Χωροθέτηση και έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον όρμο Αθερινού.Έπειτα από πέντε χρόνια σκληρής προσπάθειας της δημοτικής αρχής εκδόθηκε η ΚΥΑ 677/12.11.2019 σχετικά με τη χωροθέτηση και έγκριση περιβαλλοντικών όρων καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον όρμο Αθερινού Δήμου Μεγανησίου.
Οι τουριστικοί λιμένες συγκαταλέγονται στις ειδικές τουριστικές υποδομές που προβλέπονται από το άρθρο 2 του Ν. 2160/93. Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης και της πλούσιας ακτογραμμής της Ελλάδας, οι τουριστικοί λιμένες αποτελούν βασική υποδομή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.
Μετά τη χωροθέτηση τουριστικού λιμένα η εκτέλεση όλων των έργων που απαιτούνται για τη δημιουργία, λειτουργία, εκμετάλλευση και οικονομική βιωσιμότητα αυτού μπορεί να παραχωρείται σε επιχείρηση ή επιχειρήσεις (δημόσιες ή ιδιωτικές) πράγμα το οποίο θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στο νησί μας καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

(ΔΤ Δήμου Μεγανησίου).

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ20 Νοεμβρίου 2019 - 7:17 μ.μ.

    Απεναντι μας στο ΜΕΓΑΝΗΣΙ συμβαινουν αυτα , απο ενα μικρο δημο . Σε 5 χρονια χωροθετηθηκε Τουριστικο καταφυγιο , οχι Αλιευτικο καταφυγιο 225 ( ! ) αλιευτικων σκαφων που επιδιωκουμε εμεις να νομιμοποιησουμε απο το 2005 , και μετα απο 15 χρονια ,το μονο αποτελεσμα που εχουμε μεχρι σημερα ειναι ενα αμετακλητο πρωτοκολλο κατεδαφισης !
    Τελος παντων , ας γινει η προσπαθεια νομιμοποιησης με το αρθρο 86 του ν.4504/17 , που πολυ αμφιβαλλω αν θα ευοδωθει , αλλα παραλληλα ας ξεκινησει η μελετη για τουριστικο καταφυγιο στη δυτικη παραλια του Μυτικα . Η μελετη αυτη μπορει να εκπονηθει , εντασσομενη σαν μελετη χωροθετησης που απαιτει προσιτα κονδυλια , στο προγραμμα Φιλοδημος .
    Αν δεν ληφθουν αμεσα οι σωστες αποφασεις , οι Μυτικιωτες θα κουνουν μαντηλι στα διερχομενα ιστιοπλοικα , οπως κανουν επι 15 χρονια τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.