Εύρυθμη λειτουργία Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου που έγινε την περασμένη Δευτέρα 19.1 στον Αστακό, ως πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η εύρυθμη λειτουργία των Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα. Έγινε μία μακρά και έντονη σε ορισμένα σημεία συζήτηση. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν, ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Χρόνης είπε την γνώμη του, ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού και ο Σύλλογος Φίλων Κ.Υ. Μύτικα επίσης, ο οποίος κατάθεσε γραπτώς τις θέσεις του, περιγράφοντας το πρόβλημα, αλλά και δίνοντας και τις προτάσεις του για το ποια απόφαση-ψήφισμα ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα.
Κύριε Πρόεδρε.
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Αρχή να πάρει απόφαση-ψήφισμα που:
1) Να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες και παραστάσεις προς τους αρμοδίους ώστε επιτέλους να έχουμε επάνδρωση του Κ.Υ. Μύτικα.
2) Ζητούμε η Δημοτική Αρχή να έρθει σε επικοινωνία-συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Λευκάδας και να ξεκινήσει συντονισμένες ενέργειες μαζί τους, γιατί το θέμα του Κ.Υ. Μύτικα αφορά εξ ίσου με την Δ.Ε. Αλυζίας και τα νησιά Κάλαμο και Καστό Λευκάδας.
3) Να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να έχουμε κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα και να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες αν τυχόν έχουμε αυτή την άσχημη εξέλιξη.
4) Να δεσμεύεται ότι όταν με το καλό τελειώσει το κτίριο του νέου Κ.Υ. Μύτικα θα κάνει όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες ώστε σύντομα να καταστεί λειτουργικό.

Η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν πρόταση του κ. Δημάρχου, είναι η σύσταση μίας επιτροπής αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο κ. Βραχά, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Τριανταφυλλάκη και των Δ/ντή του Κ.Υ. Μύτικα κ. Χρόνη. Σκοπός της επιτροπής να συγκεράσουν όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ετοιμάσουν το ψήφισμα-απόφαση.

10 σχόλια:

  1. Αγαπητο Blog κανεις λαθος ο κ. Χρονης ειναι Διευθυντης του κεντρου υγειας Μυτικα και ΟΧΙ του κεντρου υγειας Αστακου μην τα μπερδευεις τα πραγματα, για ρωτα να μαθεις πρωτα και μετα να γραφεις....μονο εφημερευει στον Αστακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. του μυτικα και του αστακου εγραφε και δεν ειναι και τοσο λαθος μιας και εκτελει χρεη δ/ντη και στον αστακο νομιζω μιας και ο δ/ντης του αστακου εχει θεση γιατρου στο μεσολλογι

      Διαγραφή
  2. -- Τι σημαίνει πολιτική κοινωνικής ... προστασίας ;
    -- λουκέτο στο κέντρο υγείας της Αλυζίας .
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. --Τι σημαίνει πορεία αναπτυξιακή , με ... ...Ευρωπαϊκό προσανατολισμό ;
    --Νά ψάχνει , ο Ευρωπαίος τουρίστας στις διακοπές του , ντάνα καλοκαίρι και με καύσωνα , σαραντα-δύο και κάτι βαθμό , και να μήν βρίσκει : ούτε Νοσοκόμο , αλλά ούτε και Γιατρό ! και δέν..... λέμε τι θα γίνει , άν - παρεπιπτώντος - χάσει και το χαρτάκι με τον λογαριασμό !
    Μάλλον για κλάμματα είμαστε - όλοι μας - και όχι για εκλογές .
    καλή ψήφο !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρωτω τον συλλογο φιλων του κεντρου υγειας μυτικα γιατι δεν εχει συνταγογραφηση καθημερινα στο κεντρο υγειας,οπως γινετε και σε αλλα κεντρα υγειας πανελλαδικα.εμεις απο τα χωρια πρεπει να κατεβαινουμε μια μερα για να διαβαζουμε το χαρτακι της πορτας για ερθουμε και αν προλαβουμε τα μαγικα χαρτακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί , στις νίκες - ας πούμε νίκες - επιδιώκουμε την δημοσιότητα !
    Ενώ , στις ήττες μας - συνήθως - αποφεύγουμε την δημοσιότητα .
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. --Τι θα πρέπει να κάνει ένας ξένος τουρίστας , άν βρεί κλειστό το κέντρο υγείας ;
    -- Να πάρει το δρόμο της επιστροφής , και να πάει στο κέντρο υγείας της Ιταλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Κέντρο Υγείας το χρειαζόμαστε. Ο Κάλαμος και ο Καστός περισσότερο. Άλλη κουβέντα η οποία θα γίνει και συντόμως. Όμως θα πρέπει να δούμε ψύχραιμα τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Δυστυχώς υπάρχουν γιατροί που θα ήθελαν να κάνουν το αγροτικό τους εδώ αλλά δεν το κάνουν κυρίως για έναν και συγκεκριμένο λόγο. Υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά τα κάνουν καταναγκαστικά (βλέπε δήμος, δεν ήταν ανάγκη να ξεσηκωθεί ο σύλλογος για να γνοιαστεί ο δήμος). Θα πρέπει να δούμε ότι ζούμε σε ένα υπο κατάρρευση κράτος και όλα κρέμονται από μια κλωστή (πολιτική δυστυχώς και όχι οικονομική). Μεθοδικότητα και ουσιαστικές προσεγγίσεις. Και όπου απαιτείται να μπεί και καμιά φωνή να μπεί. Και έλεγχος φυσικά. Ξέρουμε όλοι προς τα πού. Καμιά φορά δεν θέλει από την ορθή οδό. Θέλει απ αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αγαπητε φιλε 1.50 να ξερεις οτι το κεντρο υγειας εχει δικο του διευθυντη και ειναι εκει οπως και καθε κεντρο υγειας,τωρα αν σε κοπτει τοσο πολυ μπορεις να το μαθεις με ενα τηλεφωνο στο κεντρο υγειας αστακου.το θεμα σου ποιο ειναι ποιος ειναι διευθυντης ή που δεν εχουμε γιατρο ουτε για τα φαρμακα μας.νομιζω οτι πιο παλια ηταν καλυτερα.ειχαμε γιατρο οποτε θελαμε,οτι ωρα κι αν ηταν....τωρα ψαξε κι αν βρεις σφυρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.