Προγραμματισμένες εργασίες ευπρεπισμού στην Κοινότητα Μύτικα εν όψει Πάσχα.


Αυτή την εβδομάδα που πέρασε και την επόμενη που έρχεται, όπως είχε ενημερώσει τους κατοίκους (τυχαίνει να είμαστε κάτοικοι Μύτικα) ο Πρόεδρος του Μύτικα, γίνονται στο χωριό μας προγραμματισμένες δράσεις καθαριότητας με την βοήθεια των οκταμήνων, αλλά και μέριμνα του Προέδρου εν όψει του Πάσχα, ώστε ο οικισμός να παρουσιάζει όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα, χωρίς να αρνείται κανείς τα υπαρκτά προβλήματα.
Έτσι την προηγούμενη βδομάδα είχαμε καθαρισμούς από χαλίκια που έβγαλε το χειμέριο κύμα και καθαρισμούς δρόμων και από Δευτέρα ξεκινάνε οι καθαρισμοί:
  • Στο Κοιμητήριο, όπου με επιμέλεια και πάντα στα σωστά χρονικά διαστήματα ο Πρόεδρος από τότε που ανέλαβε, συμμόρφωσε την απαράδεκτη κατάσταση που παρέλαβε (το βλέπουν και το αναγνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι), όπου χιλιάδες ευρώ εντάλματα πληρωμής (πάνω από 100.000 €) κόβονταν σε εργολάβους, οι οποίοι ούτε που πέφτουν τα Κοιμητήρια του Ξηρομέρου δεν ήξεραν (δείτε εδώ) και το Κοιμητήριο Μύτικα ακαθάριστο, με πάνω από 1 μέτρο χόρτα (δείτε εδώ και εδώ). Έλυσε το πρόβλημα της περίφραξης με την βοήθεια συμπατριωτών μας εθελοντών, όπου είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο να μπαίνουν ζώα στο Κοιμητήριο (δείτε εδώ), μιας και 5 χρόνια ούτε μία περίφραξη μπήκε, ούτε μία απλή καγκελόπορτα επισκευάστηκε (δείτε εδώ).
  • Στο λιμάνι του Μύτικα, όπου θα καθαριστούν χόρτα, θα κοπούν κλαδιά, θα μαζευτούν σκουπίδια και δεν θα κοπούν χιλιάδες ευρώ εντάλματα πληρωμής.
  • Σε δρόμους και σε κεντρικά σημεία του Μύτικα θα υπάρξουν καθαρισμοί και κοπή χόρτων.
Επίσης εν όψει καλοκαιριού το Λιμενικό Ταμείο (είμαστε τακτικά μέλη):
  • Θα επισκευάσει πλήρως και πραγματικά την πλωτή στον πάνω Μύτικα, η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα, όπως και η σκαλωσιά στου Γαλάτη, που έχει φύγει ένα τετράγωνο πολύ μικρό κομμάτι.
  • Με τα οκτάμηνα θα καθαρίσει το δίκτυο ομβρίων του λιμανιού του Μύτικα, που έχει να καθαριστεί από το 2012 αν θυμόμαστε καλά, παρά τα κοντά 20.000 €(!!!) εντάλματα πληρωμής για καθαρισμούς μόνο του λιμανιού του Μύτικα της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, υπό την ανοχή της Κοινότητας Μύτικα (δείτε εδώ).
  • Θα επισκευάσει ξανά τα φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι που κάποια παρουσίασαν πρόβλημα, ώστε αυτά να ανάβουν όλα για το φόβο ατυχήματος. Τα φώτα του λιμανιού τα έχει επισκευάσει με 0 € με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου και λειτουργούν όλα χωρίς προβλήματα εδώ και πολλούς μήνες και όχι με κοντά 32.000 € εντάλματα πληρωμής για «επισκευές» της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, υπό την ανοχή της Κοινότητας Μύτικα (δείτε εδώ) και τα ηλεκτρολογικά να είναι σχεδόν όλα σαπισμένα και συνέχεια τα περισσότερα σβηστά ή με την πρώτη βροχούλα να χαλάνε.
  • Επίσης θα δέσει τις πλωτές του λιμανιού του Μύτικα, με νέες καδένες, που είναι όλες λυμένες, σκουριασμένες και σαπισμένες από την ηλεκτρόλυση στον πυθμένα του λιμανιού, παρά τα πάνω από 7.000 € εντάλματα πληρωμής (δείτε εδώ), με την ανοχή της Κοινότητας Μύτικα και παρά τις διαβεβαιώσεις που δινόταν από την προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ότι έχουν ελεγχθεί και είναι δεμένες όλες.

1 σχόλιο:

  1. Κάντε έργο και διορθώστε τα κακώς κείμενα. Μην ασχολείστε με αυτούς που τα διαλύσαν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.