Δύο γιατροί επί θητεία (Κ.Υ. Μύτικα και Π.Ι. Καστού) στο Κ.Υ. Μύτικα με βάση τα οριστικά αποτελέσματα.


Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 27 Ιουλίου τα οριστικά αποτελέσματα της πρόσκλησης για δήλωση αγροτικών ιατρείων που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2018. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, στο Κ.Υ. Μύτικα έρχεται γιατρός επί θητεία (κα Τρέκλα Στυλιανή) και στο Π.Ι. Καστού, επίσης έρχεται γιατρός επί θητεία (κα Πολύζου Αγγελική).
Οι δύο γιατροί επί θητεία είναι πολύ σημαντικοί, γιατί μπορούν να έρθουν κατευθείαν και φυσικά μπορούν να κάνουν και εφημερίες.
Εφιστούμε τη προσοχή σε όλους τους αρμόδιους, ότι θέλουμε να δούμε τους γιατρούς να έρχονται στην περιοχή της Δ.Ε. Αλυζίας με τις πραγματικά απομονωμένες πέντε τοπικές κοινότητες και τα νησιά Κάλαμο και Καστό Λευκάδας και όχι να έχουμε μετακινήσεις.
Επίσης περιμένουμε να δούμε αύξηση των εφημεριών, όπου αυτό που συνέβη αυτό τον μήνα ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Το Χειμώνα είχαμε 14 εφημερίες τον μήνα και τον Ιούλιο που έχουμε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού μειώθηκαν στις 9 και το ίδιο προβλέπεται και για τον Αύγουστο. Πιστεύουμε τον Αύγουστο να έχουμε το ελάχιστο 14 εφημερίες.... το ελάχιστο...
Δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ.

4 σχόλια:

 1. Σ' ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί λύση οριστική απο την πολιτεία είναι ότι ανέκαθεν υπάρχει δυσκολία πλήρωσης των κενών θέσεων Γιατρών σε περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας γενικότερα.
  Μία λύση μπορεί να είναι σε αυτό το ζήτημα η συνεργασία του δημόσιου φορέα της υγείας με τους ελεύθερους επαγγελματίες-λειτουργούς Γιατρούς μιας περιοχής και έτσι να καλύπτονται κάποια κενά εφημεριών μέσα στο μήνα απο ελεύθερους επαγγελματίες Γιατρούς μέσω αυτών των συμβάσεων και βεβαίως με το ανάλογο ισχυρό οικονομικό κίνητρο απο την πλευρά της πολιτείας.
  Το Ε Σ.Υ. δέν κινδυνεύει απο πσρεμβάσεις τέτοιας μορφής κσι συνεργασίας, αλλά το Ε ΣΥ. "απαξιώνεται" όσο δέν λύνονται διαχρονικά προβλήματα.
  Ευχαριστώ !
  Σπϋρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με λιγη καλή θέληση μακριά από μικροεγωισμους όλα μπορούν να λυθούν. Ενας μήνας είναι το μεγαλο πρόβλημα τωρα έχουν νοημα οι πολλες εφημεριες όχι τον Γεναρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ κύριε Γιαννέλη ασφαλώς εινσι και αυτό μια λύση .!!
  Αλλά ας μην γελιόμαστε χωρίς τρεις ειδικευμένους Γενικούς Γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Μυτικα και τέσσερις στον Αστακό δεν βγαίνει η δουλειά με ασφάλεια για γιατρούς και ασθενείς .!!
  Με τιμή ένας ένθερμος υποστηρικτής της Πραγματικης Δημόσιας Υγείας
  Dr.Παναγιώτης Σταικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε Παναγιώτη Στάικο !
  οτιδήποτε βελτιώνει τις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας υγείας είναι θετικό και μέχρι να έχουμε απο την πολιτεία το ιδανικό-πλήρες σύστημα υγείας.
  Καλή σας μέρα !
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.