Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια, για το προτεινόμενο Φ/Β έργο που θα εγκατασταθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 2.188.597,61 τ.μ., στην θέση «Αρχοντοχώρι (Σόχα-Ξερότοπος)».


Με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το προτεινόμενο Φ/Β έργο που θα εγκατασταθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 2.188.597,61 τ.μ., στην θέση «Αρχοντοχώρι (Σόχα-Ξερότοπος)», της Δ.Ε. Αλυζίας, Δ. Ξηρομέρου, πήρε θετική γνωμοδότηση, σε αντίθεση με την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 (δείτε εδώ) και την αρνητική γνωμοδότηση της Κοινότητας Αρχοντοχωρίου (δείτε εδώ).
Επίσης υπήρχε δημόσια δέσμευση, ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα δεσμεύεται από τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τις ΑΠΕ, κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.
Η μελέτη αναφέρει ότι οι εκτάσεις στο σύνολό τους είναι ιδιωτικές (!!!) και έχουν έκταση 2.188.597,61 τ.μ.
Πάλι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μελέτη, η ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τον υπό ανάρτηση θεωρημένο Δασικό Χάρτη, αποτελείται κατά κύριο λόγο από δασικές εκτάσεις και θαμνότοπους κυρίως στα γήπεδα 1, 3, 4, ενώ στο γήπεδο 2 υπάρχουν και γεωργικές εκτάσεις. Η περιοχή εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών στο μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται από εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως ΔΔ (ανέκαθεν δασικές εκτάσεις) ενώ υπάρχουν και μικρά τμήματα που είναι χαρακτηρισμένα ως ΑΑ (άλλης μορφής).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω να έχει συμφωνήσει ποτέ δημοτική αρχή για εγκατάσταση οποιουδήποτε έργου ΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.