Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Οι διαδικασίες για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων προχωράν και οι τοπικές κοινωνίες ανημέρωτες. Πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Δείτε όλη την ΣΜΠΕ.Χθες Δευτέρα 22.2.2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, γνωμοδότησε θετικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή Αιτωλ/νίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση για το συγκεκριμένο έργο περιελάμβανε:
  1. Εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
  2. Διεξαγωγή διαβούλευσης σε κάθε περιοχή όπου πρόκειται να γίνουν έρευνες (φορείς, συλλόγους γεωργικούς, κτηνοτροφικούς, αλιέων και ιχθυοκαλλιέργειας).
  3. Συνεκτίμηση της περιβαλλοντικής μελέτης και των αποτελεσμάτων των διαβουλεύσεων κατά την λήψη αποφάσεων.
  4. Παροχή πληροφοριών σχετικά με την απόφαση.
Η περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου περιλαμβάνεται στις έρευνες και οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
  1. Σεισμικές έρευνες.
  2. Ερευνητικές γεωτρήσεις.
  3. Ανάπτυξη και παραγωγή κοιτάσματος.
Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη αφορούσε τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Χρυσοβίτσα, που οι υπεύθυνοι του Δήμου, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, οι πάντες ενώ είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να καλέσουν τους φορείς και να τους ενημερώσουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα αυτοί αδιαφορούν πλήρως.
Όλη τους η δραστηριότητα και φαντασία ξοδεύεται  στο πως θα κάνουν απ´ ευθείας αναθέσεις, πως θα παρακάμψουν τον  Επίτροπο για να πληρωθούν τα έργα και πως θα παρουσιάσουν ως μελέτες εξαμβλώματα, τα οποία επιστρέφονται πίσω από την Αποκεντρωμένη.
Ταυτόχρονα χάθηκαν τα λεφτά για τα ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας και Φυτειών, μελέτη για την διαχείριση των αποβλήτων δεν έχει γίνει (τελείωσε η προθεσμία 15/9/2016), το πενταετές από πέρυσι που έπρεπε να υποβληθεί όλο έρχεται και ποτέ δεν έρχεται, ο διαγωνισμός για τα σκουπίδια που έπρεπε να ήταν έτοιμος και να είχε προκηρυχθεί δεν έχει γίνει, τη στιγμή που τελειώνει η σύμβαση με τον τωρινό ανάδοχο (χώρια που μαθαίνουμε για καπέλο πάνω από τριάντα χιλιάδες), ο δρόμος στο Βάρνακα από το 2014 δεν έχει ακόμα επισκευασθεί από το Δήμο, η ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους δημότες είναι επιεικώς κακή, και και και...
Δυσκολευόμαστε να βρούμε λέξεις για να χαρακτηρίσουμε αυτή τη συμπεριφορά, ένα όμως είναι σίγουρο ότι η ανευθυνότητα σας έχει γίνει επικίνδυνη για τον τόπο.

Δείτε εδώ όλη την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή «Αιτωλοακαρνανία» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Είναι 510 σελίδες και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για κάποιους που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν και θέλουν να έχουν σοβαρή και πλήρη ενημέρωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.