Σας καλώ όλους να παραβρεθείτε με κάθε μέσο στον Αστακό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή 29/9, ώρα 07:30 μ.μ.


Αγαπητοί συμπατριώτες Μυτικιώτες. Σας ενημερώνω ότι την Κυριακή, 29/9/2013 και ώρα 07:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Αστακό τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο στην σειρά θέμα συζήτησης το:
«ΛΗΨΗ ΝΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΑ 2505/04.11.2011 ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΑΚΟΥ- ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ». 
Όλοι γνωρίζετε την πρόσφατη απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα, η οποία εν ολίγοις συνοψίζεται στα εξής:
1. Γνωμοδοτεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την εφαρμογή της ΚΥΑ 2505/4.11.2011 και για την ίδρυση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας ή επέκταση ήδη υπάρχουσας.
2. Προτείνει την σύσταση επιτροπής αγώνα ενάντια στην ΚΥΑ, που να απαρτίζετε από πρόσωπα που εκπροσωπούν τον Δήμο Ξηρομέρου και όλους τους φορείς-συλλόγους της Τ.Κ. Μύτικα.
Νιώθω επίσης την υποχρέωση να σας γνωστοποιήσω ότι με την επίμαχη αμαρτωλή ΚΥΑ η περιοχή μας Αστακός-Μύτικας-μέχρι Μαραθάκι-Κάλαμος-Καστός καθορίστηκε ως ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας με την ονομασία Α3. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τεράστιες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, των 100 στρεμμάτων έκαστη, θα συρρεύσουν στην περιοχή μας για εγκατάσταση!!!
Με αυτά κατά νου και επειδή πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό για την περιοχή μας, μιας και αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο του τόπου μας, και έτσι από την τουριστική ανάπτυξη πάμε στην ανάπτυξη βιομηχανικού τύπου, σας καλώ όλους να παραβρεθείτε με κάθε μέσο στον Αστακό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, την Κυριακή 29/9, ώρα 07:30 μ.μ. Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα ότι η τοπική κοινωνία δεν θέλει αυτή την εξέλιξη και επιθυμεί ο τόπος μας να αναπτυχθεί τουριστικά, γιατί αυτό ταιριάζει στην πανέμορφη περιοχή μας.
Καλώ επίσης τους Προέδρους και τους κατοίκους της Δ.Κ. Αστακού και των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Βασιλόπουλου να ενεργοποιηθούν και αυτοί, γιατί στην παραλιακή διαδρομή Αστακός-Μύτικας-Μαραθάκι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια της εν λόγω παραλιακής ζώνης που ανήκουν σε αυτά τα μέρη.
Τέλος ενημερώνω ότι ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Ήδη έχουν ζητήσει επέκταση με σχετικές πρόσφατες αιτήσεις τους, τόσο η μονάδα στο Βαθιλιμιόνι Καλάμου όσο και η μονάδα στο Μύτικα.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μύτικα

Κώστας Τζάλας

20 σχόλια:

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΥΤΙΚΑ26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:42 μ.μ.

    Σαν Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους Μυτικιώτες να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής 29/9 και ώρα 7:30 μ.μ. στον Αστακό. Δεν νοείται να απουσιάζει κανείς.
    Το θέμα μας αφορά όλους. Εάν δεν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας τα επόμενα χρόνια να μετατρέπεται σε μία απέραντη ζώνη ιχθυοτροφείων, πρέπει επιτέλους να το δείξουμε με πράξεις. Πρέπει η αδράνεια και ο εφησυχασμός όλων μας να τελειώσει εδώ.
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΥΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να σημειωθεί ό,τι αν η περιοχή μας μετατραπεί σε μία απέραντη ζώνη ιχθυοκαλλιεργειών όπως επισημένει και ο σύλλογος επαγγελματιών Μύτικα αυτόματα, από την άλλη ημέρα, τα σπίτια μας, τα οικοπεδά μας, η περιουσία μας οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χάσουν αξία και έσοδα.Πιστέυει κάποιος οτι το σπίτι του Γιάννου Μεμά στην Αγία Τριάδα θα είχε την ίδια αξία χωρίς τα κλουβιά εκεί?
    Ετσι είναι φίλοι μου συμφέροντα εναντίον συμφερόντων, τα περι φυσικού κάλλους είναι μπούρδες. Δεν θέλουμε εμείς να φτωχείνουμε και κάποιοι άλλοι να πλουτίσουν εις βάρος μας,.τόσο απλά.

    Μυτικιοτεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τόοοσα χρόνια που είναι τα ιχθυοτροφεία στην Αγ.Τριάδα ( έγιναν με την έγκριση Μυτικιωτών Κοινοταρχών ! ) αγαπητε Μυτικιοτεύ τι κάνατε ; Αν ειστε μεγάλος στην ηλικία σας θυμίζω οτι οταν ο Μυτικας ήταν ενωμένος έδιωξε το χοιροστάσιο του Βέρρη περί το 1978 με πρόεδρο τον Αμπάρια. Τι θέλω να πώ; απλά : Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία , όπως μας λέει και ο ποιητής ! Το παιγνίδι , πλέον , έχει χαθεί...η περιοχή γιόμωσε ιχθυοτροφεία απο Αστακό ως Μύτικα και τωρα κατά την γνώμη μου ειναι αργα.Εχει χαθεί το τρένο πανταχόθεν ( ανάπτυξη , τουρισμός κ.λπ) .

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ 3.50 δεν διαφωνώ μαζί σου, είδες κάπου να εξυμνώ τους κοινοτάρχες και τους κατοίκους του Μυτικα; :
      Όσο για τον Αμπάρια τα έβαλε (το 1981-82) με πολιτικά ομοιδεάτες και στενούς συγγενείς του και ο Μύτικας σε πλήρη πασοκίκο παραλήρημα τον έστειλε στο σπίτι του. Για να τα λέμε όλα...

      Μυτικιοτεύς

      Διαγραφή
  3. τα πει φυσικου καλλους δεν ειναι μπουρδες...ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περι φυσικού κάλλους είναι μπούρδες όταν έχει να κάνεις απο την μια με καθαρόαιμους πολιτικάντιδες στην περιοχη μας αλλα και σε εθνικό επίπεδο και απο την άλλη με επιχειριματίες χωρίς ευαισθησία και σεβασμό για την περιοχη που φιλοξενεί τις επιχειρισεις τους. Δεν συγκινούνται με φυσικά καλλοι αυτοι.

