Δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, από τον Σύλλογο Γυναικών Μύτικα.


Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 05:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Μύτικα, θα πραγματοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η δράση περιλαμβάνει ήπιο πρόγραμμα Γυμναστικής, περίπατο, διατροφικές συμβουλές, τελευταία ιατρικά δεδομένα για το ca του μαστού.

Θα μιλήσουν:
  • Ο Ιατρός κ. Ιωάννης Χρόνης, Δ/ντής του Κ.Υ. Μύτικα.
  • Η Δρ. Μαρία Σακουφάκη.
  • Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Χρύσανθος Καϋμενάκης.
Σας περιμένουμε... γιατί η ζωή αξίζει!!

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα καθώς και η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη από όλους.
Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για την ανάγκη προληπτικού ελέγχου και έγκαιρης θεραπείας για την καταπολέμηση της ασθένειας.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών στην Ευρώπη και εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας εμφανίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά με περίπου το 1/3 εξ αυτών να χάνουν τη μάχη με τη νόσο. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η μορφή καρκίνου είναι θεραπεύσιμη, καθώς πάνω από το 97% των περιπτώσεων που εντοπίζονται σε αρχικό στάδιο είναι πλήρως ιάσιμες και δεν επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των γυναικών.
Ο προληπτικός έλεγχος και ένας υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν την ασπίδα των γυναικών απέναντι στην ασθένεια. Η πραγματοποίηση μαστογραφίας μετά την ηλικία των 30 ετών θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς «επάρατη νόσος» δεν είναι η ίδια η νόσος, αλλά η άγνοια.
Η σημασία ης πρόληψης και της προαγωγής υγείας γενικά και ειδικότερα στο γυναικείο πληθυσμό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο μας και εκφράζεται με στοχευόμενα βήματα. 
Με βάση την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης και της σχετικής ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου μας, ήδη τον περασμένο Ιούλιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και την ευγενική χορηγία της Estee Lauder, διοργανώσαμε με επιτυχία δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για τις γυναίκες του Δήμου μας.
Σήμερα, διανύοντας τον μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Ca του μαστού, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σημασία του προληπτικού ελέγχου σε όλες τις γυναίκες και να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τακτικής διενέργειάς του. Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα διοργανώνει το Σάββατο την συγκεκριμένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την σημασία του προληπτικού ελέγχου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.