Κορυφαίο βραβείο κοινωνικής προσφοράς για το πρώτο δωρεάν on line οικουμενικό σχολείο.


Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Μια εξέχουσα διπλή διάκριση για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική του δράση και τη διαρκώς διευρυνόμενη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο κατέκτησε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ARNOS Online Education, κατά την τελετή απονομής των Lighthouse e-volution awards 2016, που πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συγκεκριμένα, απέσπασε το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινωνικής Προσφοράς» για τη δημιουργία του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και το βραβείο Distinction in E-commerce στην κατηγορία «Ηλεκτρονικά Καταστήματα - Υπηρεσίες» για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζοντας το e-shop της Online Εκπαίδευσης - arnos.gr».
Με τη βράβευσή του στα e-volution awards, τα μοναδικά βραβεία στην Ελλάδα που αναγνωρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ARNOS Online Education επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την πρωτοκαθεδρία του στην online εκπαίδευση, αλλά και την αναγνώριση της πολυδιάστατης κοινωνικής του προσφοράς τόσο εντός της ελληνικής επικράτειας όσο και στο εξωτερικό. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκπαιδευτική και κοινωνική δράση του Αθηνά Οικουμενικού e-Σχολείου, το οποίο μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, αναγνωρίστηκε πρόσφατα σε διεθνές επίπεδο με την τιμητική παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση (e- learning), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. 
Στην τελετή απονομής των Lighthouse e-volution awards 2016, το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινωνικής Προσφοράς» για το Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» παρέλαβε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και συνιδρυτής του πρώτου δωρεάν e-Δημοτικού Σχολείου, κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο οποίος δήλωσε: «Συγχαίρω τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ARNOS Online Education για την αφοσίωση του στην παιδεία και την δημιουργία».
Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ARNOS Online Education, Διευθυντής και συνιδρυτής του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», κ. Ιωάννης Κρόκος, δήλωσε: «Το «Αθηνά» Οικουμενικό e-Σχολείο είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά μας, μαθητές και μαθήτριες, που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, αλλά και στον όπου γης ελληνισμό. Την ίδια στιγμή, όμως, το «Αθηνά» είναι και η απόλυτη απόδειξη του τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί, όταν πιστεύουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας σε ένα στόχο που αφορά το καλό του συνόλου. Με την ευκαιρία της βράβευσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη τη δημιουργική ομάδα συνεργατών του ARNOS Online Education για την καθοριστική συμβολή της στην επίτευξη των κοινών μας στόχων».
Ο υπεύθυνος έργου και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας RDC Informatics, κ. Διονύσης Κουτσαντώνης, δήλωσε: «Η διάκριση του arnos.gr στα e-volution awards επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή και καινοτομία της πλατφόρμας λογισμικού Digital School e-business ecosystem for education market, βάσει της οποίας αναπτύχθηκε ο νέος δικτυακός τόπος. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ιωάννη Κρόκο για την εμπιστοσύνη του στις λύσεις ψηφιακής μάθησης της εταιρείας μας. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας μας να εξυπηρετούν το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο ψηφιακής μάθησης που λειτουργεί στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».
Τα βραβεία Lighthouse e-volution awards 2016 διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του GRECA. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδήμονες της αγοράς και στελέχη από e-commerce sites και agencies.
Το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του «Αθηνά», που προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους μαθητές μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr, καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.