Δυσάρεστο ατύχημα πριν λίγες ημέρες στο Νηπιαγωγείο Κανδήλας.


Πριν λίγες ημέρες στο Νηπιαγωγείο Κανδήλας, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε στον προαύλιο χώρο ένα σοβαρό ατύχημα, με μία πέτρα να ξεκολλά από ένα μαντρότοιχο και να κτυπά σοβαρά ένα μικρό παιδάκι στο χέρι.
Το μικρό παιδάκι πήρε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Μύτικα, κατόπιν από το Νοσοκομείο Λευκάδας και από εκεί μάθαμε ότι δόθηκαν οδηγίες για να πάνε στη Πάτρα στο Καραμανδάνειο. Μία μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και για το μικρό παιδάκι.
Η σημερινή μας ανάδειξη του θέματος έχει μοναδικό στόχο να καταδείξει ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου Κανδήλας και να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και τίποτα άλλο.
Ξέρουμε ότι ειδικά στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διαθέτουμε πολύ παλιά κτίρια, που δεν τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος. Και στο Δήμο Αγρινίου, από ιδία γνώση, τα ίδια θέματα υπάρχουν σε πολλές σχολικές μονάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ας το δει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου, σε συνεργασία με την Δ/νση του Σχολείου (γνωρίζουμε ότι έγκαιρα είχε ενημερώσει σχετικά, με έγγραφα, που επεσήμαναν αυτά τα θέματα) και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Όπως μας μεταφέρθηκε υπάρχουν φράχτες με αιχμηρά αντικείμενα, πέτρινη μάντρα που πρέπει να μπει καλός φράχτης για να μην πλησιάζουν μαθητές και να μπορεί να συγκρατήσει κάποια πέτρα που πιθανόν πέσει, απότομα σκαλοπάτια με αιχμηρές ακμές, επικίνδυνες πέτρες διάσπαρτες στο χώρο, επικίνδυνες γωνίες, όργανα παιδικής χαράς σε κακή κατάσταση κ.λπ.
Ας το δουν με προσοχή και ευαισθησία οι υπεύθυνοι από τον Δήμο Ξηρομέρου και ας κάνουν κάποιες παρεμβάσεις, ώστε να αρθούν αυτά τα θέματα ασφαλείας, επαναλαμβάνουμε πάντα σε συνεργασία με την Δ/νση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που έχει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα.
Πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνει.
















1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι να αλλάξουν γρήγορα τα "κακώς κειμενα "σε νηπιαγωγεία κ παιδικούς σταθμούς που γιγαντώνουν το στρες γονέων και εκπαιδευτικών για πολύ πιθανά ατυχήματα κ να μην στηριζόμαστε πια στην τύχη για την αποφυγή τους...οι κίνδυνοι είναι ορατοί κ τους έχουν επισημάνει οι εκπαιδευτικοί πολλάκις.Ενα μπράβο στη νηπιαγωγό για την ψυχραιμία που επέδειξε κ περαστικά στο παιδάκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.