Σκληρή απάντηση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, προς τους Δημάρχους Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας.



«Κοινή ανακοίνωση Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας» τιτλοφορείται το Δελτίο Τύπου που απέστειλαν οι Δήμαρχοι των ως άνω Δήμων στα Μ.Μ.Ε, σε απάντηση, δήθεν, της χθεσινής μου ανακοίνωσης σε σχέση με την έγκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, της ένταξης και χρηματοδότησης έργων ύψους 1,2 εκατομμυρίων Ευρώ.
Δεν θα επαναλάβω την επιχειρηματολογία της ως άνω ανακοίνωσης μου, αφού το περιεχόμενό της είναι απολύτως κατανοητό για όσους αντιλαμβάνονται ότι 1,2 εκατομμύρια είναι πολλά χρήματα για λίγα χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο ασφάλτου, με αμφίβολο ουσιαστικό αποτέλεσμα και φυσικά ακατανόητο για όσους έχουν συνηθίσει να ξοδεύουν το Δημόσιο χρήμα με λογικές του παρελθόντος.
Θέλω ωστόσο να σταθώ στο γεγονός της πρωτόγνωρης και άκομψης παρέμβασης των εν λόγω Δημάρχων -και όχι Δήμων- στο έργο της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου (τονίζω εδώ τον ανεξάρτητο χαρακτήρα των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, αν και «ψιλά γράμματα» για κάποιους).
Υπενθυμίζω ότι κληθήκαμε ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι, να εγκρίνουμε με την ψήφο μας την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί λεπτομερώς για το φυσικό αντικείμενο των συγκεκριμένων έργων ούτε για τις τεχνικές τους λεπτομέρειες. 
Από τις ερωτήσεις που προηγήθηκαν τόσο από εμένα όσο και από άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους και από τις απαντήσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελόπουλου, προέκυψαν τα εξής:
Α) Τα χρήματα που προϋπολογίστηκαν για τα εν λόγω έργα τυγχάνουν υπερβολικά.
Β) Σκοπιμότητα (βάσει σύγκρισης κόστους – οφέλους) των συγκεκριμένων έργων δεν διαγνώσθηκε. 
Γ) Στρατηγική που να εντάσσει τα εν λόγω έργα στην γενικότερη πρόβλεψη του Ταμείου Μολυβιάτη, δηλαδή άμβλυνση προβλημάτων ή πρόληψη προβλημάτων που αφορούν σε πυρόπληκτες περιοχές, δεν διαπιστώθηκε.
Κατόπιν τούτου, ήταν αδύνατο, σταθμίζοντας την ευθύνη της ψήφου μας και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, να συναινέσουμε σε μια τέτοια χρηματοδότηση, τη στιγμή μάλιστα που, για να μην αναγκασθούμε να καταψηφίσουμε, ζητήσαμε την αναβολή της συζήτησης του εν λόγω θέματος και την πρόσκληση των αρμοδίων Δημάρχων που θα μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε…
Καλό θα ήταν λοιπόν οι αξιότιμοι κ.κ Δήμαρχοι, προτού, προτάσσοντας την εμπειρία (!!!) τους, επιπλήξουν έναν Περιφερειακό Σύμβουλο που προσπαθεί να ενεργήσει, ως οφείλει, με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και με ενδιαφέρον για τον Νομό που εκπροσωπεί, να απαντήσουν στα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα.
1) Είναι λογικό να ξοδεύονται 1,2 εκατομμύρια για τη συγκεκριμένη αγροτική οδοποιία;
2) Είναι σε θέση να μας κάνουν μια ανάλυση κόστους - οφέλους από το συγκεκριμένο έργο;
3) Πόσοι πολίτες χρησιμοποιούν αυτό τον αγροτικό δρόμο και πόσες αγροτικές καλλιέργειες εξυπηρετούνται; Γιατί μιλάμε για αγροτική οδοποιία.
4) Πώς συνδέονται με τα πυρόπληκτα τα συγκεκριμένα έργα;
5) Με ποιο τρόπο τα εν λόγω έργα είναι «ζωτικά» και «θα δώσουν την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους», για να χρησιμοποιήσω την ακριβή έκφραση της ανακοίνωσης τους.
Κι όμως, δεν απάντησαν σε τίποτα από τα παραπάνω, παρά έσπευσαν να ευχαριστήσουν την Περιφερειακή Αρχή για την εξυπηρέτηση…
Ένα σχόλιο μόνο γι’ αυτό: Κάποιοι στο πρώην μεγάλο κόμμα «δεν βάζουν μυαλό». Έτσι ήταν πάντα. Το ΠΑΣΟΚ πάνω απ’ όλα. Εμείς θα τους αφήσουμε στο «παλιό» που ανήκουν…

