Κιγκλιδώματα ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία, στο οδικό κομμάτι Αρχοντοχώρι - Πύργος Αρχοντοχωρίου


Στα πλαίσια της εργολαβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συντήρηση και βελτίωση του οδικού άξονα Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 και κόστους 953.491,2.07 €, (προ Φ.Π.Α.), κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και μέση έκπτωση 60,59 %, είχαμε τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία, στο οδικό κομμάτι Αρχοντοχώρι - Πύργος Αρχοντοχωρίου, κάτι που είναι σίγουρα πολύ θετικό.
Η συγκεκριμένη εργολαβία για την οποία σας μιλήσαμε παραπάνω, ήρθε ως συνέχεια της παράδοσης τον Αύγουστο του 2018 του οδικού τμήματος 9,2 χιλιομέτρων Κουβαράς - Μπαμπίνη (δείτε εδώ). Μετά την συγκεκριμένη παράδοση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την ένταξη στο Τεχνικό της Πρόγραμμα, του έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 €, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Επίσης εγκρίθηκε και η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα, της εκπόνησης μελέτης για την παράκαμψη Μπαμπίνης και Αρχοντοχωρίου, προϋπολογισμού 74.400 €. Πρόκειται για μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας οδού, μήκους 1,5 χλμ, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα (δείτε εδώ).
Η νέα Περιφερειακή Αρχή συνέχισε κανονικά την πορεία αυτών των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Δ.Ε. Αλυζίας με την Ιόνια Οδό στον κόμβο Κουβαρά.
Εμείς παρακολουθούμε επισταμένα κάθε εξέλιξη σε σχέση με τον σημαντικό αυτό οδικό άξονα που έχουμε ανάγκη ως περιοχή, ώστε η Δ.Ε. Αλυζίας, με τις εξαιρετικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, να αποκτήσει αξιοπρεπή οδική πρόσβαση με την Ιόνια Οδό.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑΣ - ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΑΕΤΟ - ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ, ΚΑΝΔΗΛΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Βλέπουμε ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ξηρομέρου έχουν άριστη συνεργασία τόσο σε επίπεδο θεσμικό, αλλά και σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Δημάρχου Ξηρομέρου και έτσι πρέπει να είναι πάντα, ανεξάρτητα κομματικών και πολιτικών ταυτοτήτων.
Τα έργα τα έχουν ανάγκη οι πολίτες, αυτοί τα πληρώνουν και σε αυτούς και μόνο ανήκουν...














2 σχόλια:

  1. Οι δρόμοι αυτοί πρωτοξεκίνησαν και έγιναν μετά το εμφύλιο πόλεμο δηλαδή την δεκαετία του 50 και μετά.
    Πέρασαν από τότε δηλαδή και μέχρι τώρα 70 συναπτά χρονια για ν' αξιωθούν και να φτιαχτούν προς το γκρεμό κιγκλιδωματα προστασίας για τ' αυτοκίνητα και τα οχήματα τα τροχοφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθελα νάξερα τόσοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του τοπικού μας σοσιαλισμού, δέν αξιώθηκαν καποια παρελθόντα χρόνια, να κατασκευάσουν αυτες τις προστατευτικές μπάρες προς το γκρεμό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.