Αβάσταχτη ελαφρότητα.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για τον ρατσισμό, τους αντιρατσιστές, τη Χρυσή Αυγή και τους λαθρομετανάστες, αλλά και τη διαβούλευση για το σχετικό νομοσχέδιο που η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης - Ρουπακιώτης, Καραγκούνης - προετοίμασε ή προετοιμάζει, σας παραθέτω το απόσπασμα συμπατριώτη μας, ο οποίος μετανάστευσε, στην Ισπανία, σχετικό με το πως ένα σοβαρό κράτος -ναι σοβαρό, παρότι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση η Ισπανία και με μεγαλύτερη ανεργία από εμάς- αντιμετωπίζει τη μετανάστευση. Συνακόλουθα κάντε τις συγκρίσεις με το πως η χώρα μας χειρίστηκε και συνεχίζει να χειρίζεται, το τεράστιας σημασίας αυτό εθνικό θέμα, το οποίο κινδυνεύει να γίνει, αν δεν έγινε ήδη, η βόμβα στα θεμέλια του έθνους μας.
Θα αφυπνιστούν οι ιθύνοντες; Δεν νομίζω. Αυτοί σώζουν τη χώρα με τους δανειστές παρέα, που να προλάβουν; Οι Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης ασχολούνται με το τεράστιο θέμα της λατρείας των θεών των δύο εκατομμυρίων μουσουλμάνων (δύο λέμε τώρα, ποιος ξέρει πόσοι είναι πραγματικά;). Γιατί αν η κυβέρνηση της αναρχοαριστεράς των Συριζαίων έλθει στην εξουσία, αυτοί θ' αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και θα ψηφίζουν, οπότε άσε να τους έχουμε από κοντά σκέφτονται με τη διεφθαρμένη πολιτική τους λογική ο ανύπαρκτος κηπουρός του ΓΑΠ Καμίνης κι ο ΄΄σκουλαρικάκιας΄΄ παππούς Μπουτάρης. Αυτούς που για το μόνο που θα τους θυμούνται μετά τη λήξη της θητείας τους είναι για τα τζαμιά που επιθυμούν να κάνουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τον Μπουτάρη για τη Τουρκολαγνεία του και τον Καμίνη γιατί απαγόρευσε τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.
Και τώρα θα διαβουλευτούμε στο νομοσχέδιο που ο αριστερός Υπουργός Ρουπακιώτης ετοίμασε -ευτυχώς μεγαλώνει το μαλλί του, να ξαναπάρει την επαναστατική του μορφή. Δεν είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, αν και νομίζω ότι θα πέσουν κορμιά στη βουλή για το θέμα, από όσους ελάχιστους σοβαρούς διαθέτει η ελληνική βουλή σήμερα.
Να τι αναφέρει ο μετανάστης συμπατριώτης μας:
«Όταν ήρθα στην Ισπανία (σοσιαλιστική και αυτή) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:
1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).
2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.
3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.
4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική/δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!! Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος.
Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι. Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της. Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο)».
Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς (... ) συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιος από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Ηταν πολύ δύσκολο αυτά να γίνουν στη χώρα μας; Όχι βέβαια, βούληση απαιτείτο και σοβαρότητα που δεν υπήρξαν μέχρι τώρα, όπου αβάσταχτα ελαφροί και εθνικά επικίνδυνοι πολιτικοί μας κυβερνούσαν κλέβοντας και λεηλατώντας, αφήνοντας απροστάτευτη τη χώρα και το έθνος μας.
Δεν κάνω, ακόμα, κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στον Πρωθυπουργό, περιμένοντας να δω τι είναι αυτά που ετοιμάζουν. Γιατί γνωρίζω τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα. Προεκλογικά όμως, όχι μετεκλογικά. Γιατί αυτές οι θέσεις ουδεμία σχέση είχαν με τις αντίστοιχες του κυρ Φώτη της ΔΗΜΑΡ. Άσε το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτοί πλέον δεν υπάρχουν, θα ακολουθήσουν το ρεύμα. Πως θα συγκεραστούν αυτές στο Νομοσχέδιο; Και δηλαδή ο νεαρός υφυπουργός συμπατριώτης μας Κώστας Καραγκούνης θα συμπορευτεί ή θα συγκρουστεί με τον γκουρού των δικηγόρων, ΄΄ευαίσθητο΄΄ αριστερό Ρουπακιώτη;
Ιδωμεν. Θα επανέλθουμε στο φλέγον αυτό θέμα.
Προς το παρόν αδέλφια, όσο μπορείτε, υγιαίνετε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.