Επιπλέον 138.289,29 € στο έργο της Α' φάσης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας (2203/11-05-2021), που αφορά την 3η Τροποποίηση Πράξης του έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού, ανάδειξη ιστορικού κέντρου και αισθητική παρέμβαση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία (Α΄ Φάση), με κωδικό ΟΠΣ 5029651 στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2020», προστίθενται στο έργο που αυτή την στιγμή εκτελείται στον Αστακό, εγκεκριμένη επιλέξιμη δαπάνη 138.289,29 € επιπλέον, μέσω συμπληρωματικής σύμβασης, κατόπιν της με αρ. πρωτ. 2182/10-05-2021 θετικής εισήγησης της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ της Περιφέρειας). Το ποσό θα πρέπει να εγγραφεί ως ειδικευμένο έσοδο στον Προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου με αναμόρφωση.

Επαναλαμβάνουμε απλά και συγκεκριμένα:
  • Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε από την νυν δημοτική αρχή τον Οκτώβριο του 2019 (δείτε εδώ).
  • Απέκτησε οριστικό ανάδοχο τον Ιούνιο του 2020 (δείτε εδώ).  
  • Εκτελείται σήμερα (δείτε εδώ).
Επίσης Φεβρουάριο του 2021 εντάχθηκε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Β' φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Αστακού, συνολικού προϋπολογισμού 1.180.966,86 € (δείτε εδώ). Μένει να τρέξει η δημοπρασία, να βγει ο ανάδοχος, να υπογραφεί η σύμβαση, αφού περάσει από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να εκκινήσει το έργο.
Τον Οκτώβριο του 2019 σας αναφέραμε ένα πλήρες ιστορικό του έργου, με πλήρη στοιχειοθέτηση (δείτε εδώ) και επειδή από αυτή την δημοσίευση μας, όλοι από εκεί αντλούν στοιχεία και τα παρουσιάζουν, να την χρησιμοποιήσουμε και εμείς που την δημοσιεύσαμε για να επαναλάβουμε το ιστορικό του έργου προς γνώση των δημοτών.
Δείτε εδώ την τροποποίηση της πράξης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.