Υ.Γ: Σκοπός μου ποτέ δεν ήταν να αντιπαρατεθώ με κανένα Δήμο (είτε ως θεσμό είτε ως σύνολο ανθρώπων που τον εκπροσωπούν) και δη της Αιτωλοακαρνανίας, την οποία υπηρετώ και εκπροσωπώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με όλες μου τις δυνάμεις. Θα αντιπαρατεθώ όμως με όλες εκείνες τις«παλιές» λογικές που μας χρεοκόπησαν. Το οφείλω στον τόπο μου, σε όλους εκείνους που με εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπώ και φυσικά στις νέες γενιές Αιτωλοακαρνάνων που βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών. Το «παλιό» πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί!

8 σχόλια:

  1. 1) Είναι λογικό να ξοδεύονται 1,2 εκατομμύρια για τη συγκεκριμένη αγροτική οδοποιία;
    2) Είναι σε θέση να μας κάνουν μια ανάλυση κόστους - οφέλους από το συγκεκριμένο έργο;
    3) Πόσοι πολίτες χρησιμοποιούν αυτό τον αγροτικό δρόμο και πόσες αγροτικές καλλιέργειες εξυπηρετούνται; Γιατί μιλάμε για αγροτική οδοποιία.
    4) Πώς συνδέονται με τα πυρόπληκτα τα συγκεκριμένα έργα;
    5) Με ποιο τρόπο τα εν λόγω έργα είναι «ζωτικά» και «θα δώσουν την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους», για να χρησιμοποιήσω την ακριβή έκφραση της ανακοίνωσης τους.

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν φτάνει μόνο να ξυπνήσουμε , αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε :
      που βρισκόμαστε αλλά και πώς θα γεμίσουμε δημιουργικά την μέρα μας ώς άτομα και ως κοινωνία.
      καληνύχτα μας απο Αλυζία !

      Διαγραφή
  2. Μπράβο λεβεντη μου. Έτσι. Αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΡΟΤΗ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΘΗΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ
    ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΠΑΣΟΚ-ΑΓΛΑΛΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο κύριε Φαρμάκη! Δε σας ψήφισα αλλά λογικά τα όσα λέτε; τι λέτε κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ν' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ
      ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΠΑΙΚΓΗΣ.

      Διαγραφή
  5. Οι Παλιες Λογικες που μας χρεοκοπησαν ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ οπως και το
    σημερα εχει ονομα.ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-και αλλοι προθυμοι
    ετοιμοι να στηριξουν... ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    Συχνοτατα διαβαζουμε στο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS αποψεις συμπατριωτων
    που προσπαθουν να πεισουν οτι ΜΟΝΟ το σημερα ειναι κακο αρα να
    επαναφερουμε το καλο χθες.
    ΟΧΙ κυριοι και το σημερα και το χθες καταστροφη εφεραν.
    Πως λοιπον θα ΗΤΤΗΘΕΙ αυτο το καταστροφικο πολιτικο κατεστημενο;
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ με ΟΝΟΜΑ κ.ΦΑΡΜΑΚΗ...Χωρις φοβο...Θα φαρμακοθουν αυτοι
    που μας καταστρεψανε οχι εσεις ουτε εμεις.ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΚΙΣΤΕ
    ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.