Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και η θάλασσα.


Σε ένα χωριό όπως ο Μύτικας, που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, που βλέποντας το από μακριά νομίζεις ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει έτσι μία η θάλασσα και να το καταπιεί, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του συνδέθηκαν και συνδέονται με την θάλασσα σε κάθε έκφραση της καθημερινής τους ζωής.
Στην συγκεκριμένη φωτογραφία της δεκαετίας του '60, βλέπουμε ανθρώπους της περιοχής να ποζάρουν στην πανέμορφη παραλία από λευκό άσπρο αγούλι, μέσα στο χωριό, πιθανόν στο σημείο που σήμερα είναι το παράνομο και σταματημένο από το ΣτΕ βουλιαγμένο πλέον λιμάνι, ως επέκταση αλιευτικού καταφυγίου και παραδίπλα το υπάρχον αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Σταθούλα Μουρελά για την παραχώρηση της φωτογραφίας και θα χρειαστούμε την βοήθεια της ή κάποιου πιο παλιού Μυτικιώτη, για να μας πει ποιοι πιθανόν απαθανατίζονται.

3 σχόλια:

 1. Έχω την εντύπωση ότι η τοποθεσία δεν είναι αυτή που αναφέρεις. Μάλλον είναι μπροστά στη σημερινή σκαλωσιά της κοινότητας γιατί πίσω τους διακρίνω το σπίτι του Βαγγέλη Μουρκούση,δεξιά το σπίτι που έμενε παλιά ο Νικάκης και αριστερά στο βάθος το σπίτι του Γαλάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι έτσι μπορεί να είναι και να κάνουμε λάθος, γι αυτό έχουμε βάλει την λέξη πιθανόν στον προσδιορισμό της τοποθεσίας.

  ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχη φωτογραφία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.