Τι γίνεται με την συντήρηση των οδικών τμημάτων του Δήμου Ξηρομέρου εκ μέρους της Περιφέρειας;


Στις 29.11.2018, με επίσημο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ) ενημερωθήκαμε για την έναρξη των εργασιών του οδικού έργου «Συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου», προϋπολογισμού 1.950.000 €, που είχε δημοπρατηθεί και κατακυρωθεί σε ανάδοχο με μειοδοτικό διαγωνισμό, με τελικό τίμημα 630.286,68 € και μέση έκπτωση 67,68%.
Στην συγκεκριμένη εργολαβία είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν και περιμέναμε ότι θα μας λύσει κάποια σημαντικά προβλήματα του οδικού δικτύου του Δήμου μας (δείτε εδώ).
Βλέπουμε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, να πληρώνονται συνεχώς λογαριασμοί των Απολογιστικών Πινάκων Εργασιών του συγκεκριμένου έργου, που πιθανόν εκτελέστηκε επί της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ή πιθανόν είναι ακόμα ως συνεχιζόμενο (δεν γνωρίζουμε), αλλά δεν διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι να υπάρχει κάποιο έργο όσον αφορά τα κομμάτια που αφορούν τον Δήμο Ξηρομέρου και αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτά που περιλαμβάνονταν στην Τεχνική Περιγραφή και είχαν ανακοινωθεί.
Έτσι περιμέναμε παρεμβάσεις συντήρησης στα οδικά κομμάτια:
 • Μαχαιράς - Σκουρτού.
 • Πεντάλοφος - Στρογγυλοβούνι - Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών).
 • Μαχαιράς - Χρυσοβίτσα.
 • Κατούνα - Φυτείες
 • Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας, με κυρίως το απαράδεκτο κομμάτι Κανδήλα - Βάρνακας.
 • Στο σε κακή κατάσταση Αστακός - Βασιλόπουλο.

3 σχόλια:

 1. Ενημέρωση. Κ Σούλα.
  Πριν ένα μήνα περίπου, είχα έρθει σε τηλεφωνική επαφή με αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας για το παραπάνω ζήτημα της συντήρησης των δρόμων μας στο Ξηρόμερο με τη συγκεκριμένη εργολαβία και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε. Είχα ασχοληθεί προσωπικά από τριετίας με επιστολές-καταγγελίες προς την Περιφέρεια -Δήμο και με αναρτήσεις στο διαδίκτυο για τους ασυντήρητους και επικίνδυνους για την ασφάλεια κίνησης δρόμους μας στο δήμο μας (πχ Παπαδάτος-Κωνοπίνα όπου έτυχα και απάντησης από τη Περιφέρεια ότι θα μπει στη συγκεκριμένη εργολαβία). Η εργολαβία είναι σε εξέλιξη κατά δήμο και περιοχή. Άρχισε πράγματι από άλλες περιοχές και όπως με ενημέρωσε ο μηχανικός, αναμένεται να εγκατασταθεί η συνεχιζόμενη εργολαβία και στο Ξηρόμερο στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ίσως και πριν τα Χριστούγεννα. Χρήστος Κολοβός. Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χρήστο Κολοβό. Άρα αναμένουμε όλοι οι πολίτες που κινούμαστε καθημερινά στο οδικό δίκτυο των χωριών μας, την συγκεκριμένη εργολαβία να έρθει και προς το Ξηρόμερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ...Κ. Σούλα Βασίλη, θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι σε πολλές περιπτώσεις σε εργολαβίες οδοποιίας, λόγω λαθών ή παραλείψεων στις αρχικές μελέτες και προυπολογισμούς αλλά και λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων (πχ περισσότεροι εκβραχισμοί παρά εργασίες επί γαιώδους -ημιβραχώδους εδάφους, σπηλαιώσεις, ασταθή πρανή-αντιπρανή κλπ), που δεν μπορούσαν να φανούν από την αρχή, δημιουργούνται πολλαπλά αφανή και εμφανή μη προυπολογισμένα κόστη, με αποτέλεσμα να καλύπτεται ο προυπολογισμός ακόμα και τα απρόβλεπτα, πριν τη περάτωση όλων των συγκεκριμένων εργασιών. Έτσι, είτε απαιτούνται επιπλέον συμπληρωματικές πιστώσεις, είτε οι τελευταίες δράσεις (τμήματα έργων ) να καρκινοβατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να ευχηθούμε να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση και να γίνουν όλα τα τμήματα που αναφέρονται για τον δήμο μας. Εκτιμώ ότι θα το εξετάσει έγκαιρα η δημοτική αρχή σε επαφή με τη ΠΕ Αιτωλνίας και θα παρακολουθεί την όλη εξέλιξη, για εκδήλωση τυχόν αναγκαίων ενεργειών ολοκλήρωσης της εργολαβίας για το Ξηρόμερο. Χρήστος Κολοβός

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.