Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου, με θέμα συζήτησης την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Με μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη της επιτροπής, αλλά και από απλούς πολίτες, έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, με πολύ ενδιαφέρουσες και σοβαρές τοποθετήσεις από όλους όσους πήραν τον λόγο και μίλησαν.
Πραγματικά οι τοποθετήσεις ήταν όλες καίριες και υπήρχε ένα κλίμα και μία διάθεση, για εναντίωση και αγώνα, να εμποδιστεί η ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών και εναντίον στα συμφέροντα μίας περιοχής, όπως αυτή της παραλιακής διαδρομής Αστακού - Μύτικα, αλλά και του κόλπου του Αστακού.
Από τις δημοτικές παρατάξεις, παρών δήλωσαν δύο παρατάξεις. Η παράταξη της συμπολίτευσης (παρουσία Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων) και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που τοποθετήθηκαν μέσω του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Ζώγα αντίστοιχα.
Σε μία γενική και σύντομη παρουσίαση για την συζήτηση, θα λέγαμε ότι όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από την στάση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων σήμερα, θα καθοριστεί το πως θα είναι ο τόπος τα επόμενα 10-15 χρόνια.
Τονίστηκε απ' όλους και όλοι συμφώνησαν, ότι παραμερίζοντας κόμματα και παρατάξεις, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντισταθούμε σε αυτό που κάποιοι αποφάσισαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα δεν προσφέρεται για καμία αντιπαράθεση και οι αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη της σημαντικότητας του συγκεκριμένου θέματος.
Αναφέρθηκε ότι όλοι αναμένουν τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν σαφή θέση, όπως και η Περιφέρεια. Είναι καθήκον τους.

Αποφασίστηκε:
  • Η έγκριση και στήριξη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε την εδώ).
  • Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, που προσωρινά είχε ήδη σχηματιστεί καταρχήν με μέλη της δημοτικής αρχής και θα συμπληρωθεί και από την αντιπολίτευση και από φορείς και μεμονωμένους ενεργούς πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της.
Η Συντονιστική Επιτροπή θα αναλάβει να κάνει όλες τις ενέργειες προς αποτροπή αυτής της πολύ καταστροφικής εξέλιξης, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες για τις ενέργειες της. Πρώτο βήμα να απυθυνθεί στην κοινωνία του Ξηρομέρου, να ενημερώσει με Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά τι ακριβώς προβλέπεται για το τόπο μας από την ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν έχει καταλάβει τι έρχεται.
Όπως όλοι συμφώνησαν, οι τοπικές κοινωνίες είναι επικίνδυνα εφησυχασμένες.



4 σχόλια:

  1. Η συντονιστική επιτροπή θα πρέπει να ενημερώσει για τις θέσεις της επι του θεματος της οροτεινόμενης ΠΟΑΥ καί όλα τα πολιτικά κόμματα και μέσω των Νομαρχιακών πολιτικών οργανώσεων των πολιτικών κομμάτων, ώστε να γνωρίζει ο απλός κόσμος της τοπικής μας κοινωνίας τις θέσεις ή ενδεχομένως τις επικαιροποιημένες θέσεις των οολιτικών κομμάτων επι του σχετικού θέματος της οριτεινόνενης ΠΟΑΥ.
    Η μετατόπιση του θέματος σε επίπεδο Βουλευτή του κάθε πολιτικού κόμματος είναι σωστή ενημερωση, αλλά δέν είναι συλλογική μορφή ενημέρωσης απο την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που την ειδες την μεγαλη συμμετοχη Βασιλη?50 ατομα μετραω απο 15 χωρια που θα επηρεαστουν απ τις εξελιξεις.Δεν βλεπω τους λαλιστατους προ των εκλογων υποψηφιους..ουτε καν τους εκλεγμενους της παραταξης σου...συγνωμη,παραταξης μας για να ειμαι κ δικαιος.Που ειναι οι εκλεγμενοι των Καλαμου κΚαστου? Ενημερωθηκαν? Μαλλον η πατατα ειναι καυτη. Φιλικα.Θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θόδωρε η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι 40 άτομα. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν της Επιτροπής Διαβούλευσης, άλλο που ήρθαν και όσοι διάβασαν την ανακοίνωση. Προσωπικά ως μέλος της έχω πάει σε όλες τις συνεδριάσεις μέχρι σήμερα. Ανακοίνωση δημόσια βγήκε πριν 15 μέρες και προσωπικά την έβαλα 2 φορές. Ήταν γνωστό σε όλους. Είχε κανονικά απαρτία και όσο γι αυτό που θίγεις ο εφησυχασμός της κοινωνίας, στην τοποθέτηση μου που πήρα το λόγο, τόνισα ιδιαιτέρως αυτό ακριβώς και την απογοήτευση μου. Υπάρχουν αυτήκοοι μάρτυρες γι αυτό. Όπως καταλαβαίνεις να μπει κάποιος στο σπίτι οποιουδήποτε και να τον τραβάει δεν παίζει.
      Σε ενημερώνω ότι εκπρόσωπος της ΑΕ Αλυζίας στην Επιτροπή Διαβούλευσης δεν ήρθε, επειδή είσαι στο ΔΣ στο λέω.
      Η παράταξη της συμπολίτευσης ήταν όλη εκεί. Από την αντιπολίτευση μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος ο Νίκος ο Ζώγας.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  3. Επι της ουσιας λοιπον συμφωνουμε.Δυστυχως εφυσηχαζουμε.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.