      Μυτικιοτεύς

      Διαγραφή
  4. Είναι δυνατόν για ένα τέτοιο θέμα, το οποίο αφορά και επηρεάζει τόσο πολύ τον Αστακό, τον Μύτικα, τον Κάλαμο και τον Καστό, ο περισσότερος κόσμος να ενημερώνεται τέλος καλοκαιριού του 2013? Γεμίσανε τα νησάκια του Αστακού με κλουβιά, εκκρεμεί λέει στην ΚΥΑ ο χωροταξικός τους σχεδιασμός, μα μόνο αυτό εκκρεμεί? Υπάρχουν προδιαγραφές για τη λειτουργία τους? Ειδικές προδιαγραφές για το τμήμα της περιοχής που είναι στο δίκτυο Νatura? Έχουν λάβει υπόψη τους ότι στο τμήμα που σχεδίασαν να γίνει Π.Ο.Α.Υ. μένουν μόνιμα άνθρωποι με τις οικογένειες τους και δεν πρόκειται για εξοχικές κατοικίες?Και ένα σωρό ακόμα θέματα.Ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει, να ενημερώνεται και να διεκδικήσει την μη-εφαρμογή της πρόχειρης απόφασης και ταυτόχρονα μέσα από μία συλλογική διαδικασία να αποφασίσει για το ποια αναπτυξιακή συνιστώσα είναι προς το συμφέρον αυτής της ιδιαίτερα όμορφης περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Ζαβτσάνοι τι κάνουν; Οι πιο πολλές και καλύτερες παραλίες ανήκουν στο Αρχοντοχώρι. Αυτοί έχουν σπίτια μαγαζιά κάτω στις παραλίες. Τι κάνετε ωρέ Ζαβτσάνοι; Τι κιοτέψατε έτσι; Ρε Τσακνή τι περιμένεις; Ο τόπος μας οδηγείται στην καταστροφή, ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας Α3. Αυτοί ετοιμάζονται να μας διώξουν από τον τόπο μας. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε εδώ έχουμε τα σπίτια και τα μαγαζιά μας.... Τι κάνεις ρε Γιώργο;;; Τι περιμένεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαρείς το σαμάρι για νακουσει ο γάϊδαρος λέει μια παροιμία ! αγαπητε κ.8.24μ.μ. ξεχνας ποιος εδωσε αδεια για τα ιχθυοτροφεια; ομοφωνα η ιδια η κοινότητα Αρχοντοχωρίου και μετα το δημοτικο Συμβούλιο Αλυζίας με κάποιες φωνές βεβαια αρνητικών ψήφων που δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αντρεψουν την πλειοψηφία που είπε ΝΑΙ στα ιχθυοτροφία ! όπως και ο Μύτικας είπε ΝΑΙ κι εβαλε μεσα στην μπούκα του χωριου ( Αγ. Τριάδα) τα ιχθυοτροφία !

      Διαγραφή
    2. Οι ευθύνες του Μύτικα γνωστές. Γιατί όμως δεν αρχίζουμε να βλέπουμε και τις ευθύνες των άλλων χωριών? Γιατί μας πειράζει όταν πάμε να βάλουμε χέρι και στούς άλλους υπεύθυνους και το γυρνάμε πάλι στο Μύτικα το τροπάριο? Όταν μιλάμε για Μύτικα είναι πασίγνωστο ότι μιλάμε για μια περιοχή από τα μισά της διαδρομής Μύτικα Αστακού έως τα μισά της διαδρομής Μύτικα Παλαίρου. Πού είναι το Αρχοντοχώρι και που είναι η Κανδήλα? Οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Αγία Τριάδα μη σου πω ότι είναι και οριακά μεταξύ Μύτικα Κανδήλας. Όμως όλοι λένε για το Μύτικα. Ποιός άραγε λέει ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες μεταξύ Μύτικα Αστακού ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα Αρχοντοχωρίου και Βασιλόπουλου? Όλοι λένε για το Μύτικα. Και για τον Αστακό λίγοι πάλι λένε. Γιατί? Διότι ο Μύτικας αναδεικνύει όλη την περιοχή. Ο Μύτικας είναι το επίκεντρο. Ο Μύτικας συγκεντρώνει τη μαγεία όλης της περιοχής. Και