Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί όχι μείωση των Βουλευτών; Γιατί όχι μείωση των Υπουργείων;


Του Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Πολύς λόγος γίνεται για την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και θα πεταχτούν στο δρόμο, δίκαια ή άδικα, χιλιάδες άνθρωποι, για να σωθεί η Ελληνική οικονομία, την οποία επάρατοι πολιτικοί εξαθλίωσαν και έφεραν σε απελπιστική κατάσταση, με συνέπεια να δεινοπαθεί ο Ελληνικός λαός. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ότι θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών και των Υπουργείων, καμία κουβέντα δεν γίνεται από τους εθνοσωτήρες για το θέμα αυτό.
Τα λαλίστατα κανάλια έχουν σιωπήσει και αυτά και παρά την λαϊκή απαίτηση δεν ανακινούν το θέμα! Και ρωτάμε και ρωτάμε όλοι οι Έλληνες: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από 300, που είναι υπεραρκετός, εν συγκρίσει με άλλες χώρες και με μεγαλύτερο ακόμη πληθυσμό; Το άρθρο 51 του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει: «ο αριθμός των Βουλευτών ορίζεται με Νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους, ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους».
Γιατί λοιπόν αφού με ένα Νόμο, χωρίς να απαιτείται ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Συντάγματος δεν μειώνεται ο αριθμός των Βουλευτών, από 300 να γίνουν 200; Τόσοι Νόμοι ψηφίζονται τελευταία για μείωση μισθών, συντάξεων, Πανεπιστημίων (σχέδιο ΑΘΗΝΑ), για χαράτσια και άλλες φορολογικές επιδρομές κ.λ.π....... οι Άγιοι ....... Εθνοσωτήρες ...... μένουν ανέγγιχτοι ....... Το τίμιο ξύλο έχουν! Όχι μόνο τον αριθμό των Βουλευτικών εδρών δεν μειώνουν, αλλά φρόντισαν να έχουν και 20% φορολογική απαλλαγή!
Έπειτα, κ. Πρωθυπουργέ, υποσχεθήκατε μείωση του αριθμού των Υπουργείων και Υφυπουργείων. Γιατί δεν το κάνατε; Η χώρα βρίσκεται σε δεινότατη οικονομική κρίση. Αν υπολογίσουμε ότι ο κάθε Βουλευτής επιβαρύνει το Κράτος με 10000 ευρώ το μήνα και ο κάθε Υπουργός και Υφυπουργός με μεγαλύτερη δαπάνη, υπολογίστε το οικονομικό όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό!
Το αίτημα είναι παλλαϊκό. Εδώ και τώρα να ΜΕΙΩΘΕΙ ο αριθμός των Βουλευτών και των Υπουργείων. Οι Βουλευτές να γίνουν 200 και με τροποποίηση του Συντάγματος 150 αργότερα. Το πρόσχημα .... και ο πόνος ..... για μείωση της λαϊκής εκπροσώπησης ...... αποτελεί ''πρόφαση εν αμαρτίαις''.....

2 σχόλια:

  1. Πως θα γινε αυτο αφου οι πολιτευτες οσο περισοτεροι ειναι τοσους περισοτερους διοριζουν αρα, περισοτερους ψηφουσ φερνουν στο κομα?
    Και οι ρουσφετοδιορισμενοι εξαρτωνται για ολα μα ολα, απο αποδοχες εως κοπανες, ανεληξη , καριερα, αποκατασταση παιδων κλπ κλπ απο το κομα που τους διορισε!
    Απο την αλλη μερια και τα λεγομενα αριστερα κοματα ζητανε να διοριστουμε ολοι στο δημοσιο γιατι και αυτα εκει βλεπουν το μοχλο της εξουσιας.
    Ας μη κανει κανεις μας οτι δεν καταλαβαινει οτι ειναι αληλοεξαρτωμενη η σχεση ψηφοφορων και πολιτευτων. αλλιως δεν θα δουμε ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.