Χρέος 19.467 € του Δήμου Ξηρομέρου προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου. Τελικά παράχθηκε πολύ μεγάλο «έργο» στον τομέα της δημιουργίας χρεών.


Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα η οικονομική κατάσταση στην ύδρευση του Δήμου Ξηρομέρου είναι πολύ αρνητική. Όπως ανέφερε και επίσημα ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Σεπτεμβρίου, ότι ενώ η ύδρευση στοιχίζει στους δημότες 1.100.000 € τον χρόνο, ο Δήμος εισέπραξε τέλη ύδρευσης για το 2019, με στοιχεία 31.8.2019, μόνο 1.300 €!!! Δηλαδή λιγότερο απ' ότι εισπράττει ένα κυλικείο σε μικρό σχολείο.



Σε αυτή του την αναφορά δεν τόλμησε κανείς να του απαντήσει εκείνη την στιγμή από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Απλά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου, ο κ. Γαλούνης προσπάθησε να δώσει μία απάντηση, παρουσιάζοντας στοιχεία για τα συνολικά έσοδα του Δήμου, που ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ανέφερε ο Δήμαρχος, που ήταν συγκεκριμένα τα έσοδα στην ύδρευση.
Αυτή η προσπάθεια του κ. Γαλούνη, θεωρήθηκε παραπλανητική και παραπληροφόρηση από τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κάτι το οποίο τον έκανε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στον κ. Γαλούνη.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα άλλο επίσημο έγγραφο από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αγρινίου, όπου και εκεί υπάρχουν οφειλές του Δήμου Ξηρομέρου ύψους 19.467 €, που ο Δήμος Ξηρομέρου μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να εξοφλήσει και η νέα διοίκηση δρομολογεί την εξόφληση τους.
Έτσι μετά τις διαταγές πληρωμής από δικαστικές αποφάσεις με την απαράδεκτη ηθικά μέθοδο των προφορικών εργασιών, που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς τίποτα και που έρχονται σωρηδόν στον Δήμο, ύψους 675.216,60 € (δείτε εδώ), το χρέος προς την ΔΕΗ των 554.583,45 € (δείτε εδώ), παρά το τεράστιο δάνειο του περίπου 1 εκατομμυρίου το 2017 που μηδένισε το κοντέρ τότε, ήρθε και το χρέος προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου, για να αποδείξει ότι επί της προηγούμενης διοικήσεως, παράχθηκε πολύ μεγάλο «έργο» στον τομέα της δημιουργίας χρεών και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα επίσημα στοιχεία.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με το χρέος προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου.

5 σχόλια:

  1. Εξηγείστε σας παρακαλούμε ΔΕΥΑ τι θέλει να πεί ; πότε γίνανε οι όποιες εργασίες προς τον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ από την ΔΕΥΑ και τι είδους εργασίες ή προμήθειες ή κάτι άλλο...και φυσικά τον χρόνο αρχικής εκτέλεσης τους. Υπάρχουν φυσικά και αντίστοιχα παραστατικά ( αν είναι εργασίες θα υπάρχει κάποια Τεχνική έκθεση , ένα αιτιολογικό , όπως και τιμολόγιο που αιτιολογεί την εργασία και πότε έγινε ή έγιναν αυτή ή αυτες οι εργασίες). Νομίζω αγαπητό μπλοκ όλα αυτά θα πρέπει να ενημερωθούμε. Επιβάλλεται και από εσάς , αν τα έχετε , να τα αναρτήσετε. Δεν υπάγονται αυτά στα προσωπικά δεδομένα. Πλήρη ενημέρωση και ΟΛΟΙ έχουμε νου γνώση και κρίση. Σας ευχαριστώ. Ιω. Γενάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνουμε λάθος, ο οικισμός του Κουβαρά Δήμου Ξηρομέρου, παίρνει νερό από την ΔΕΥΑ Αγρινίου. Άρα ο Δήμος Ξηρομέρου μάλλον δεν απέδιδε τα χρήματα στην ΔΕΥΑ Αγρινίου ως όφειλε και από εκεί δημιουργήθηκε το χρέος.
      Με επιφύλαξη.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. Άρα είναι οφειλές από κατανάλωση νερού , δημοτών του Ξηρομέρου ( οικισμός Κουβαρά ) προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου. Μπαίνουν ερωτήματα , τα οποία δεν απαντούται από την ανάρτησή σας. Πότε έγινε η σύμβαση του Δήμου Ξηρομέρου με την ΔΕΥΑ Αγρινίου ; κάποια στιγμή απ το Δήμο Ξηρομέρου εξοφλήθησαν οι υποχρεώσεις του προς την ΔΕΥΑ ή δεν πληρώθηκαν ποτέ οι υποχρεώσεις αυτές ; Από πότε έως πότε , χρονολογικά , αφορούν αυτές τις οφειλές ; Εξυπακούεται οτι προσωπικά πιστεύω οτι θα έπρεπε να είχαν εξοφληθεί αυτές οι υποχρεώσεις αλλά και οποιεσδήποτε άλλες. Δυστυχώς το δημαρχοκεντρικό σύστημα ανατράφηκε , ανδρωσε και μεγάλωσε όσο τίποτα άλλο . Δεν υπάρχει σωτηρία επ ουδενί .
    Ιω. Γενάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός την ανάρτησης μας δεν είναι να απαντήσει σε ερωτήματα, αλλά να παρουσιάσει ένα πραγματικό γεγονός, με επίσημο έγγραφο, όπως κάνει πάντα, το χρέος προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου.
      Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε εμείς να έχουμε ποιες παροχές είναι και πόσες, τους λογαριασμούς, τους αριθμούς των ρολογιών, από πότε μέχρι πότε δεν πληρώνονταν.
      Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ΔΕΥΑ Αγρινίου έχει απαίτηση κάποιων χρημάτων από τον Δήμο Ξηρομέρου, για παρελθόντα χρέη και αυτό και μόνο παρουσιάσαμε και είναι έτσι.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  3. Επειδή και σεις αναφέρεσθε , με επιφύλαξη , ας ελπίσουμε στα ερωτήματα που αιωρούνται , να απαντήσει η Δημοτική αρχή . { Άρα είναι οφειλές από κατανάλωση νερού , δημοτών του Ξηρομέρου ( οικισμός Κουβαρά ) προς την ΔΕΥΑ Αγρινίου. Πότε έγινε η σύμβαση του Δήμου Ξηρομέρου με την ΔΕΥΑ Αγρινίου ; κάποια στιγμή απ το Δήμο Ξηρομέρου εξοφλήθησαν οι υποχρεώσεις του προς την ΔΕΥΑ ή δεν πληρώθηκαν ΟΥΔΈΠΟΤΕ αυτές οι υποχρεώσεις ; Από πότε έως πότε , χρονολογικά , αφορούν αυτές τις οφειλές ; } . Πρέπει να μάθει ο κόσμος , αναλυτικά , τι οφειλές είναι αυτές και κυρίως από πότε έχουν προκύψει . Συμπεριλαμβάνεται π.χ οφειλή από τον Καποδιστριακό Δήμο Φυτειών ; συνεχίστηκε με τον Δήμο Ξηρομέρου ( κ. Σαμαράς , κ. Γαλούνης ) . Αυτό έχει μεγάλη σημασία για το κοινό . Απεύχομαι , ειλικρινά , να έχει οφειλή από μακρινό παρελθόν από τον Καποδιστριακό Δήμο Φυτειών. Ας μας ενημερώσει σε αυτό η δημοτική αρχή.
    Ιω. Γενάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.