αρνούμαστε να δούμε ότι η περιοχή μας είναι όμορφη και με προοπτικές. Και θα μας πείς να μη φωνάζουμε για τον Τσακνή και για τη Δήμητρα? Φέτος που περάσανε κάνα δύο κοτεράδες και αμολήσανε όλα τα σκουπίδια στη θάλασσα, και γέμισε η ελιά σκουπίδια και σκατά, πάλι για το Μύτικα είπανε. Τι κάνει η Πρόεδρος της Κανδήλας για να προστατέψει τις παραλίες του χωριού της? Στο Μύτικα διαμαρτυρήθηκαν οι τουρίστες (ντόπιοι και ξένοι) για αυτή την κατάσταση και από το Μύτικα πήρανε το Λιμεναρχείο τηλέφωνο. Εμείς στο Μύτικα την κάναμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ (πιο μεγάλη επιτυχία δεν γινόταν, τζακ ποτ με την πρώτη ιχθυοκαλλιέργεια). Όμως οι Πρόεδροι των υπόλοιπων Κοινοτήτων οφείλουν να συνδράμουν στην προστασία της παράκτιας ζώνης των χωριών τους. Κι άμα βρωμίσουμε να δούνε που θα κάνουνε μπάνιο οι συγχωριανοί τους. Και κάτι άλλο ειδικά για τον Τσακνή. Θα πρέπει να είναι περήφανος και να αγωνιστεί γι αυτούς, για τούς χωριανούς του οι οποίοι είναι οι μοναδικοί πραγματικοί επενδυτές του παραλιακού μετώπου του "Μύτικα" (σχεδόν όλα τα παραλιακά μαγαζιά βρίσκονται στο λεγόμενο Ζαφτσάνικο και οι περισσότεροι είναι Αρχοντοχωρίτες). Όλοι οι άλλοι φούμαρα. Αυτοί (με τα όποια λάθη τους, όλοι χρειαζόμαστε εκπαίδευση και μάλιστα συνεχή, αυτό είναι αλήθεια αλλά για άλλη κουβέντα) πίστεψαν στον τόπο και έριξαν ότι είχαν και δεν είχαν σε αυτή την περιοχή. Και δανείστηκαν και πάλεψαν και παλεύουν. Ο Γιώργος οφείλει να αγωνιστεί γι αυτούς γιατί είναι κι αυτός αγωνιστής. Δηλαδή τι θα κάνουμε. Ο Τζάλλας θα καθαρίζει την παραλία μέχρι εκεί που τελειώνει ο Μύτικας και ο Τσακνής μέχρι εκεί που τελειώνει το Αρχοντοχώρι? Ειδικά αυτή η παραλία είναι ενιαία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους. Και όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Με μπροστάρηδες όλους τους Προέδρους.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ 12.45Π.Μ . ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ...ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΚΥΡΙΕ 12.45 Ο ΤΣΑΚΝΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΦΑΤΑΙΕΙ Ο κ.ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Σ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΜΥΤΙΚΙΩΤΗΣ) ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ. . ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ( ΤΣΑΚΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥ -ΔΥΜΑΜΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ . ΓΝΩΜΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ! ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ! ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ! ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ : Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ δηλ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ΟΜΑΔΕΣ , ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΛΑΟΣ ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ! ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .

