανά οικογένεια, δηλαδή 6€ για κάθε δημότη που έχει δική του οικογενειακή μερίδα στο Δήμο. Αυτή λοιπόν είναι η απόφαση, συγκεκριμένη και κατανοητή. Μελετώντας όμως τα ειδοποιητήρια που πήραν στα χέρια τους οι δημότες και ερευνώντας σε ποιους πήγαν, δεν εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη απόφαση αλλά έγινε κάτι τελείως διαφορετικό. Γινόμαστε συγκεκριμένοι:
  • Πρώτον, όλα τα ειδοποιητήρια γράφουν 6€ για τέλη νεκροταφείου και 4€ για τέλη ύδρευσης για το νεκροταφείο. Ερώτηση, τα 4€ ευρώ από που προέκυψαν; Στην απόφαση δεν λέει πουθενά για 4€. Όταν βάζεις ένα τέλος με το τίτλο τέλη νεκροταφείου, αυτό δεν περιλαμβάνει και το νερό στο νεκροταφείο; Με την ίδια λογική να μπουν και 4€ για κόψιμο χόρτων νεκροταφείου, άλλα 4€ για περίφραξη νεκροταφείου και ξέρω εγώ βάλτε και 2€ για την ωραία θέα που έχει στη θάλασσα το νεκροταφείο του Μύτικα!!!
  • Δεύτερον, τα ειδοποιητήρια για να πληρώσουν οι δημότες, αναφέρει η απόφαση, θα πάνε σε όσους έχουν οικογενειακή μερίδα, γι αυτό και προϋπολογίζονται κάποια έσοδα στην απόφαση με πολλαπλασιασμό των οικογενειών επί 6€ (το τετράευρω πουθενά). Στη πράξη όμως τα ειδοποιητήρια πήγαν και σε οικογένειες εις πολλαπλού αντίτυπα ανάλογα με τα μέλη τους. Έχουμε παράδειγμα 4 μελούς οικογένειας στο Μύτικα με δύο αγόρια ανύπαντρα (άρα χωρίς οικογενειακή μερίδα), που ήρθε 6€+4€ για τον πατέρα, 6€+4€ για τον ένα γιο τον ανύπαντρο και 6€+4€ για τον άλλο γιο τον ανύπαντρο. Σύνολο 30€. Το παρήγορο την γλύτωσε η μάνα!!! Άρα πάει και αυτό που αναφέρει η απόφαση ότι θα πληρώσει κάθε οικογένεια.
Το καλύτερο βέβαια είναι ότι στα ειδοποιητήρια αναφέρει και αριθμό τάφου για τον οποίο πληρώνεις. Πολλοί είπαν δεν πάμε να δούμε που είναι ο δικός μας ο αριθμός στο νεκροταφείο, να ξέρουμε ρε παιδί μου που θα είμαστε όταν αποδημήσουμε εις Κύριον. Black χιούμορ. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα. Απλά αριθμό οικογενειακής μερίδας ήθελαν να πουν, όπως ρωτήσαμε και μας ενημέρωσε άνθρωπος που ξέρει. Αλλά ακόμα και αυτό δείχνει την ανοργανωσιά.
Τελειώνοντας θα λέγαμε ότι σε μία εποχή που τα χαράτσια, οι επιπλέον φόροι και τα έξοδα σφυρίζουν και ίπτανται γύρω μας, θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να είναι πιο προσεκτική στα τέλη που επιβάλει και στη συγκεκριμένη περίπτωση πιο ξεκάθαρη γιατί οι δημότες μπερδεύτηκαν με τη συγκεκριμένη περίπτωση με το τρόπο που χρεώνονται, γι αυτό και κάποιοι αρνήθηκαν να πληρώσουν και διαμαρτύρονται. Ο τρόπος χρέωσης μοιάζει σαν ένα επιπλέον χαράτσι για να κλείσουμε τις οικονομικές μας τρύπες και κορόιδο δημότη πλήρωνε και μην ρωτάς.
Εννοείται ότι το Blog είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για να εξηγήσει. Μπορεί εμείς να κάνουμε λάθος και να είναι κάπως αλλιώς. Το δεδομένο είναι ότι οι δημότες διαμαρτύρονται έντονα και νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να το αναδείξουμε εμείς το θέμα για να το αντιληφθούν οι του Δήμου. Το έχουν καταλάβει ήδη κυκλοφορώντας έξω.....

21 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ?
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΝΤΗΛΑ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ, ΖΑΒΤΣΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ?
