Η πραγματικότητα γύρω μας διέπεται από αριθμούς.


Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της Αριθμολογίας, είχε πει ότι: «οι αριθμοί κυβερνούν τα πάντα», ο μέγιστος Φιλόσοφος Πλάτωνας, για την διαδικασία μελέτης της φιλοσοφίας των αριθμών, διατύπωσε την άποψη: «ότι είναι το υψηλότερο επίπεδο γνώσης», στην σημερινή μας εποχή, πολύ συχνά διατυπώνεται η άποψη ότι: «ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι» ή διαφορετικά: «οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί».
Από όποια πλευρά και να το δει όμως κανείς, αυτό που δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί είναι, ότι η πραγματικότητα γύρω μας διέπεται από τους αριθμούς.
Αφορμή γι αυτή μας την αναφορά, είναι για να εκφράσουμε την δημόσια στήριξη μας στο πρόσωπο του κ. Κώστα Τριαντακωνσταντή, στο αξιόπιστο Blog ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS που φιλοξενεί την αρθρογραφία του και για να διατυπώσουμε την άποψη, ότι όταν κάποιος για να αποτιμήσει την οικονομική διαχείριση μίας Δημοτικής Αρχής, παρουσιάζει συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία συνδεδεμένα με μία πραγματικότητα, παρμένα από επίσημα έγγραφα σχετικών αποφάσεων, είναι κουτό και αφελές εκ μέρους σου να προσπαθείς να αντικρούσεις αυτά τα στοιχεία με ευφυολογήματα, με τσιτάτα, με συμψηφισμούς του στυλ «τα ίδια κάνανε και οι προηγούμενοι», με δήθεν ''χιουμοριστικά'' βίντεο, με προσωπικές επιθέσεις, με χαρακτηρισμό αυτών που παρουσιάζουν αυτά τα στοιχεία ως άσχετων και γραφικών κλπ.
Αν θες να είσαι πειστικός και να αντικρούσεις με επιτυχία, απαντάς σε ένα προς ένα και επί της ουσίας των παρουσιαζόμενων αριθμητικών στοιχείων, τα οποία αποτυπώνουν μία πραγματικότητα, η οποία είναι με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό ζοφερή.

2 σχόλια:

  1. Aπό καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τέτοιες ενέργειες σαν τη δική σας μου δίνουν δύναμη αλλά ταυτόχρονα με υποχρεώνουν να συνεχίσω τον αγώνα.

    Μερικοί δεν μπορούν ,ούτε έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν ότι υπηρετώ αρχές και αξίες. Θέλουν τους δημότες φοβισμένους και εξαρτώμενους υπηκόους.

    Δεσμεύομαι στο εξής, έναντι οποιοδήποτε τιμήματος ο αγώνας θα πάει μέχρι τέλος. Η σημερινή Δημοτική αρχή έκλεισε το πολιτικό της κύκλο. Οι Δημότες του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας με τη ψήφο μας αν είναι υποψήφιος ο σημερινός Δήμαρχος θα τον στείλουμε στην αντιπολίτευση. Η συντεταγμένη πολιτεία θα αποφανθεί για τα υπόλοιπα.

    Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Δεν περίμεναν ότι θα άντεχα τόσα χρόνια.

    Λένε και γράφουν κάποιοι άθλιες αθλιότητες εναντίον μου. Αυτούς τους άθλιους τους γνωρίζω. Γνωρίζω και το αφεντικό τους. Γράψτε ότι θέλετε, πείτε ότι θέλετε. Αυτά δεν με αγγίζουν. Ένα μόνο θα πω, ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.

    Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε πολλούς Δημότες του Δήμου Ξηρομέρου που με πολλούς τρόπους στηρίζουν τον αγώνα. Δεσμεύομαι ότι δεν θα τους απογοητεύσω.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ιδιο χάλι ειναι και στο δικο μας δήμο με τους αριθμους να τα λενε ολα.
    κι' ενας θεος μπορει να ξερει αν αυτο το χάλι επικρατεί και σε αλλους δημους ή είναι οι δυο δημοι του Ξηρομέρου η εξαιρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.