      Διαγραφή
  6. ...κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πως ένας τόπος τέτοιου φυσικού κάλους και τουριστκής σημασίας θα χαρακτηρίζονταν σε μια νύχτα βούρκος και πηγή ανεξέλενκτης εκμετάλευσης ιδιωτικών
    συμφερόντων.

    http://istioploikos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_30.html


    Αν θέλετε μπορείτε να υπογράψετε το παρακάτω online petition και να το προωθήσετε σε περισσότερα άτομα.

    https://secure.avaaz.org/el/petition/Peite_OHI_stin_oikologiki_kai_oikonomiki_katastrofi_Kalamoy_kai_Kastoy_apo_tin_ihthyokalliergeia/?fbdm

    Eυχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ οι της τοπικής αυτοδιοίκησης φταίνε αγαπητέ μου. ΟΛΟΙ. Και οι Πρόεδροι και όλοι. Γιατί και ο Δήμαρχος γνωμοδοτική ισχύ έχει και ο Περιφερειάρχης γνωμοδοτική ισχύ έχει και ΟΛΟΙ γνωμοδοτική ισχύ έχουνε. Όμως να γνωρίζεις ότι η επαφή του Δημάρχου με τις τοπικές κοινωνίες (θεωρητικά αλλά και πρακτικά) είναι οι Τοπικοί Πρόεδροι. Και εάν οι Πρόεδροι διαφωνούν με το Δήμαρχο και τις πρακτικές του έχουν το δικαίωμα (και προπάντων την υποχρέωση) να κάνουν λαϊκές συνελεύσεις και όχι να νίπτουν τας χείρας τους στο τραπέζι ενός καφενείου ή μέσω ενός μπλόγκ. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο κρατούμενο είναι ότι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη όταν δεν πράττουν τίποτα επειδή βρίσκονται σε αντίθετη παράταξη με αυτήν του Δημάρχου. Εκεί οι ευθύνες τους είναι ακόμα μεγαλύτερες. Και αφού ο Δήμαρχος ενημερωθεί (από τη στιγμή που δεν έχει αντιληφθεί ο ίδιος το σφυγμό της κοινωνίας, δυστυχώς πράγμα σύνηθες και στον Δήμο Αλυζίας και στο Δήμο Ξηρομέρου) τότε ναι ο Δήμαρχος μπαίνει μπροστάρης και μαζί με τα συμβούλια και τούς Συλλόγους και όλους τούς φορείς ξεκινάνε τον αγώνα τους, όπως πολύ σωστά το περιγράφεις. Όσο για την παροιμία δεν την ξεχνάω καθόλου και το κάνω σαφές σαφέστατο παραπάνω. Είπαμε ο Μύτικας έκανε ΤΖΑΚ ΠΟΤ με τη μία (με την πρώτη ιχθυοκαλλιέργεια). Δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε εκεί και οι υπόλοιποι απεκδύονται των ευθυνών τους. Γιατί ευθύνες δεν έχουν μόνο όσοι τοποθέτησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και όσοι τις γιγάντωσαν εγκρίνοντας τις επεκτάσεις τους. Αυτούς γιατί δεν τούς βάζουμε στο λογαριασμό? Και μου δημιουργείται και η εξής απορία. Τότε ο ρόλος των κοινοταρχών ήταν απλά γνωμοδοτικός ή και εγκριτικός? Νομίζω ότι για να είμαστε δίκαιοι πρέπει κάποιος υπεύθυνα να μας ενημερώσει για το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με το δικαίωμα σας κ.11.52 π.μ να λέτε αυτα που λέτε , αλλα διαφωνώ με την εισαγωγη στο κείμενό σας ! Και γιατί ; Απλά οταν ισχυρίζεστε οτι ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης γνωμοδοτεί ... ε , τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε... Ο Δημοτικός και Κοινοτικος Κωδικας ( Ν.3463/2006) καθως και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ( 3852/2010) είναι σαφείς και σε αυτούς δίνεται το δικαίωμα να αποφασίζουν και αυτούς αναγνωρίζουν οι αρχές και , φυσικά κάτω από ένα πλέγμα νομοθετικών διατάξεων που διέπονται οι ΟΤΑ ! Καταλάβετέ το φίλτατε οτι ο σημερινός Πρόεδρος Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας γ ν ώ μ η εκφράζει με το Συμβούλιό του και την οποία γνώμη προωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του κ. Δημάρχου ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ !!! .Μάλιστα αν δεν υπάρχει πλήρης απαρτία των μελών σε μια Τοπική Κοινότητα ΌΠΟΙΑ ΓΝΏΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΆΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ !! Ο παλιός Κοινοτάρχης ήταν ισχυρός από κάθε πλευρά και ενισχυμένος θα έλεγα με νομοθετικό πλαίσιο απεριόρηστων οικονομικών και διοικητικών δραστηριοτήτων.Ακόμη και προσλήψεις προσωπικού έκανε ο τότε Κοινοτάρχης (Μόνιμο και με Σύμβαση ) . Σήμερα και μετά τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" που καταργήθηκαν το 1997 οι π. Κοινότητες αυτό δεν υφίσταται. Δικαίωμα σας , όμως , να έχετε την όποια άποψη εσείς εκτιμάτε. Απλά εμεός οι αναγνωστες του καθ΄όλα αγαπητου MYTIKAPRESS οταν βλέπουμε κάτι στραβό ( ως προς το νομοθετικο πλαίσιο) δεν μπορούμε αγαπητέ κ.11.52 να "σιωπούμε" .Δεν το επιτρεπει η συνείδησή μας. Ως προς τα άλλα , εύχομαι καλό επιτυχία στον αγώνα σας ! Προσωπικα πιστεύω οτι τα Ιχθυοτροφεία θέλουν πολιτική βούληση ( ομόφωνη απόφαση Δημοτικου Συμβουλίου Ξηρομέρου ) και εμπρακτος αγώνας του Λαού ! Υπάρχει ; ΟΧΙ ! Γιατί ; Απλά απ΄τα ιχθυοτροφεία ΖΟΥΝ τόοοσες οικογένειες και υπάρχουν συμφέροντα ...και ο νοών νοείτω !.Για να δειτε απόψε οτι κάποιοι απ΄το Δημοτικο Συμβούλιο πιθανόν να την κάνουν "κατσίκα " ... Είδομεν ! Σας Ευχαριστω .

