«Αιδώς Αργείοι». Νεκροταφείο Μύτικα: Κοπάδια αδέσποτων ζώων σπάνε και ρυπαίνουν τα ιερά μνήματα μας!

Φωτογραφία αρχείου από τις 28 Αυγούστου 2016 που είχαμε αναδείξει το θέμα (δείτε εδώ).
«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»
Νεκροταφείο Μύτικα
Κοπάδια αδέσποτων ζώων σπάνε και ρυπαίνουν τα ιερά μνήματα μας!

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στις οργισμένες πληροφορίες συμπολιτών μας, ότι αδέσποτα κοπάδια ζώων, μπαίνουν στο Νεκροταφείο του Μύτικα και βεβηλώνουν τον Ιερό χώρο, σπάζοντας και ρυπαίνοντας τους τάφους των προσφιλών νεκρών μας.
Μαζί, οι παρακάτω υπογραφόμενες, επισκεφθήκαμε αμέσως το Νεκροταφείο και μείναμε έκπληκτες, όταν αντικρίσαμε κοπάδια προβάτων, ανενόχλητα, ποδοπατώντας, σπάζοντας και ρυπαίνοντας τους τάφους, έβοσκαν μέσα στο Νεκροταφείο, όπου αναπαύονται οι ψυχές των αλησμόνητων νεκρών μας.
Πλησιάσαμε τον τάφο των γονιών μας. Μας έπιασαν τα κλάματα. Σπασμένος ο Σταυρός και το κουβούκλιο, πεταμένο το καντήλι και τα θραύσματα των μαρμάρων του τάφου σκορπισμένα, ενώ η ρύπανση ολοκλήρωνε τον βανδαλισμό.
Λυπηρό και επονείδιστο φαινόμενο! Φωνάζουν οι ψυχές των νεκρών μας. Γιατί τέτοια προσβολή, και τέτοια απαξίωση και ασέβεια στη μνήμη μας! Εσείς οι άνθρωποι μας είστε ζώντες ή νεκροί ζώντες;
Τι να τους απαντήσουμε! Μόνο μία απάντηση μας αρμόζει: ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».
Και εξηγούμαστε: Τα Νεκροταφεία υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δήμων, στους οποίους οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη. Αν τους ρωτήσουμε γιατί μένουν αδιάφοροι στο θλιβερό αυτό φαινόμενο;
Θα μας απαντήσουν με το αρχαίο ρητό του Αρχιμήδη, «Μη μου τους κύκλους τάραττε!» Και πάλι ««ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».
Ο Τοπικός Δασοφύλακας πως ανέχεται αυτό το συνεχιζόμενο φαινόμενο αδέσποτα κοπάδια να περιφέρονται νύχτα και μέρα και να προξενούν καταστροφές σε περιουσίες ακόμη και στο Νεκροταφείο μας;
Δεν γνωρίζουμε αν αρμοδιότητα για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και βοοειδή έχει και η Αστυνομική Αρχή;
Με τον δέοντα σεβασμό απευθυνόμαστε και στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κκ Κοσμά και ρωτάμε: Όταν, Σεβασμιότατε, ποδοπατούνται και ρυπαίνονται τα σύμβολα της Πίστης μας οι Σταυροί, οι Ιερές Εικόνες και τα καντήλια των μνημείων μας, δεν ευαισθητοποιείται η Εκκλησία; Δεν ευαισθητοποιούνται οι τοπικοί Εφημέριοι; Καμία ευαισθησία για την βεβήλωση των τάφων και των ιερών συμβόλων της θρησκείας μας στο Νεκροταφείο Μύτικα!
Η οργή και η αγανάκτηση όχι μόνο η δική μας αλλά ολόκληρης της κοινωνίας μας, που θα λάβει διαστάσεις και στους οπουδήποτε του εσωτερικού και εξωτερικού, αποδήμους μας, μόλις το πληροφορηθούν από τους συγγενείς τους και από το παρόν, το οποίο θα δημοσιεύσουμε και θα κοινοποιήσουμε προς κάθε αρμόδιο. Τι να πούμε!
Ακόμη και στη Βορειοήπειρό μας, οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες στους τάφους των Ελλήνων Ηρώων μας, που άφησαν τα κόκαλα τους στην Αλβανία, τους φυλάνε του τάφους και τους ανάβουν και το καντήλι τους. Μεγαλείο ψυχής και σεβασμός στα Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη!
Τελειώνοντας για όλο αυτό το θλιβερό φαινόμενο, που δεν ευελπιστούμε, ότι θα λάβει τέλος και θα συνεχιστεί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα και πρέπει να μας μιμηθούν και άλλοι συμπολίτες μας, ότι μία λύση μόνο υπάρχει: Να απευθυνθούμε ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής του Πρωτοδικείου Λευκάδας κατά του Δήμου και κάθε άλλου υπεύθυνου. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Μόνο έτσι θα ησυχάσουν οι ψυχές των προσφιλών μας νεκρών, εκεί που αναπαύονται, από τα ποδοπατήματα και τις ρυπάνσεις των ζώων, αλλά και από την ασεβή αδιαφορία των αρμοδίων και των ιδιοκτητών των ζώων, αλλά θα ησυχάσουν και οι δικές μας ψυχές και η συνείδηση μας, αφού τις νύχτες στα όνειρά μας έρχονται οι αθάνατες μορφές τους και μας φωνάζουν: Εσείς τι κάνετε; Μας ξεχάσατε; Τους απαντάμε ΟΧΙ…. ΠΟΤΕ. ΜΑ ΠΟΤΕ….. 
ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!