    Η ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΤΙΚΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 6 ΕΥΡΩ.ΠΛΗΡΩΣΕ 30 ΕΥΡΩ.ΑΡΑ 500% ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΔΥΟ ΦΑΟΥΛ. ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΖΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε μπλογκερ η στραβος ειναι ο γιαλος η στραβα αρμενιζουμε. 1.Εχω μπροστα μου 6 ειδοποιητήρια ΠΟΥΘΕΝΑ δεν γραφουν ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ. Και τα δυο τα χαρτια γραφουν δηλαδη και τα 6 και τα 4 ευρω γραφουν ΤΕΛΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ. Σε ποια χαρτια ειδες εσυ να γραφουν ΤΕΛΟΣ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ??? αν τα εχεις οφειλεις να τα παρουσιασεις.
    2. Απο τι ξερω εχουν στειλει μονο σ'αυτους που εχουν οικογενειακη μεριδα , δηλαδη εστειλαν μονο σε οσους ειναι πατρεμενοι αν εχεις στοιχεια οτι εχουν στειλει σε αλλους οφειλεις και αυτα να τα παρουσιασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βράδυ θα ανεβάσουμε δύο ειδοποιητήρια με σφραγίδα και υπογραφή υπαλλήλου του Δήμου (εισπράχθηκαν) που μιλάνε για ύδρευση 2011-τέλη νεκροταφείου 2011 καθώς και θα αναφέρουμε την οικογένεια Μυτικιώτη που πλήρωσε τα 30 ευρώ αφού πάρουμε την άδεια του φίλε αναγνώστη.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητε μπλογκερ εχεις κανει τραγικα λαθη. Το εγγραφο που παρουσιασες αφορα την αποφαση του 2013. Η αποφαση για το 2012 δεν ειναι αυτη, ειναι αλλη και οριζει ως τελος 10 ευρω. Γι αυτο σπαστηκε σε δυο δηλαδη 6 ευρω και 4 ευρω. Να την ψαξεις να την βρεις. Το χαρτι λεει πανω ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ:2012 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στν εφορια που πηγα (για αλλη δουλεια) τους εδειξα αυτο το χαρτι και ρωτησα αν μπορω να το πληρωσω εκει, οι ανθρωποι γελαγανε και μου πε ο προισταμενος οτι αυτο ειναι παρανομο και να μην το πληρωσω και συγκεκριμενα τι μπακαλοχαρτο ειναι αυτο.. βγαλε και εσυ στον υπολογιστη σου οσα θες μου πε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από προφορική συνεννόηση με υπεύθυνους του Δήμου ενημερώνουμε τους δημότες ότι τα 4€ είναι για τέλη νεκροταφείου του 2011 παρότι σε μερικά έντυπα που πήγαν σε δημότες (τα έχουμε) γράφουν ύδρευση νεκροταφείου 2011 από λάθος. Υπάρχει και η σχετική απόφαση για τα 4€ και θα την βάλουμε. Επίσης πράγματι έχουν γίνει λάθη με τις οικογενειακές μερίδες και πιθανόν σε λίγες οικογένειες να πήγαν αυξημένα τέλη λόγω μη εκκαθάρισης των δηματολογίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι άνθρωποι δεν παιζονται με τίποτα ! ειναι αδαείς πέρα για πέρα . έστειλαν σε 2 άτομα που λείπουν 45 χρόνια στην Αυστραλία ( Πανούτσος Δ. Χρήστος , Κακούρης Ν.Παντελής και μάλιστα ένας εξ αυτων έχει πεθάνει( Πανούτσος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχήν η απόφαση για τα τέλη νεκροταφείου είναι να χρεώνονται ανα οικογενειακή μερίδα.Το τέλος νεκροταφείων (βάση νόμου)είναι ανταποδοτικό.Δλδ τα πληρώνουν οι δημότες και ο Δήμος τα επιστρέφει σε αυτούς με την μορφή έργων , παροχής υπηρεσιών κλπ.
    Το αν είναι όντως καλές οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες είναι ένα άλλο θέμα και αυτό θα έπρεπε να αναδειχτεί και όχι το λάθος ενός υπαλλήλου που μπορεί να επέλεξε ένα άλλο λεκτικό από αυτό που θα έπρεπε σε κάποια (λίγα)ειδοποιητήρια. (κρεμάστε τον σε δημόσια θέα)
    Το να μην πληρώνονται αυτά τα τέλη (νεκροταφεία,ύδρευση κλπ)σημαίνει παράλυση του Δήμου και εξαθλίωση νεκροταφείων,αγωγών ύδρευσης κλπ.
    Θέλουμε καθαρά και νοικοκυρεμένα νεκροταφεία ?
