Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους επιστρατευμένους καθηγητές.


Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση, πριν ακόμα αποφασιστεί η απεργία, αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην Παιδεία καθώς και την προσπάθεια της να τελειώσει με κάθε τρόπο τον πραγματικό της εχθρό, το εργατικό ταξικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η τρίτη επίταξη σε διάστημα λίγων μηνών.
Σε λίγο όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα που δουλεύουν θα έχουν και ένα «φύλλο πορείας» στη τσέπη. Δείχνει τι εννοούν με τον όρο εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις οικογένειες τους με τον πιο αισχρό τρόπο σαν πρόσχημα, επιτίθεται ουσιαστικά στη Παιδεία σαν κοινωνικό αγαθό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της Παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης η λύση του.
Ο δρόμος για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ένα σχολείο που θα δίνει πραγματική μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια είναι η ενιαία πάλη ενάντια στο σύνολο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνει αφορμή για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση από εργαζόμενους γονείς, μαθητές, και όλους τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια σε κάθε εργαζόμενο, σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να βρεθούμε όλοι στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο «νόμος και η τάξη» των εκμεταλλευτών πρέπει να τσακιστεί από το δίκιο των εργατών και της κοινωνίας!

7 σχόλια:

  1. Οριστε τη αποθεωση της αερολογιας της ανεφ ουσιας συμπαρασταση εργαζομενων σε νοσοκομεια που δουλευουν 8ωρο,νυχτερινα και αργιες ενω οι καθηγητες 3-4 ωρες παρουσια και φευγουν.
    Σταματηστε να μας κοροιδευετε πια γιατι σε λιγο θα δουμε συμπαρασταση στη συμπαρασταση και απο ψαλτες σε παπαδες και απο λεχωνες σε νοσοκομες και παει λεγοντας.
    Για τους λεγομενους λειτουργους Μ.Ε. δεν λετε τιποτα που εκβιαζουν με τα παιδια,ουτε για τα φροντηστηρια κλπκλπ. Υποκρισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε 11.16
    Λαμβάνοντας υπόψη την ορθογραφική σου δεινότητα κάποιον κακόμοιρο καθηγητή ταλαιπώρησες που θα έδινε μάχες να μάθεις στοιχειώδη ελληνικά για να σκέφτεσαι και στοιχειωδώς κριτικά. Πλην, ματαίως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω οι στοιχειωδως μορφωμενοι λειτουργοι ΜΕ που πηραν πτυχιο με 5 και μισο, αντιγραφοντας σε ολα τα μαθηματα (κατα δηλωση τους κομπαζοντας κιολας),δεν τολμουν την αξιολογηση γιατι οι ποιο πολυ θα βγουνε οφ. Στο μεταξυ εκαναν μαθηματα στα καφενεια εκπαιδευομενοι στο ταβλι, ταχα επαναστατες για να γυρισουν στα χωρια τουςκαι να τα παιρνουν αποτους φτωχους ψαραδες γεωργους και τσοπαναραιους στα φροντηστηρια.
    -Η αξιολογηση ειναι ο εχθρος του μετριου και βολεμενου.
    Αντε καλαπερασατε τοσα χρονια που εκβιαζατε τους πολιτικους και σαν εδιναν οτι θελατε. Να πατε και σεις με τους υπολοιπους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε στατιστικές μελέτες για τους βαθμούς πτυχίων των εκπαιδευτικών και των ωρών παρακολούθησης των μαθημάτων τους στο πανεπιστήμιο!!!!

    Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει δεκάδες εξετάσεις για να δουλεύουν σε κάποιο σχολείο ανά την ελληνική επικράτεια και να μορφώνουν τα δικά σου καιτα δικά μου παιδιά.(και πληρώνεται με 650 ευρώ ο νεοδιόριστος)

    Υ.Γ. Έχεις κάποιο προσωπικό απωθημένο εναντίον τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Λειτουργε ΜΕ.
    Στην πρωτη αναρτηση μας αναφερθήκαμε σε οσα ακουμε και γραφονται καθημερινα στην τβ και εφημεριδες για τον κλαδο σας και την απεργια σας.
    Ομως επελεξες να κοροιδεψεις τη ορθογραφια του φιλου μας η οποια ωφειλεται σε δυσλεξια.Ειναι σαν να κοροιδευεις εναν που γενηθηκε ψευδος και δε μπορει να τραγουδησει η ενας που γενηθηκε κουτσος δεν μπορει να τρεξει.Βεβαια δεν το ηξερες αλλα που τετοιες ευαισθησίες.
    Οταν κανω παιδια δε θα σας τα στειλω να τα μορφωσετε στην ισοπέδωση και απαξιωση.
    Στους λειτουργους του ηθους και της προσφορας υποκλίνομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρατήρηση 1η:Μη βλέπετε πολύ TV. Βλάπτει σοβαρά τη νοητική ικανότητα.
    Παρατήρηση 2η:Όντως το πρόβλημα δυσλεξίας δεν μπορούσα να το γνωρίζω. Το σχόλιο όμως παραμένει γιατί απ' τα βασικά πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι η διαφορά προπαγάνδας και πραγματικότητας.
    Τα περί ευαισθησίας και προσφοράς τα αφήνω ασχολίαστα(Ρώτα μόνο σε πόσα σχολεία φέτος οι καθηγητές κάναν δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδισκαλίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είδα επίσης κανένα σχόλιο για την "δημοκρατική" τακτική της κυβέρνησης να επιστρατεύει όποιον κλάδο απεργεί.
    Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.