Επίλυση προβλημάτων και ενίσχυση σχολικών μονάδων Δήμου Ξηρομέρου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Αστακός 13/2/2014.
Σε συνέχεια των επισκέψεων στις σχολικές μονάδες για την επίλυση των προβλημάτων, καθώς για τον έλεγχο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν αποπερατωθεί σε αυτές, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη Σαμαρά μετέβη σήμερα 13 Φεβρουάριου στο Δημοτικό Σχολείο Φυτειών όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή για τις εργασίες που έχουν εκτελεσθεί (σκεπή, τουαλέτες, μαντρότοιχος περίφραξης, περιβάλλον χώρος).
Η κα. Σαμαρά είχε επίσης συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Φυτειών κ. Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού, η οποία ήταν παρούσα στο Δημοτικό Σχολείο, και για άλλα θέματα που απασχολούν την Δημοτική Ενότητα Φυτειών.
Τέλος, η κα. Αντιδήμαρχος παρέδωσε στο Δημοτικό Σχολείο Φυτειών υλικό απαραίτητο για τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών.


5 σχόλια:

  1. ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΛΙΜΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ;;
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα τους θυμηθηκατε τους μαθητες των φυτειων και των αλλων δημοτικων διαμερισματων για τα ψηφαλακια που λενε και καποιοι ο λαος εχει μνημη και λογικη ας προσεξει ποιον θα επιλεξει ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ κα ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΛΕΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Υπουργείο Παιδείας και δήμος, κάθε χρόνο δίνει πιστώσεις και μοιράζονται δια του τεχνικού προγράμματος με έγκριση από οικονομικές επιτροπές, δημοτικό συμβούλιο κλπ, ή νομικό πρόσωπο, ανάλογα με τις ανάγκες και τη κατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου. Αυτά γίνονται από τις αρχές του έτους και εκτάκτως κατά τη διάρκεια . Επομένως δεν έγιναν προχθές. Στο διαύγεια του δήμου μας φαίνεται πότε υπέγραψα τη σύμβαση με εργολάβο για 4000 ευρώ. Πολλούς μήνες πριν. Και το έργο έγινε πολλούς μήνες πριν (Σεπτέμβριο -Οκτώβριο). Επομένως ....Καμμία σχέση με προεκλογική περίοδο. Είμασταν πάντα και είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία τόσο με τους διευθυντές- διευθύντριες των σχολικών προσχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας όσο και με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και συλλόγου γονέων για κάθε πρόβλημα. Βάψαμε μ'ερος του Γυμνασίου με 1700 ευρώ, τους χορηγήσαμε νέο φωτοτυπικό., μουσικά όργανα, υπολογιστές και νέες πολυθρόνες για τους καθηγητές (ήταν σε άθλια κατάσταση και ελάχιστες). Γίνονται συνεχώς καθαρισμοί χώρων με μηχανήματα και προσωπικό σε όλες τις σχολικές μονάδες. Επισκευάσαμε πόρτες - κλειδαριές κλπ. Αλλάξαμε πολλά σπασμένα τζάμια στον παιδικό σταθμό, (είχαν τοποθετηθεί και κούνιες τον δεκ του 2012 στον παιδικό και Ρίβιο) Προεκλογικά ήταν?. Επισκευάσαμε τη σκεπή στο Δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά μας λοιπόν στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών πράγματι δεν τα θυμηθήκαμε ποτέ.... γιατί απλούστατα δεν έτυχε να τα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ κύριε ανώνυμε, που γράφεις έχοντας παντελή άγνοια για τα παραπάνω. Ή νόμισες ότι θα περάσεις αρνητικό μήνυμα χωρίς απάντηση και ότι πιάσει.
    . Είχε μείνει πίσω η προμήθεια δυχτίων για το 5χ5. Η αντιδήμαρχος κ Κουμανδράκη επομένως δεν ήρθε προεκλογικά. Είχε συνεργασία μαζί μου για θέματα έργων στη Δημοτική Ενότητα ως πρόεδρος της οικονομικής, και έφερε και τα δίχτυα και μπάλλες. Ο διευθυντής του δημοτικού ήταν λογικό να την ενημερώσει για τα θέματα του σχολείου. Στο Γυνάσιο - Λύκειο δεν πήγαμε. Αν ήταν προεκλογικές κινησεις δεν θα πηγαίναμε? Κακό είναι αυτό? Εναπομένει να κάνουμε τη περίφραξη και ειδικό τάπητα ή πράσινο στη παιδική χαρά Ριβίου. Ο μελετητής από το Μεσολόγγι ήρθε πρόσφατα για να φτιάξει μελέτη ( να το πρόβλημα με την έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας στο δήμο). Αν γίνει μάρτιο ή απρίλιο θα είναι προεκλογικό? Ο δήμος σταματάει να λειτουργεί προεκλογικά? Αν γίνει μετά τις εκλογές τι θα πούμε τότε? Είναι λογικό ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Παρουσιάζονται συνεχώς μικροπροβλήματα για αποκατάσταση?. Βεβαίως απαντώ, αρκεί να έχουμε χρήματα. Αλλά είναι ελάχιστα. Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα με πετρέλαιο. Εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα είχαν. Μη τρελαθούμε επομένως με τη στείρα κριτική. Σε ένα συμφωνώ. Ο λαός έχει μνήμη και κρίση και δεν τρώει κουτόχορτο. Προκαλώ τους κύριους -ες ανεξάρτητους και το..νέο αίμα να πάρουν τηλέφωνο τους κκ διευθυντές-ντριες να επιβεβαιώσουν ή όχι τα παραπάνω.
    Ευθυμία Κολοβού Αντιδήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.