    Τότε τα πληρώνουμε τα τέλη και έχουμε απαίτηση να είναι σωστοί οι χώροι αυτοί.
    Διαμαρτυρόμαστε όμως για τις συνθήκες που μπορεί να βρίσκονται.
    Το να γκρινιάζουμε για μια ειδοποίηση (που όλοι καταλάβαμε τι είναι) είναι τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο υπάλληλος κ.7.08μ.μ δεν φταίει σε τίποτα ! εντολές σας εκτελεί , και λέω ΣΑΣ, γιατι απ το σκεπτικό και δη τον ορθολιγισμό της απάντησής σας , φανερώνεστε οτι είστε συνήγορος της " Βασιλομήτορος " ... και μάλιστα κι έμισθος ! έλεος πια . Κάθε δικιά σας ανεπάρκεια την φορτώνετε στους υπαλλήλους που με αντίξοες συνθήκες πράττουν το καθήκον τους. Τι πιο απλό . Δίνετε εντολή να καθαριστούν οι οικογενειακές μερίδες και ακολούθως στέλνετε τα ειδοποιητήρια της πληρωμής των όποιων τελών θέλετε κι όχι να στέλνετε ειδοποιήσεις σε πεθαμένους εδω και χρόνια( και που κηδεύτηκαν στην Αυστραλία) και σε ανθρώπους που κατοικούν μονίμως στην Ν. Ζηλανδία εδω και 50 χρόνια !!! Οσο για τα καθαρά κι νοικοκυρεμένα Κοιμητήρια , ποιός δεν τα θέλει ; Ενδιαφερθήκατε μετά απο 2 και χρόνια για τα Κοιμητήρια ; Πήγατε κ. 7.08μ.μ που ηθελημένα ή άθελά ΣΑΣ γίνεστε συνήγορος της δημοτικής αρχής να δείτε σε τι κατάσταση είναιτα Κοιμητήρια της Παναγούλας , του Αρχοντοχωρίου , τηςΜπαμπίνης , της Σκουρτούς , της Παπαδάτου , των Αγραμπέλων , του Προδρόμου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύγε σου κ 8:12 για την πράξη σου να περιέλθεις πρώτα τόσα χωριά και μετά να αποφανθείς. μακάρι να υπήρχαν και άλλοι εθελοντές σαν εσένα. Τα νεκροταφεία θα ηταν πεντακάθαρα με τις παρατηρήσεις σου που θα έγραφες. Πόσα ξόδεψες αλήθεια να πας στα χωριά αυτά να δεις τα νεκροταφεία και να αποφανθεις? Και εγώ βλέπω ότι φανερώνεσαι σαν αιώνιος κατήγορος.Για να ξοδεύεις τόση βενζίνη μπορεί και σύ να κατηγορηθείς από κάποιον 'οτι είσαι έμμισθος υπάλληλος και συνήγορος.Του ποιού δεν μπορώ να προσδιορίσω. Με τόση βενζίνη που έκαψες, τώρα που το βλέπω, θα πλήρωνες για 5 χρόνια τα νεκροταφεία!!!! Αμ το άλλο. Αποφάνθηκες ότι μέσα σε δύο χρόνια τα νεκροταφεία είναι χάλια. Πριν δηλαδή απ αυτήν τη δημοτική αρχή όλα ήταν τέλεια και καθαρά, με τσιμέντα, με μάνδρες καθαρές, με ευταξία και νοικοκυροσύνη? ενώ τώρα είναι στάχτη και μπούρμπερη? Το κοιμητήριο το δικό μου καθαρίστηκε 2-3 φορές από υπαλλήλους.Επομένως πώς πετάς ότι τώρα ενδιαφέρθηκαν για τα κοιμητήρια? Σε ένα έχεις δίκιο. Ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστούν οι μερίδες. Αλλά και εδώ εσύ ο ιδιος λές ότι οι λιγοστοί υπάλληλοι δουλεύουν με αντιξοες συνθήκες. Θέλει πολλή δουλεία και χρόνο αυτό το πράγμα. Δεν βλέπεις ότι στις εκλογές ψηφίζουν και πεθαμένοι και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες διπλοεγγεγραμμένοι? κ. κατήγορε δεν βλέπεις ότι υπάρχουν και ελαφρυντικά? Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μονο και μονο οτι τις όποιες αποψεις των πολιτων τις εκλαμβανετε ως "κατήγορος" και απαντατε με ειρωνικο στυλάκι Στρατιωτικού γαρ !! δεν εχει νόημα πλέον να ασχοληθεί κανείς μαζί σας κ. Σύμβουλε...και ποιος σας είπε οτι τα νεκροταφεία πριν ηταν καλύτερα ; Μα γιαυτό σας ψήφισε ο λαός , επειδη πίστεψε οτι ΕΣΕΙΣ θα είστε πολλοι καλύτεροι απο τους πριν και τους πιο πριν και τους πιο παρά πρίν κ.ο.κ. Ειστε όμως Αδαείς !!!

