Δημοπρατήθηκε το έργο «Κατασκευή νέου Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Αστακού»


Αστακός, 29/11/2017
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας, και ιδιαίτερα της πόλης του Αστακού, ότι ύστερα από την Δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέου Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Αστακού» προϋπολογισμού 1.500.000 € που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/2017, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Τρίτη 28/11/2017 έγινε η Δημοπράτηση του δεύτερου μεγάλου έργου του Δήμου «Κατασκευή νέου Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αστακού» προϋπολογισμού 1.500.000 € (Α’ φάση).
Πρόκειται για ένα νέο έργο που έχει σχέση με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Το συνολικό μήκος του αγωγού του παραπάνω έργου ανέρχεται στα 3,2 χιλιόμετρα, και συγκεκριμένα προβλέπεται κατασκευή νέου αγωγού από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς Φ450, καταργώντας στην πράξη τον παλαιό αγωγό που ήταν κατασκευασμένος από αμίαντο, προ πολλών ετών. 
Ο αγωγός θα ξεκινήσει από τον κόμβο του Πλατυγιαλίου και θα καταλήγει στην θέση Γέφυρα Κανδύλια.
Η Δημοτική Αρχή κοιτάζοντας πάντα μπροστά και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, έχει καταθέσει σχετική μελέτη για την κατασκευή και του υπόλοιπου τμήματος του αγωγού (Β΄ φάση, προϋπολογισμού 1.500.000 €) και δηλώνει ότι θα αγωνισθεί με όλες της τις δυνάμεις για την οριστική λύση του προβλήματος της υδροδότησης της πόλης του Αστακού.
Εμείς πιστεύουμε ότι η υδροδότηση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου να την παρέχει.
Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, σεβόμενοι τους πολίτες και έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε πλήρη επάρκεια νερού αρίστης ποιότητας.
Οι εργασίες του έργου αυτού θα ξεκινήσουν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, και θα ολοκληρωθούν το αργότερο εντός 12 μηνών.
Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα.

Από το Δήμο Ξηρομέρου

3 σχόλια:

 1. ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οχι τιποτε αλλο,
  αλλα για να ξερουμε κι εμεις οι δημοτες ν' αξιολογουμε τις "ελπίδες" των ανακοινωσεων απο τον δημο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι 8 χιλιόμετρα και από τον Αστακό είναι 18 .
  Παναγιώτης Στάικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.