Ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος για την φερόμενη υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη. «Γι΄ αυτό Γιάννη μην «μασάς». Και το παρόν, αλλά και το μέλλον σου ανήκουν».

 

Το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ για Δήμαρχος για μένα ισχύει και δεν έγινε με την θέλησή μου, αλλά ήταν θέλημα θεού και γι’ αυτό αύριο Τετάρτη 2/4/2014 μετά το Ευγενίδειο πηγαίνω στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα ΣΩΤΗΡΙΑ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπαψα να έχω πολιτικό λόγο.
Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να σιωπήσω «μπροστά στο ίδιο έργο θεατής» για τις προσωπικές επιθέσεις στον εκλεκτό συνάδελφο και φίλο μου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, όπως γινόταν και με μένα.
Όταν ήμουν Δήμαρχος, ακτινογραφώντας την προσωπικότητά του, είχα πει στον Γιάννη, ότι «είναι καταδικασμένος να ασχοληθεί με τα κοινά» και μια μέρα θα γίνει και Δήμαρχος, πράγμα το οποίο πιστεύω και σήμερα. Σε αυτή την διαπίστωση με οδήγησε το γεγονός, ότι μετά την απόκτηση της Ειδικότητας του Γενικού Γιατρού και τον διορισμό του στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιρά, διαπίστωσα ότι είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, με πολύ ψηλό δείκτη νοημοσύνης, θαυμαστή επιδεξιότητα, αγάπη και σεβασμό για τον ασθενή. Για μένα είναι πραγματικό αστέρι και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κέρδισε την εμπιστοσύνη και τη εκτίμηση, όχι μόνο των ασθενών του Μαχαιρά, αλλά όλου του Δήμου Ξηρομέρου.
Από την πρώτη στιγμή που συνεργαστήκαμε σε δύσκολα περιστατικά διαπίστωσα τις αρετές του και γι’ αυτό τον έχω σε βαθιά εκτίμηση και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για την αγαστή συνεργασία μας και λυπάμαι που η ζωή τα έφερε έτσι και δεν μπορέσαμε να συνεργαστούμε και στα Αυτοδιοικητικά.
Όμως πέραν της σπουδαίας παρουσίας του ως επιστήμονας  ο Γιάννης ανέπτυξε μια έντονη κοινωνικότητα, με κοινωνική παρουσία και δράση στην ζωή του τόπου και μαζί με το ακούραστο του χαρακτήρα του, που βρίσκεται πάντα μπροστά, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους του Ξηρομέρου.
Ματαιοπονούν όποιοι νομίζουν ότι με προσωπικές επιθέσεις θα του κάμψουν το φρόνημα και θα «κωλώσει». Το μόνο που θα κάνουν είναι να είναι πρώτος σύμβουλος και με διαφορά από όλους τους συνδυασμούς.
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τον ψέξουμε, διότι είχε αυτογνωσία και άκουσε τους πολλούς φίλους του, οι οποίοι του είπαν: Γιάννη μην βιάζεσαι. Είσαι πολύ νέος και έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου. Πήγαινε τώρα ως Δημοτικός Σύμβουλος για να αποκτήσεις εμπειρία και θα έλθει και η ώρα για το αξίωμα του Δημάρχου.
Θα πρέπει επίσης να θυμίσω σε αυτούς που ευαγγελίζονται το Νέο, το Άφθαρτο και το Προοδευτικό και τους έπιασε ο πόνος για τον Τριανταφυλλάκη, πως πριν από δύο μήνες όταν έκανα διερευνητικές επαφές με ανθρώπους που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, τους είπα επί λέξει: Εγώ πιστεύω ότι δεν αποτελώ πρόβλημα στον τόπο, αλλά την λύση, αλλά εάν πιστεύετε εσείς, ότι τελικά εγώ είμαι το πρόβλημα, ελάτε να βάλουμε μπροστά έναν Νέο, Άφθαρτο, Καταξιωμένο Επιστήμονα και Προοδευτικό άνθρωπο, τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη και εγώ όχι απλά να υποχωρήσω, αλλά να είμαι και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε αυτό το σχήμα, γιατί εγώ δεν είχα κόλλημα με την καρέκλα. Όμως απάντηση δεν πήρα, γιατί είχαν χαραχτεί προσωπικές στρατηγικές και άλλος πήγαινε από δω και άλλος από κει. Εδώ ταιριάζει το υπέροχο τραγούδι του Μητροπάνου, άλλος για Χίο τράβηξε - πήγε, κι’ άλλος για Μυτιλήνη.
Θα τους θυμίσω επίσης, όταν κάποιοι δεν άφησαν να περάσει ο νέος νόμος, ο οποίος θα έδινε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, χωρίς μηχανισμούς, αυτοί δεν πήραν θέση, αλλά έκαναν «τουμπεκί ψιλοκομμένο», εγώ όμως είχα πάρει θέση και ήμουν καταπέλτης με όλα αυτά τα μπουμπούκια.
Γι΄ αυτό Γιάννη μην «μασάς». Και το παρόν, αλλά και το μέλλον σου ανήκουν. Καλή τύχη να έχεις στην ζωή σου, σε ότι και να κάνεις. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν όσοι επικαλούνται το νέο, ότι οι νέοι, οι οποίοι έχουν την ζωή μπροστά τους έχουν το δικαίωμα ακόμη και στο λάθος, όμως εμείς οι μεγαλύτεροι δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα και δυστυχώς το κάνουμε πολύ συχνά. Και αντί να είμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας, είμαστε αυστηροί με τους νέους. Μπράβο μας.
H πιάτσα πάντως λέει πως ο Τριανταφυλλάκης δεν είναι μόνος του, αλλά έχει και άλλους νέους και μάλιστα αρκετά μικρότερους του. 
Με βαθιά εκτίμηση και αγάπη φίλε Γιάννη, καλή τύχη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Αστακός 1/4/2014

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.