      Διαγραφή
    2. Κατ' αρχάς είναι ξεκάθαρο ας μην το πολυζαλίζουμε ότι για το θέμα που συζητάμε, ιχθυοκαλλιέργειες, από Πρόεδρο Κοινότητας έως Περιφερειάρχη οι αποφάσεις είναι καθαρά γνωμοδοτικές. Δεν το συζητώ παραπέρα. Οι αιρετοί είναι γνωμοδοτικοί. Ο Αγγελάκας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κοινώς ΥπερΠεριφερειάρχης), πιθανότατα να αποφασίζει, μιας και ουσιαστικά είναι διορισμένος. Και μετά πάμε σε Υπουργεία κλπ που ως γνωστόν κάνουν και τη ζημιά. Όποιος ήταν απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβε πολύ καλά τι καραγκιοζιλίκι παίχτηκε. Αλλά γι αυτά άλλη ώρα και πιο συγκεντρωμένα. Πάντως ένας εκ των παρόντων την έκανε κατσίκα. Οι υπόλοιποι θέατρο. Τελείως θέατρο όμως. Μη σου πώ ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μίλησαν την έκαναν περισσότερο κατσίκα από αυτούς που δεν μίλησαν. Για το παραπάνω σου συνιστώ να τσεκάρεις επί της ουσίας αυτό που σου λέω γιατί δεν τα ξέρεις καθόλου καλά (περί αποφάσεων και αρμοδιοτήτων) και για τα όσα συνέβησαν απόψε προσεχώς. Και κάτι τελευταίο. Πού σιώπησα?

      Διαγραφή
  8. Πειράζει αν φέρω ντομάτες και αβγά αύριο στον Αστακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ακούσουμε και θα ακουστούμε πολιτισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «χαστουκίζουν» τον Γερουλάνο!
    Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 19:49 Φυτιλιές
    Share 0 Απόλυτα εκτεθειμένος -για μια ακόμη φορά- είναι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, που έβαλε την υπογραφή του στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες, την ώρα που η οικογένειά του διαθέτει μια από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις του κλάδου! Με άλλα λόγια, ο υπουργός όρισε τους κανόνες του παιχνιδιού στο οποίο πρωταγωνιστεί η σύζυγός του, Λάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης στην Κεφαλονιά…

    Αυτά, όμως, είναι γνωστά. Εκείνο που σας αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ότι κατά του υπουργού Τουρισμού και των επτά συναδέλφων του που υπέγραψαν τη σχετική απόφαση καταθέτουν αύριο αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ εκατόν δέκα φορείς και φυσικά πρόσωπα. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Ο Δημήτρης Καρύδης (βουλευτής Α΄ Πειραιά) και ο Παύλος Στασινός (βουλευτής Άρτας) «μουντζώνουν» τον κολλητό του Παπανδρέου, ο οποίος δεν ντρέπεται να υπογράφει αποφάσεις που αφορούν στην ίδια του τη γυναίκα. Βέβαια, οι δύο «πράσινοι» βουλευτές «μουντζώνουν» και στους άλλους της κυβέρνησης Παπανδρέου, που εσπευσμένα υπέγραψαν το χαρτί -δια περιφοράς- στις 4 Νοεμβρίου. (Μάλιστα, η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ… αυθημερόν! Γιατί η πρεμούρα; Να θυμίσω απλά ότι, εκείνες ακριβώς τις μέρες, η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεφτε από τα εθνικά επικίνδυνα τερτίπια του τότε πρωθυπουργού περί δημοψηφισμάτων. Αρα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, οι υπογράφοντες μπορεί να μην ήταν στις θέσεις τους για να υπογράψουν…).

    Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνον οι δύο του ΠΑΣΟΚ. Την προσφυγή υπογράφουν άλλοι τέσσερις βουλευτές. Δύο της Ν.Δ.: ο Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά) και ο Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοια). Και δύο του ΣΥΡΙΖΑ: Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Θόδωρος Δρίτσας (Α΄ Πειραιά). Μαζί τους, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, δια της υπογραφής του -επίσης «πράσινου»- προέδρου της και δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Αλλά και 22 δήμοι και 66 σωματεία (τουριστικά, πολιτιστικά, αλιευτικά κ.λπ.). Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, θα ακολουθήσει και μήνυση με ανάλογο περιεχόμενο κατά των οκτώ υπουργών.

    Οι προσφεύγοντες κατά της «θολής» απόφασης που τα κάνει… θάλασσα, αντί να βάλει τάξη σε έναν από τους πλέον συναλλαγματοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνουν:

    - την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας,

    - την έλλειψη ουσιαστικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων,

    - την αναρμοδιότητα του οργάνου που την ενέκρινε,

    - την έλλειψη τεκμηριωμένων και σαφώς καθορισμένων κριτηρίων χωροθέτησης των υδατοκαλλιεργητικών μονάδων,

    - τις παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

    - τον πλημμελή σχεδιασμό.

    Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα θολό νομοθέτημα, που δεν προσφέρει αλλά αφαιρεί προοπτικές από τις υδατοκαλλιέργειες. Είναι αποτέλεσμα απίστευτων ακροβασιών, με συνέπεια να απαιτεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για να εξειδικευτεί, οι οποίες είναι βέβαιον ότι θα τα κάνουν όλα μπάχαλο. Σα να μην έφταναν αυτά, ξεσηκώνει κύμα –δικαιολογημένων σε πολύ μεγάλο βαθμό- αντιδράσεων από τουριστικούς φορείς, τουριστικές περιοχές και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι βλέπουν –εξαιτίας της θολής κοινής υπουργικής απόφασης- να απειλούνται δουλειές, επενδύσεις και υποδομές.

    Γιατί, Παύλο;

    Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

    Μετά (!) το πιεστήριο: Την τελευταία στιγμή -και αφού είχε δημοσιευθεί τούτο 'δω το ρεπορτάζ- ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης απέσυρε την "υπογραφή" του, για την οποία είχε δεσμευθεί προφορικά, παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλου (όπως βεβαιώνει ο τελευταίος το newsbomb.gr). Για του λόγου το αληθές, ιδού η πρώτη σελίδα της προσφυγής, όπου φιγουράρει πάνω-πάνω η ΚΕΔ:



    Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/giorgos-hristoforidis/fytilies/story/106619/neo-hastoyki-ston-geroylano#ixzz2gIE34uIY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με χαρά μου έμαθα ότι παρευρέθηκαν πολλοί ντόπιοι,επιχειρηματίες και μη,όλοι όμως για τον ίδιο σκοπό - να μην καταστραφεί η θάλασσά μας.ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο,ας του δώσουμε την αξία που του αρμόζει σύσσωμα όλα τα χωριά.μη μιζεριάζετε,μη σπέρνετε έριδες,μην αναφέρεστε στο παρελθόν γιατί πέρασε.μην αναφέρεστε σε τοπικούς παράγοντες,γιατί αυτοί πονάνε τον τόπο τους-μένουν μόνιμα στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όντως αυτό που έγινε χθές ήταν αναπάντεχο. Ήταν όντως πολύς ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.