Εκείνοι που φεύγουν: Δημήτριος Νικολάου Αργυρίου.


Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Η παλιά φρουρά των Μυτικιωτών αραιώνει, λιγοστεύει και γίνεται φτωχότερη! Ένας ακόμη παλιός Μυτικιώτης, απόγονος μιας από τις παλιότερες οικογένειες του Μύτικα, ο αγαπητός φίλος Δημήτριος Νικολάου Αργυρίου, παλιός κρεοπώλης, μας αποχαιρέτησε στις 24/9/2016 σε ηλικία 84 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την μονάκριβη θυγατέρα του Ζηνοβία και τον σύζυγό της, αλλά και την πιστή και αφοσιωμένη σύζυγό του Μαρία, η οποία του συμπαραστάθηκε και στάθηκε όρθια στο πλευρό του μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, που οι σωματικές του δυνάμεις, λόγω γήρατος τελευταία είχαν εγκαταλείψει εκείνον τον λεβεντόκορμο Τάκη Μασούτα, όπως τον φωνάζαμε με το ψευδώνυμό του.
Ο Τάκης ήταν καλός οικογενειάρχης, μόρφωσε και αποκατέστησε την θυγατέρα του Ζηνοβία. Ήταν κοινωνικός, φιλήσυχος και αγαπητός σε όλη την κοινωνία του Μύτικα. Καλός συζητητής και συνεννοήσιμος. Διέθετε πηγαίο χιούμορ και με τα αστεία και τα άκακα πειράγματα μεταξύ μας περνούσαμε, χωρίς παρεξηγήσεις, ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες μας, που όσο ζούμε και μας επιτρέψει και μας ο πανδαμάτορας χρόνος θα θυμόμαστε, όπως θα θυμόμαστε και σένα αγαπητέ και αξέχαστε φίλε Τάκη Μασούτα.
Θα μας λείψεις, θα λείψει η συντροφιά σου, οι συνομιλίες, το χιούμορ, τα αστεία και το γέλιο και μάλιστα στη σημερινή εποχή, που το γέλιο και η χαρά έχουν στερέψει από τα χείλη μας.
Στην οικογένειά σου και σε όλους τους συγγενείς σου απευθύνω τα ειλικρινή οικογενειακά μας συλλυπητήρια.
Πανάλαφρο το χώμα της Μυτικιώτικης γης που σε σκέπασε.

Μύτικας Αιτ/νίας
Σεπτέμβριος 2016

Νίκος Θωμά Νταής

2 σχόλια:

  1. Τι "χαμπαρια " ηταν αυτα μπαρμπα τακη . θα μας λειψεις .. Η γειτονια μας θα ειναι αδεια ... Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια ευγενής μορφή του Μυτικα μας αποχαιρετησε. Γεια και χαρα μπαρμπα Τακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.