Μύτικας 14/11/2017

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ν. ΝΤΑΗ
ΙΩΑΝΝΑ Σ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ

11 σχόλια:

  1. Τα...ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...καποιου ειναι.
    Προστιμο και αποκατασταση ζημιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ....ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ

      Διαγραφή
    2. Εσύ δηλαδή στην φωτογραφία τα βλέπεις έξω; Η είσαι στραβος η είναι δικά σου...

      Διαγραφή
    3. ΑΗΤΟΣ ΕΣΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...

      Διαγραφή
  2. ΝΑΙ...γιατι οι καλπες εχουν μεγαλους καθρεφτες...
    εικονικη πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φιλος 12:04 δεν επιασε το υπονοουμενο...δωστου ενα
    καθρεφτακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αναδείχτηκε ενα σοβαρό θέμα απο συμπολιτες μας
    αλλά τα παραπάνω σχόλια ειναι άκρως απαράδεκτα.
    τι να πει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θεμα ειναι σοβαρο και δεν χρειαζονται παρεξηγησεις...
    Τα σχολια δεν νομιζω οτι υποβαθμιζουν την αξια του...
    Θα τα λεμε ολα και με λιγο χιουμορ...
    ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ
    ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ.
    Φιοντορ Ντοστογιεφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμία παρεξήγηση.
      σημασια εχει να δουν εκει στον δημο και αυτο το θεμα.
      καλημέρα

      Διαγραφή
  6. Ποιόν Δήμο ρε παιδιά? Τι είναι αυτά που λέτε? Αν ήταν ο Δήμος θα είχε βάλει και χέρι για τα ζώα στο δρόμο που είναι και επικίνδυνα. Προσοχή μιλάω για το Δήμο ως συνέχεια ενός θεσμού. Τα πρόβατα ήταν μέσα και πριν την παρούσα δημοτική αρχή και θα είναι και μετά. Το πρόβλημα είναι πως ξέρουμε ποιού είναι τα πρόβατα αλλά του λέμε και καλημέρα. και μπορεί να τον λυπόμαστε. Εκεί το εστιάζω το πρόβλημα και όχι στον ανίκανο ούτως ή άλλως δήμο (εις το διηνεκές, με μικρές λαμπρές εξαιρέσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο δημος να κανει το αυτονοητο και αυτο που εχει υποσχεθει , να βαλει καγκελο στη μπροστα και πισω μαντρα και το προβλημα λυθηκε.
    εισπραττει τελη νεκροταφειου και ειναι υποχρεωση της.
    ηθελα να ηξερα δεν ερυθριαζει κανεις σε αυτο το δημο???
    ολοι αναισθητοι ειναι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.