Ενημέρωση σχετικά με την ιχθυοκαλλιέργεια στο δυτικό κόλπο του Μύτικα.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με ημερομηνία 22.10.2018, εγκρίθηκε η αναμίσθωση για 20 χρόνια και απλή μετατόπιση υφιστάμενου πάρκου εκτροφής, θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων, πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, ετήσιας δυναμικότητας 150 τόνων, στη θέση «Μαυρομπολού», ∆ήµου Ξηροµέρου, Π.Ε. Αιτ/νίας, στον φορέα «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.».
Εμείς θα συνεχίσουμε επισταμένα να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα σε όλη την Ελλάδα και θα σας ενημερώνουμε. Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι, ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, που νομοθετήθηκε με την ΚΥΑ 31722/4.11.2011, πρέπει ΟΛΟΙ να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.
Βέβαια ακούμε και διαβάζουμε και εμείς τις εκδηλώσεις προθέσεων για αναθεώρηση του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών (δείτε εδώ), αλλά όλα αυτά είναι στον αέρα μέχρι τώρα και δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό και σίγουρο.
Γνώμη μας είναι ότι πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν την προσοχή τους σε αυτό το θέμα, δημοτική αρχή, φορείς και κυρίως οι κάτοικοι, κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπουμε να γίνεται. Εφησυχασμός και αδιαφορία....
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της έγκρισης.

1 σχόλιο:

 1. Η δημοκρατία μας λειτουργεί με πολυεπίπεδους αυτοδιοικητικούς θεσμούς που έχουν οριοθετημένες αρμοδιότητες που απορρέουν απο τους νόμους της συντεταγμένης Πολιτείας και οι όποιες πολιτικές αποφάσεις των θεσμών της δημοκρατίας μας αυτονόητο είναι ότι απολαμβάνουν τον σεβασμό όλων μας.
  Ειναι όμως δημοκρατικότερο σε μία εξελισσόμενη ποιοτικά δημοκρατία στις εκάστοτε σημαντικές πολιτικές της αποφάσεις να λαμβάνεται υπόψιν στην τελική διαμόρφωση αυτών των πολιτικών αποφάσεων και η κοινή γνώμη των τοπικών κοινωνιών και καλό θα ήταν για το κύρος των αυτοδιοικητικών θεσμών μας, να μήν παρατηρείται ή επαναλαμβάνεται το φαινόμενο, άλλα να προτείνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλα να αποφασίζονται απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και με πρόσφατο παράδειγμα την κατασκευή ή μή της μονάδας βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κοινότητα Χρυσοβίτσα του Δήμου μας-Νομού Αιτωλ/νίας.
  προσωπικά και ως απλό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας θεωρώ οτί δέν μπορούν να συνυπάρξουν στο θαλάσσιο χώρο των δύο νησιών μας Καλαμου-Καστού και Αλυζίας , τυχόν επέκταση των υδατοκαλλιεργειών- με τουριστική ανάπτυξη.
  Ευχαριστώ !
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.