Υπογράφτηκαν οι δύο προγραμματικές συμβάσεις για τις μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου προϋπολογισμού 418.850,17 €.


Στις 2 Οκτωβρίου 2020, είχαμε την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στα πλαίσια της πρόσκλησης VII, που αφορά: «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».
Η πολύ μεγάλη χρηματοδότηση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, είναι ποσού 418.850,17 €, αποκλειστικά και μόνο για εκπόνηση και επικαιροποίηση μελετών και είναι κατόπιν σχετικής αίτησης που κατατέθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, με τον υπ' αριθμόν πρωτ. εξερχομένου εγγράφου 445/23.12.2019, το οποίο έλαβε τον υπ' αριθμόν πρωτ. εισερχομένου εγγράφου 91598/23.12.2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Σήμερα σας ενημερώνουμε για την υπογραφή των δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (κύριος του έργου) και Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (φορέας υλοποίησης), με αντικείμενο τις παρακάτω υπηρεσίες όσον αφορά τις μελέτες:
  • Σύνταξη της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης του Έργου.
  • Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με την Νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.
  • Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με αναδόχους, οι οποίες συνυπογράφονται από τον Κύριο του Έργου, εφόσον οι υπηρεσίες τιμολογούνται σε αυτόν.
  • Διαχείριση και επίβλεψη του Έργου.
  • Παραλαβή του Έργου στο σύνολό του έως και την οριστική παραλαβή.
Οι μελέτες που θα εκπονηθούν αφορούν δύο υποέργα:



Η σημασία των δύο υπόεργων είναι πάρα πολύ μεγάλη για τον τόπο μας, μιας και για πρώτη φορά θα προκύψουν τόσες πολλές μελέτες (εννιά στο σύνολο), που θα αφορούν την αξιοποίηση του θαλάσσιου και παράκτιου τομέα του Αστακού και του Μύτικα.
Είναι μία μοναδική ευκαιρία να σχεδιαστεί μία αναπτυξιακή προοπτική για Αστακό και Μύτικα, με βάση το θαλάσσιο μέτωπο τους.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

4 σχόλια:

  1. Προχωράτε προχωράτε και καθόλου πίσω μήν κοιτάτε και μπροστά να προχωράτε
    Προχωράτε προχωράτε και τα έργα ο λαός δέν τα ξεχνά και τα θυμάτε
    Προχωράτε προχωράτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός Φίλε τους εστειλε στην αντιπολίτευση
      και μυαλό δέν έβαλαν και τωρα τους περιμένει το 23
      μεγαλϋτερη εκλογική ήττα.

      Διαγραφή
  2. Να δω να λύνεται το θέμα λιμάνι στον Μύτικα και να μην το πιστέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καλύτερη λύση και με λίγο κόστος νομίζω είναι η τοποθέτηση πλωτών στην θέση Αγία Τριάδα στον βουλκο καί νά μεταφερθούν εκεί όλα τα μικρά σκάφη ίσως και τα αλιευτικά το υπάρχον να διαχειριστεί σωστά προς το κοινό ώφελος εάν βέβαια αυτό ευσταθεί νομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.