Εντάχθηκε το έργο κατασκευής του δρόμου μήκους 1.982,19 μέτρων, από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Άγιος Γεώργιος.


Αστακός, 07/03/2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα της Τ.Κ. Μπαμπίνης, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας και με την υπ’ αριθ. 28/2-3-18 Ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενέκρινε την πρόταση ένταξης νέου έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» προϋπολογισμού 300.000,00 €.
Το έργο αφορά εργασίες που θα γίνουν στον χωματόδρομο που ξεκινά από την Τοπική Κοινότητα Μπαμπίνης και καταλήγει στη θέση που βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στρωμένος με αμμοχάλικο, αλλά με τη συχνή χρήση του δρόμου το αμμοχάλικο έχει μεταφερθεί στις άκρες και στο κέντρο του οδοστρώματος.
Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος στερείται τάφρων απορροής όμβριων, αλλά και τεχνικών, με αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν δρόμο μήκους 1.982,19 μ και είναι:
 • Διαμόρφωση - εξυγίανση του καταστρώματος του δρόμου,
 • Κατασκευή τεχνικών και τάφρων απορροής όμβριων υδάτων,
 • Επιστρώσεις και διαμόρφωση του καταστρώματος του δρόμου με την χρήση των προϊόντων εκσκαφών,
 • Συμπλήρωση με υπόβαση με δάνεια και αμμοχαλικώδη υλικά και στη συνέχεια εργασίες διάστρωσης και κυλίνδρωσης με υλικό βάσης,
 • Ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας.
Οι εργασίες του έργου αυτού θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά την δημοπράτηση του.

Άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα.

Από το Δήμο Ξηρομέρου

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

3 σχόλια:

 1. ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  του δήμου κι αυτό ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναί Ναί Ναί. Μία ανακοίνωση συγνώμης θα εκδόσετε για τα 5-6 αντιπλημμυρικά έργα και τους αγροτικούς δρόμους, κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ που χάσατε από παραλείψεις σας και σας τα πήρε πίσω η Περιφέρεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και τη γεφυρα Ριου-Αντιριου ο δημος Ξηρομερου την εφτιαξε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.