Οι ενέργειες του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» για την αποτροπή κατασκευής μονάδας βιομάζας στην Χρυσοβίτσα.


Πηγή: http://xiromeritis.blogspot.gr - Χρυσοβιτσιάνικα Νέα.

Όχι στη μόλυνση. Ο Σύλλογός μας από την αρχή είπε όχι στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στη θέση "Κλημάτια" της Κοινότητας μας για το λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο χωριό και στο αρχαίο κάστρο "Τα Κόροντα" και γιατί η προβλεπόμενη μόλυνση δεν είναι συμβατή με τις κτηνοτροφικές μονάδες και τις βιολογικές καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.
Ειδικότερα το Δ.Σ. προέβη στις εξής ενέργειες:
1) Εξέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις του Συλλόγου.
2) Ενημέρωσε την τοπική κοινότητα στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 16/1/2016 για τη θέση του.
3) Κατέθεσε ένσταση στις 16/1/2016 με την οποία ζητά ν' ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της Περιφέρειας για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
4) Εκπρόσωπος του Συλλόγου (ο Αλέκος Σάββας) παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου στις 23/1/2016 και τοποθετήθηκε δημόσια αρνητικά στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας.
Αρνητική ήταν κι η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου που ελήφθη στις 23/1/2016 για την εγκατάσταση του έργου.
Επειδή το θέμα ακόμα εκκρεμεί δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα κι ότι επαγρυπνούμε καθημερινά κι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.