Δάσκαλος στη Γκάνα διδάσκει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους μαθητές του χωρίς υπολογιστές. Και η ιστορία του (δικαίως) γίνεται viral.



Μαυροπίνακας, χρωματιστές κιμωλίες και φαντασία. Ό,τι χρειάζεται κάποιος για να χαρακτηριστεί ως «ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο».
Τι το τρομερό μπορεί να παρουσιάζει η περίπτωση ενός δασκάλου, ο οποίος διδάσκει στους μαθητές του πως να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε η ιστορία του να γίνει viral και κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν ως «τον καλύτερο δάσκαλο»; Θεωρητικά, τίποτα το ιδιαίτερο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν είναι τόσο απλή. Γιατί το βίντεο αφορά έναν δάσκαλο στην Γκάνα, ο οποίος προσπαθεί να διδάξει τους μαθητές το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο..., χωρίς να διαθέτει ούτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Με όπλο τη φαντασία του και προφανώς την αγάπη του για τους μαθητές, αλλά και το λειτούργημά του, κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και αυτό το φαινομενικά αξεπέραστο εμπόδιο.
Ο δάσκαλος, Richard Appiah Akoto, από την περιοχή Κουμάσι χρησιμοποιεί λοιπόν τον μαυροπίνακα και χρωματιστές κιμωλίες και κάθε φορά που κάνει μάθημα σχεδιάζει το περιβάλλον που οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών αντικρίζουμε στην οθόνη, όταν χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα Microsoft Word.



O ίδιος ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, σχολιάζοντας πως «το να διδάσκεις πληροφορική στην Γκάνα είναι πολύ διασκεδαστικό» αλλά και πως «αγαπώ τους μαθητές μου γι αυτό πρέπει να κάνω ό,τι χρειάζεται για να καταλάβουν αυτά που τους διδάσκω». Και φυσικά οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν από χιλιάδες χρήστες.
Σύμφωνα με το Quartz Africa, το σχολείο στο οποίο διδάσκει ο κ. Akoto δεν έχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το 2011, παρά την απαίτηση που υπάρχει για τους μαθητές να περάσουν από εξετάσεις στο μάθημα της Πληροφορικής για να μπορέσουν να εισαχθούν στο Γυμνάσιο. 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτό το σχέδιο (του υπολογιστή στον πίνακα). Το κάνω κάθε φορά που παραδίδω μάθημα. Μου αρέσει να ανεβάζω φωτογραφίες στο Facebook, μου αρέσει να το μοιράζομαι. Δεν φανταζόμουν πως θα τραβούσε την προσοχή των ανθρώπων», εξήγησε στην μιλώντας στην ιστοσελίδα.
Τα προβλήματα του κ. Αkoto πάντως, και των μαθητών του, μάλλον θα λυθούν άμεσα καθώς η ιστορία τους έφτασε μάλιστα μέχρι την Micfosoft, η οποία και δεσμεύτηκε να στείλει στο σχολείο τον αναγκαίο εξοπλισμό.



1 σχόλιο:

  1. Τι να πει κανεις. Στον δασκαλο αυτον, εγω βρισκω το πραγματικο νοημα της ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.