Καλό ταξίδι στην δασκάλα μας Παναγιώτα...


Δεν είναι πλέον ανάμεσα μας η δασκάλα (Νηπιαγωγός) Παναγιώτα σύζυγος του αείμνηστου Βασιλείου Σιδερωμένου. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή στο Μύτικα η είδηση του θανάτου της, σκορπίζοντας θλίψη και στενοχώρια στους συγχωριανούς μας, για μία πολύ καλή γυναίκα, ήσυχη και χαμηλών τόνων.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους της, για την δασκάλα των παιδικών μας χρόνων στο Νηπιαγωγείο, στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα και με προαύλιο στα διαλλείματα την θάλασσα του Ιονίου Πελάγους, στον μόλο κάτω από το παλιό τσαγκάρικο του μπαρμπά Σπύρου, όπου σαν μικρά παιδιά παίζαμε και τραγουδούσαμε.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 μ.μ. στο εκκλησάκι του Κοιμητηρίου Μύτικα, τον Άγιο Παντελεήμονα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Καλό ταξίδι δασκάλα Παναγιώτα...

3 σχόλια:

  1. Σεπτέμβριος 1975!Πρωτολειτουργεί νηπιαγωγείο στον Μύτικα.Στεγάστηκε στο οίκημα του Κώτσου Πεταλιά (πρώην σνακ μπαρ Παλμπά).Τα νήπια προαυλίζονταν κάτω στη θάλασσα (μεταξύ Σούλα και Φάρρου υπήρχε μια μικρή αμμουδιά). Νηπιαγωγός μια όμορφη ψηλόλιγνη γυναίκα, η Παναγιώτα από τον Λούρο!Σύντομα παντρεύεται τον Νοέμβριο τον Βασίλη Σιδερωμένο (Νάκος).Ο γάμος έγινε στην Παναγία (Κεφάλι Καλάμου).Κοσμικό γεγονός για το χωριό μας!Πολλοί οι καλεσμένοι που μεταφέρθηκαν με δυο καΐκια, οι του γαμπρού με το καραβόσκαρο του Καραφάνταλου, οι της νύφης με τον Μητσογώγο.Μαθητές τότε εμείς απρόσκλητοι σαλτήσαμε από την ξύλινη σκαλωσιά την ύστατη στιγμή και αφού είχαν λυθεί οι κάβοι στον Μητσογώγο.
    Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και οι καθηγητές μας Τσιώλης,Σοφία,Λερούνης κλπ.Γενική ευφορία την οποία νιώθαμε και εμείς!Το γαμήλιο γλέντι έγινε στου Καραμέλα αφού είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος.
    Ο γάμος αυτός ήταν η αιτία να ακυρωθεί την επόμενη ημέρα (Δευτέρα)το προγραμματισθέν πρόχειρο διαγώνισμα στη Φυσική (Στ' τάξη) αφού ο Λερούνης (ικανός Φυσικός)"ξενύχτησε" στο γλέντι!
    Καρπός του γάμου τους είναι η αξιαγάπητη Αθηνά.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Παναγιώτα.Αιωνία η μνήμη σου.Υπήρξες εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για το πανέμορφο και συγκινητικό σχόλιο!!!!!
    Το διάβαζα κι έλεγα να μην τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ειλικρινή μας Συλλυπητήρια...
    Οικογένεια Σταύρου Σπετσαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.