Δελτίου τύπου για τον αναληθή και παραπλανητικό τρόπο παρουσίασης του περιστατικού, από την εφημερίδα «Συνείδηση», της αφαίρεσης αλουμινίων από το κτίριο του Δήμου στον Αστακό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστακός, 22/02/2013

Σχετικά με δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «Συνείδηση της Αιτωλίας και Ακαρνανίας», την Τετάρτη 20/02/2013, σελ. 8, με τον τίτλο, «Δήμος ανοιχτών Θυρών», το όποιο αναδημοσίευσαν ιστολόγια και ιστοσελίδες, και αφορούσε περιστατικό που έγινε στο κτίριο της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου στο Αστακό, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:
1. Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει καμία σχέση, δοσοληψία και συνεργασία με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή.
2. Την τοποθέτηση θυρών και παραθύρων από αλουμίνιο στο κτίριο της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου είχε αναλάβει εργολάβος, ο οποίος πληρώθηκε κανονικά από τον Δήμο Ξηρομέρου.
3. Αν ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν απέδωσε αυτά που όφειλε στον κατασκευαστή που ο ίδιος είχε επιλέξει, δεν ευθύνεται γι αυτό σε καμία περίπτωση ο Δήμος Ξηρομέρου.
4. O κατασκευαστής αναγνώρισε αμέσως το σφάλμα του και επανατοποθέτησε το υλικό που είχε αφαιρέσει (1 πόρτα και 1 παράθυρο) στην θέση τους, εντός 15 λεπτών. Άλλωστε η αφαίρεση υλικού από δημόσιο κτίριο είναι παράνομη πράξη.
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης και διαχείρισης του θέματος από την εφημερίδα «Συνείδηση». Χωρίς καν να τηρηθούν οι στοιχειώδες αρχές και κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αυτές που επιτάσσουν ότι μια πληροφορία διασταυρώνεται, ελέγχεται ως προς την πραγματική της διάσταση, και σίγουρα λαμβάνεται υπόψη και η άλλη άποψη, η εφημερίδα «Συνείδηση» υιοθέτησε πλήρως ότι της μετέφεραν οι πληροφοριοδότες της.
Θα μπορούσαν απλά οι συντάκτες της, να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στον Δήμο Ξηρομέρου, για να μάθουν την πραγματική αλήθεια. Δεν το έκαναν. Όχι γιατί δεν γνωρίζουν τους δημοσιογραφικούς κανόνες, αλλά σκοπός τους ήταν να «εξυπηρητήσουν» τον πληροφοριοδότη τους, που είχε ως μοναδικό στόχο να πληγεί η δημοτική αρχή.
Το μαρτυρούν άλλωστε οι ειρωνικές φράσεις του κειμένου (Δήμος Ανοιχτών Θυρών, Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, άλλωστε δεν φταίει τίποτα. Μια χαρά είναι….. ). Τους αφήνουμε στην κρίση του δημοσιογραφικού κόσμου της Αιτ/νίας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο το κύρος του Δήμου Ξηρομέρου, και αν χρειαστεί με κάθε νόμιμο μέσο. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
(grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

7 σχόλια:

  1. Γραφείο τύπου ξεχάσατε να πείτε ότι στη φωτογραφία στην εφημερίδα έχουν το πρώην Δημαρχείο Αλυζίας στη Κανδήλα, ενώ το περιστατικό έγινε στο κτίριο του Αστακού.
    Μάλλον συνδύασαν το τόπο του συμβάντος με το πληροφοριοδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντα ετσι ηταν ο τυπος στην Ελλαδα, σιγα μην αλλαξουν τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΓΡΑΨΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΠΑΛΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕ "ΠΗΓΕΣ" ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην προκειμένη φαίνεται οτι δεν έφταιγε ο Δήμος. ΤΩρα ο τύπος παραποιεί τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το λιγοτερο που πρεπει να κανει η εφημεριδα ειναι ενα συγνωμη και απο εδω και περα να μην δεχεται ακριτα οτι της μεταφερνουν αυτοι που θελουν απλα να περασουν τη γραμμη τους. πρεπει να υπαρχει εγκυροτητα και σοβαροτητα σε μια τοπικη εφημεριδα και οχι να ειναι ντελαλης του καθε παραγοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.