      Διαγραφή
    2. και στη κορφή κανέλα κατήγορε... ας βάλουμε κλαρίνο να χορέψουμε με Καρναβά. μακρυά απόνεκροταφεία των 4 ευρώ. γλέντια και χαρά μέσα στη μιζέρια της κρίσης και ας κολλήσουμε πενηντάευρα στον μπέκο. αιντε μωρέ ξεκολλάτε από τα νεκροταφεία.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλε 10:37, εκτός από έμμισθους υπαλλήλους και βασιλομήτορες και άλλα ειρωνικά που έγραψες τώρα βλέπω ότι μιλάς για στρατιωτικούς.Στην επόμενη γράψε γα δικηγόρους, καθηγητές κλπ. Μακάρι να είχε τους περισσότερους Στρατιωτικούς φίλε ο Σαμαράς ή ο Λύτρας. Θα πέταγε ο Δήμος. Γιαυτό στις δημοσκοπήσεις τους έχουμε πρώτους και τους αγαπάμε.Ο Στρατός μας με την πειθαρχεία και την οργάνωση έμεινε και κρατάει ακόμα σαυτή τη @ολοχώρα έτσι που την κατάντησαν οι πολιτικοί και οι ασχολούμενοι με τα χωριά μας.Ωραίος είσαι όμως.Μου δίνεις αφορμή να φωνάξω ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ και στις επόμενες εκλογές θα τους υπερψηφίσουμε αν ξαναβάλουν υποψηφιότητα σε όποιον συνδυασμό και αν βάλλουν όλοι τους.Για να μειωθούν οι αδαείς όπως σωστά λές.

      Διαγραφή
  12. ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΠΗΡΕ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΟΡΕΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΥΠΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΑΡΟ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ . ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

      Διαγραφή
  13. ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ Η Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ; ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙ, ΕΙΡΩΝΙΕΣ, ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ. 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτα λεω κι εγω πατριώτη 10.58μ.μ,αλλα ο εμισθος Σύμβουλος σαν ναναι "Συνταγματάρχης" στο Συνταγμα του δεν δέχεται την διαφορετικη άποψη των άλλων !!και ειρωνευεται πως ταχας ειναι τόσο δύσκολο ναχεις άποψη για 5 νεκροταφεία απ τα 18 που εχει ο δημος , οταν απ το καλοκαιρι μεχρι τωρα εχουμε πάει σε κηδειες συγγενων μας και τα είδαμε τα νεκροταφεία σε τι κατασταση είναι. πολυ δε περισσότερο δεν αντιλαμβανεται οτι δεν κάνουμε κριτικη για το ποσο των 10 ευρω αλλα για τον τρόπο διοικησης τους που έστειλαν αμπάριζα ειδοποιητήρια σε ΟΛΟΥΣ ,ζωντανους και νεκρούς και απόδημους στην Αμερικη πάνω απο 45 χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΤΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ. ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΕΥΡΩ . ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΗΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ. ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΤΑΦΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο κόσμος να προτείνει; [" πως , ποτε και απο ποιούς " λετε 12.19 μ.μ ] . Και αυτοί που ειναι αρμοδιοι τι θα κανουν; Ειναι πολυ απλο συμπατριώτες το θεμα σας. Τροφοδοτεις τα ονοματα προς διαγραφη στο σύστημα-προγραμμα που εχεις στους υπολογιστες της υπηρεσίας σου , ανα χωριό ή στην καλύτερη συμβουλευσαι έναν προγραμματιστή εξειδικευμενο και κανεις τη δουλεια σου .Να φάει ψωμί και κάνα γραφείο προγραμματιστών όχι όλο εργολάβοι !!! Τωρα οσο για το εθελοντες; πολυ καλό , αλλα πέστε μου ποιος επισκεφτεται τοσο συχνα το μνημα των δικών του για να αναψει το καντηλακι πόσο μάλλον να καθαρίσει το χώρο των νεκροταφείων ; Προτίστως σαυτο φταιμε εμεις κι οχι οι δημοτικες αρχες ( πριν και νυν).

    ΕΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ Η/Υ (Αγρίνιο) ,τακτικος επισκεπτης το καλοκαιρι στη Ζαβερδα και πολύ περισσότερο στον όμορφο Μύτικα που ομολογω το θαφτήριο του είναι ανθρώπινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.