Σοβαρότατες καταγγελίες από το δημοτικό σύμβουλο Μάκη Βότση. Διακοπές νερού, ανύπαρκτες πληρωμένες περιφράξεις, ακαταλληλότητα νερού.

 

Με την παρούσα θέλω να καταγγείλω την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλές ημέρες όσον αφορά την υδροδότηση της πόλης του Αστακού. Συνεχιζόμενες διακοπές του νερού για πολλές ώρες την ημέρα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού δημιούργησαν και δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Έντονη και δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου.
Αδιαφορία και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λύσει τα προβλήματα. Τεράστια ποσά έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται για την ύδρευση αλλά η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι αιτίες πολλές, απαρχαιωμένα δίκτυα (αμίαντος σε μεγάλη έκταση), υπηρεσία ύδρευσης δεν υπάρχει άρα και εξειδικευμένο προσωπικό, αναθέσεις προμηθειών (αντλίες, ανταλλακτικά κ.λ.π.) σε ιδιώτες χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, παράνομες υδροδοτήσεις σε όλο το μήκος των αγωγών.
Τα έχουμε καταγγείλει ως παράταξη αλλά τίποτα. Τραγική η κατάσταση στο χώρο των αντλιοστασίων και των δεξαμενών, περιφράξεις κατεστραμμένες, πόρτες ανοικτές, ασφάλεια καμία, η πρόσβαση σε οποιονδήποτε άνετη και αυτά φαίνονται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και τραβήχτηκαν προχτές Τετάρτη 28.8.2013. Αλλά για τους συγκεκριμένους χώρους πληρώθηκε σχετικό ένταλμα ύψους 11960,27 ευρώ για περίφραξη και περίφραξη δεν υπάρχει! Εδώ ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το πως λειτουργεί ο Δήμος Ξηρομέρου και τις ευθύνες των υπεύθυνων.





Ακόμη θέλω να καταγγείλω την ελλιπέστατη παρακολούθηση της ποιότητας του νερού γιατί όπως δείχνουν οι τελευταίες μικροβιολογικές αναλύσεις πολλά από τα νερά του Δήμου είναι εκτός των ορίων καταλληλότητας και ας με διαβεβαίωναν οι υπεύθυνοι για το αντίθετο. Παραθέτουμε το έγγραφο μικροβιολογικής ανάλυσης με ημερομηνία 31.7.2013 και να είστε σίγουροι ότι υπάρχει και συνέχεια....


Βότσης Γεράσιμος

Δημοτικός Σύμβουλος
Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.