Υπάρχει και άλλος Δήμος που δεν ανανέωσε τον μεγαλύτερο αριθμό των συμβάσεων των εργαζομένων του στους παιδικούς σταθμούς. Ο Δήμος Ξηρομέρου κρατά την πρωτιά μιας και δεν ανανέωσε κανέναν.


Υπάρχει ένας ακόμη Δήμος στην Ελλάδα που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των εργαζομένων του στους παιδικούς σταθμούς. Είναι ο Δήμος Βοΐου στον Νομό Κοζάνης (μήπως πρέπει στον Δήμο Ξηρομέρου να σκεφτούν πιθανότητα αδελφοποίησης;). Εμείς άλλον Δήμο που δεν ανανέωσε δεν μπορέσαμε να βρούμε.
Συγκεκριμένα δεν ανανέωσε τις 11 από τις 13 συμβάσεις (εμείς τους περάσαμε, δεν ανανεώσαμε κανέναν). Οι εργαζόμενοι πρόσβαλαν την απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας και η ένσταση τους απορρίφθηκε.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους δικαστικά. Δείτε εδώ το ιστορικό του θέματος.


Απορρίφθηκε η ένσταση των εργαζόμενων στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βοΐου!
Οι εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, είχαν καταγγείλει, με ανακοινώσεις τους, την απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.∆.∆. Κοινωνικής Προστασίας του ∆ήµου Βοΐου για τη μη ανανέωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βοΐου.
Όπως υποστήριζαν, παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών έδινε τη δυνατότητα στον προγραμματισμό προσλήψεων την ανανέωση των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ο Δήμος Βοΐου είχε αποφασίσει να προβεί σε υποβολή αιτήματος ανανέωσης μόνο για δύο από τις δεκατρείς συμβάσεις και την προκήρυξη νέων θέσεων με αλλαγή των ειδικοτήτων.
Οι υπάλληλοι που θίγονταν από την απόφαση αυτή, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας, η οποία όμως, απέρριψε το αίτημα τους.
Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό:
Συμπερασματικά λοιπόν, η έγκριση της Επιτροπής της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της Π.Υ.Σ. 33/2006 δημιουργεί μια νομική πραγματικότητα ενώ η ενδιάμεση, αριθμ. 16/2015 προσβαλλόμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του προαναφερόμενου Νομικού Προσώπου στερείται εκτελεστότητας, δεδομένου ότι αποτελεί αίτημα - πρόταση στα πλαίσια του προγραμματισμού προσλήψεων με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το έτος 2015, για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής», και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παραγάγει έννομες συνέπειες παρά μόνο μέσω της έκδοσης της τελικής πράξης, που της προσδίδει την πλήρη νομική της υπόσταση.
Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή εντός ενός (1) μηνός από την κοινοποίησή της στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, που εδρεύει στην Περιφέρεια, στη ΖΕΠ Κοζάνης

4 σχόλια:

  1. Αλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. --Το Ζωτικο !
    μπορει να μην ειναι νομοθετημενο
    --Το νομοθετημενο !
    μπορει να μην ειναι ζωτικο
    αλυζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι πρεπον ! αλλα ουτε και σωστο !
    Να απολυονται συμπολιτες μας !
    Στον παιδικο σταθμο !
    αληιθινοι Φιλοι !
    και τηλεθεατες
    του Μυτικαpress

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν προσλαμβάνεσαι με αορατες και ακαταλυπτες διαδικασιες είσαι εργαζομενος με αξιοπρεπεια. Οταν προσλαμβανεσαι με ΑΣΕΠ κατοπιν καταγγελιων εισαι απλως σαμαρακι που πρεπει να ξεκουμπιστει. Θαυμαστε την καινοτομο λογικη της νεας δημοτικης αρχης. Οι ινστρουχτορες του συνθηματος ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.