Εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής από τον Δήμο Ξηρομέρου, για πρόστιμα προς το ΙΚΑ ύψους 39.388,79 €.


Ως γνωστό στις 4 Νοεμβρίου 2014, μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΙΚΑ, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του απορριμματοφόρου και οι δυο εργάτες που το συνόδευαν, εργαζόταν στο Δήμο Ξηρομέρου ανασφάλιστοι. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ξηρομέρου δέχτηκε μεγάλο πρόστιμο ύψους 31.648,32 €, με την υπ' αριθμό Μ13/2-12-2014 Πράξη Επιβολής Προστίμου του ΙΚΑ (υποκατάστημα Αγρινίου).
Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών», στις 18 Ιανουαρίου, ανέδειξε το θέμα δημόσια (δείτε εδώ) και έθεσε τα ερωτήματα της, αλλά δεν είδαμε πουθενά κάποιες απαντήσεις.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 19 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα, το θέμα του προστίμου από το ΙΚΑ τέθηκε ερώτημα, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας τον λόγο απάντησε ως εξής (το νόημα της απάντησης του και όχι επακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε): «Τι έπρεπε να κάνουμε; Παραλάβαμε τα χωριά μας με βουνό τα σκουπίδια σε μία τραγική και απαράδεκτη κατάσταση. Τα χωριά μας βρωμούσαν. Προσωπικό δεν έχουμε. Μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση; Κάναμε ότι και οι προηγούμενοι και μάλιστα πήραμε και τους ίδιους εργαζόμενους που έπαιρναν και οι άλλοι. Ξέρω ποιος έκανε την καταγγελία, ξέρω ποιος μας κάρφωσε και για το πρόστιμο θα προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε, μιας και οι άνθρωποι δήλωσαν ότι δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που μας κάνουν».
Ο Δήμος Ξηρομέρου προσπάθησε με ένδικα μέσα να αποφύγει το μεγάλο πρόστιμο (δείτε εδώ), κάτι που όπως φαίνεται δεν το κατάφερε τελικά, μιας και σήμερα εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής ύψους 39.388,79 €, που αφορά το συγκεκριμένο πρόστιμο, αλλά και άλλα παλαιότερα πρόστιμα του έτους 2013.
Δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.